Steg för steg så är jag snart framme,läkarprogrammet var redo!

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
drömmmaren
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 21
Blev medlem: mån 18 jul, 2016 21:11

Steg för steg så är jag snart framme,läkarprogrammet var redo!

Inläggav drömmmaren » mån 04 jun, 2018 13:00

Hej alla som kämpar, alla som kämpat och alla som ska kämpa! Här med börjar jag min pluggdagbok för att kämpa mig till läkarprogrammet med fasta steg. Pluggdagboken kommer vara viktig, för att teckna ner och kunna hålla koll på plugget i helhet. Det är också viktigt att kunna efter resans gång, under resans gång gå in och läsa under de dagar man inte är på topp, se hur långt man har vandrat och att det inte finns någon väg tillbaka och enda vägen är mot målet.

Nu till hur jag har gjort för att förbereda resan:
jag har läst väldigt många olika pluggdagböcker , tecknat ner allt jag som har funnit värt att teckna, för jag tror på att successs leaves a trail. Har kollat på de som klarat högskoleprovet och försökt lära mig och följa deras steg, och kollat på deras förutsättningar så att det bäst passar min situation vad gäller svagheter och starka sidor.
Har inskaffat VIP-medlemskap, har 12 senaste proven på papper form, har matematik 1c och mycket bra material för ordinlärning som jag har samlat på mig under en tid nu. Har även gjort klart flera stora ordlistor i memrise och håller med repetionen just nu. Har lärt mig att förberedelse är lika viktigt som att utföra själva uppgiften, så har försökt förbereda och även nästan klart med en stor pluggschema där jag har flera delmål med olika deadlines och självklart också belöningar;D.
Under de två första veckorna kommer det vara att läsa igenom vip:s viktiga delar vad gäller de olika delarna i hp och göra bra anteckningar och filer till varje del och sedan börja plugga och ha anteckningarna nära tillhands och kunna implementera dessa på varje del. Målet kommer vara att gå på kvalitet och verkligen förstå istället för att memorera något. Ifrån början kommer det att vara 3-6 timmar plugg per dag med pomodora/tomat tekniken och med tiden så kommer pluggtiden att öka. Schemat kommer vara så att jag ska vara klar med alla uppgifter i vip programmet ca 1 månad innan showday. Gamla prov kommer också att vara uppdelade enligt ett schema då jag ska göra och se mina förbättringar. Jag bor i Stockholm och jag har ett förslag för de som är seriösa och bor i Stockholm, om att ca 1 månad innan showday, träffas i någon universitet och göra prov och försöka efterlikna provdagen så mycket som det går. Dvs att man ska vara där 08:20 , ha med sig leg, att vi kommer ha någon som kommer vara provledare, att vi tar provet och blandar uppgifterna och fixar "nya" prov och att det ska vara samma tider, vad gäller rasterna, lunchen ska gälla. Att man ska verkligen se det som att det är provet på riktigt för att på det sättet verkligen lära sig hantera stressen, tiden och träna på RIKTIGT. För de flesta av oss vet att det är tiden och stressen som oftast förstör för oss och genom att lura hjärnan att det verkligen är provet du gör, så kommer det gå hur enkelt som helst när det verkligen gäller på showday. Jag är redo att med några ambitiösa själar som det finns massor av i den här sidan, att försöka anordna 4-5 såna tillfällen och besegra hp. Ett råd till de som fortfarande inte har det där sista ambitionen, de som har gjort högskoleprovet många gånger utan att pluggat och inte fått så bra resultat, eller de som även pluggat men till och med sänkts sig poängmässigt, ge inte upp, och var ärliga med er själva, de som inte pluggat, borde istället för att tänka att det inte går, borde tänka att de inte ärligt har kämpat, att med lite hårt arbete ska det gå! De som har kämpat men sänkts sig istället för att höja sig, borde lära sig av Thomas Edison, han försökte över 1000 gånger för att uppfinna lampan, och för varje experiment som inte gick så sa han, nu har han lärt sig ännu ett sätt som inte funkar, och han fortsatte tills han lyckades. Nu kanske det finns en del av er som undrar vad jag har på hp, till de säger jag, jag har helt okej, men jag har lovat mig , jag kommer säga mitt resultat den dagen det lyser grönt på antagning.se, förhoppningsvis nu vid vårens antagning,D. Nog med skriveriet , dags att fortsätta mina steg mot målet!

Thewayoflife
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 56
Blev medlem: tor 19 nov, 2015 21:41

Re: Steg för steg så är jag snart framme,läkarprogrammet var redo!

Inläggav Thewayoflife » mån 04 jun, 2018 16:48

Härligt!

Ska bli kul att följa din resa. Vad är ditt startläge?

drömmmaren
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 21
Blev medlem: mån 18 jul, 2016 21:11

Re: Steg för steg så är jag snart framme,läkarprogrammet var redo!

Inläggav drömmmaren » tis 05 jun, 2018 20:37

Hej fighters! Nu har ännu en dag gått och jag har tagit mina steg mot målet. Pluggade 12 pomodoros igår, gick genom mycket förberedelse saker och en hel del memrise.
5/6:
Har gjort 8 pomodoros matematik repetition, gått igenom matteboken och webbmate. Gjorde även 4pomodoros memrise. Kör lugnt men bestämt, så jag håller hela vägen, och imorgon ska jag fokusera mer på verbala delarna.

Thewayoflife, hej på dig, roligt att du tycker så, och till din fråga, läs i mitt först inlägg så finner du svaret;D


cron
Sociala medier
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Dagens ord
TROGLODYT
grottmänniska
Nästa prov

6/4 - 2019 kl 8:10
kvar att studera!

Sista anmälningsdag:
1/2 - 2019 kl 23:59