Toppen på VERB botten på KVANT

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
Användarens profilbild
Swe.Stars
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 12
Blev medlem: fre 29 aug, 2008 11:27

Toppen på VERB botten på KVANT

Inlägg av Swe.Stars »

Efter det senaste provet började jag seriöst fundera på om jag verkligen satsar på rätt inriktning, att komma in på antingen läkare eller veterinär HT15. :idea:

Verkar ju helt klart som om matte inte är min starka sida! :cry:
Men sen funderade jag lite till och kom fram till att allting kan inte gå som på räls här i livet, man ska inte alltid välja den lätta vägen. Så bestämde mig för att fortsätta kämpa hårt med matten och kvant-delen här på HPG och inte ge upp (än)!

Nu är satsningen på nästa prov i full gång med full fokus på matten. Någon annan som är/vart i liknande situation och lyckats "mot alla odds"?

Resultat HT14:
XYZ 11
KVA 11
NOG 7
DTK 8

Kvantitativ
del 37(0.7)

ORD 19
LÄS 18
MEK 17
ELF 19

Verbal del 73(1.9)

Hela provet 110 rätt (motsvarar 1,3 normerad poäng)

Sänkte mig från 1,2 på kvantdelen (som jag fick VT14) :cry: Pinsamt dåligt! Som bäst har jag fått 1,35 normerad poäng (VT14). Känner att mitt största problem på kvant är tidsbrist, speciellt på DTK. :mad:

Man börjar ju tvivla på om man verkligen skulle klara av en naturvetenskapligt inriktad utbildning 8O

...men som sagt är övningen nu i full gång med matte A kurs och repetition här på HPG. Får se vad det leder till för resultat i vår, hoppas inte jag är ett hopplöst fall!

Tack för mig!
8-)
Användarens profilbild
khoaaviator
Stammis
Stammis
Inlägg: 400
Blev medlem: mån 04 aug, 2014 11:30
Ort: Umeå
Kontakt:

Re: Toppen på VERB botten på KVANT

Inlägg av khoaaviator »

Att höja sig på den kvantitativa delen på kort tid är för många lättare än att höja sig på den verbala delen. Satsa inte bara på att gå från dålig till bra utan också från bra till bättre!
Lycka till!
Användarens profilbild
Ouvertyr
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 40
Blev medlem: tor 18 dec, 2014 11:07

Re: Toppen på VERB botten på KVANT

Inlägg av Ouvertyr »

Klart du satsar rätt om det är det du vill bli. Låt inte ett resultat du blev missnöjd över bestämma det :) Matematik kan man alltid lära sig ;)
Användarens profilbild
Swe.Stars
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 12
Blev medlem: fre 29 aug, 2008 11:27

Re: Toppen på VERB botten på KVANT

Inlägg av Swe.Stars »

Tack för era peppande ord, behöver det :)

Mitt upplägg nu är att lägga mest tid på repetera matten, och som "avkoppling" (från matten) gå igenom ordlistor och träna in svåra ord. Har även laddat ner memrise på mobilen så jag kan repetera även där när man åker pendel eller istället för att spela :-P

Varvar repetition av matten med att göra uppgifter, känner att det ibland är svårt att veta vad man ska träna mer på tills man gör uppgifterna här på HPG. Har märkt att även om jag tycker att jag kan reglerna rätt bra så är uppgifterna svåra för att jag inte lyckas med tankesättet bakom dom. När jag väl får första steget förklarat hur jag ska tänka så vet jag hur jag ska räkna. En tröskel som jag måste ta mig över så kanske det släpper lite.

Har inte börjat öva DTK än, en del jag har fått dåligt resultat på. Det hänger delvis ihop med att jag måste bli bättre på huvudräkning och att räkna stora tal med hjälp av uppställning (t.ex. liggande stolen, gångertabellen, räkna med decimaler osv.)

Tycker att jag lärde mig mycket bra av att gå igenom en matte 1C bok, men fortfarande mycket jobb kvar, det gäller att göra upp små delmål att beta av.
Skriv svar