En termin psykolog?

För dig som är eller är på väg att bli psykologistuderande
Skriv svar
Mauritz
Stammis
Stammis
Inlägg: 100
Blev medlem: tor 05 sep, 2013 14:17

En termin psykolog?

Inlägg av Mauritz »

Hej,

Jag vill läsa en termin psykologprogrammet för att bli berättigad CSN samtidigt som jag pluggar upp behörighet för läkarprogrammet.

Jag bor i Göteborg och lärosätet som finns för psykologer ligger ungefär 5 minuter från mitt hus, vilket är perfekt om jag vill kombinera självstudier med att gå på seminarium ibland. Jag är också jätteintresserad av psykologi så det hade varit roligt att läsa något jag är intresserad av samtidigt som jag får CSN.

Jag har fysik B och Kemi B att läsa upp nästa termin och kommer att satsa stenhårt på dem, så jag hinner inte gå på alla grupparbeten/seminarium men kommer försöka gå på en del.

Hur svårt upplevde ni att första terminen för psykologi var i förhållande till andra kurser? Tycker ni att det är värt att läsa en termin psykologi eller ska jag ta en strökurs istället?
Användarens profilbild
Pareto
Stammis
Stammis
Inlägg: 179
Blev medlem: mån 31 okt, 2011 10:51
Ort: Göteborg

Re: En termin psykolog?

Inlägg av Pareto »

Tycker absolut inte att du ska läsa på psykologprogrammet isf. Du kommer ta en plats av en presumtiv elev. Läs grundkursen istället, den är bättre om du bara är intresserad av psykologi! Jag läser första terminen nu, 7.5 p handlar om att lära känna psykologyrket (meningslöst för dig). 22.5 p handlar om utvecklingspsykologi, vilket är väldigt teoretiskt.
Skriv svar