Uppsala med 1,7? Urval och antagning

För dig som är eller är på väg att bli psykologistuderande
Skriv svar
lister
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 3
Blev medlem: fre 04 jan, 2013 6:05

Uppsala med 1,7? Urval och antagning

Inlägg av lister »

Jag förstår att är tröttsamt med ytterliggare en "kommer jag komma in tråd" men känner att jag behöver ventilera mig för andra som strävar efter samma sak.

Jag vill verkligen komma in på Psykologprogrammet. Blev intagen i Örebro VT2014 på reserv, men tackade nej då jag inte vill läsa i Örebro av olika orsaker. Mitt mål har sedan start varit Uppsala och det är dit jag vill komma, känner inte för att nöja mig med något annat nu. Är 21 så känns ju som att jag har tid för fler prov om det inte skulle gå vägen den här gången.

I alla fall - med lite tur fick jag 1.7 i lördags, vilket ju är lägsta intagningen på Psykolog i Uppsala de tidigare åren.
Är det någon härinne som blivit antagen med den poängen, eller vet något om hur stor chans man har att komma in med 1.7? Om det är många som har 1.7 i HP-kvoten, kollar de på andra meriter så som gymnasiebetygen då, eller lottar dem? (Har 21.5 i poäng så kommer aldrig komma in i B1 annars, men kanske ligger högt jämfört med andra i HP-kvoten)

Har försökt ställa dessa frågor till studievägledare i Uppsala men inte fått något lämpligt svar, och det redovisas ju ingen statistik på hur många som haft 1.7 som kommit in eller hur urvalet sedan går till så är jättetacksam om någon har en aning om detta eller har förslag på hur jag ska få veta.
Skriv svar