Neurovetenskap

För dig som är eller är på väg att bli psykologistuderande
Skriv svar
SombreroHero
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 2
Blev medlem: fre 11 aug, 2017 12:58

Neurovetenskap

Inlägg av SombreroHero »

Hej alla hpguidare!

Jag har funderat under längre tid vad jag vill söka och vart till nästa höst.
Vill verkligen läsa psykologi då det är det jag känner är mest tilltalande, men samtidigt är det jag vill inrikta mig på är Neurovetenskap.
Som jag förstår det fungerar det att gå psykologprogrammet och sedan inrikta sig på just neurovetenskap, men eventuellt fungerar det bättre ihop med biologi/biokemi?
Är det någon här som har koll på vilken linje som fungerar bäst tillsammans med biologisk psykologi och har bra forskningsmöjligheter inom just detta område?

Kramar
Calle <3
Användarens profilbild
Ketra
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 164
Blev medlem: mån 28 nov, 2016 22:16

Re: Neurovetenskap

Inlägg av Ketra »

Alla psykologprogram öppnar möjligheten att doktorera inom ämnet varmed du kan specialisera dig inom neuropsykologi. En annan möjlighet kan vara att läsa läkare med inriktning på psykiatri och neurologi, emellertid är den psykologiska aspekten mindre.

De olika lärosätena har diverse fokus på psykologin, om jag inte misstar mig har KI den ledande positionen inom den biologiska psykologin varmed det är fokus på att allt psykologiskt även är biologiskt.
The important thing is not to stop questioning; curiosity has its own reason for existing
Användarens profilbild
hasselblad
Stammis
Stammis
Inlägg: 101
Blev medlem: tis 20 aug, 2013 19:59

Re: Neurovetenskap

Inlägg av hasselblad »

Hallå,

Neurovetenskap är definitivt tillgängligt för psykologer. Se exempelvis på Moser och Moser, som fick nobelpris för sin neuroforskning - de hade psykologi som grundutbildning. Därtill är neuropsykologi en egen inriktning för kliniska psykologer. Läser du psykologprogrammet på KI kommer du säkert kunna plugga neuro så det räcker och blir över.

Med det sagt är neurovetenskap som fält något som spänner över flera discipliner, med ett antal olika inkörsportar, ex. biologi, biomedicin, ingenjör, läkarprogrammet. Jag hade frågat mig själv vad jag hade velat ha för grundexamen för eventuell Plan B.
Läkarstudent, T9
Skriv svar