Psykoterapeut till hösten?

För dig som är eller är på väg att bli psykologistuderande
Skriv svar
fiorelavillegas
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 2
Blev medlem: tor 10 aug, 2017 11:03

Psykoterapeut till hösten?

Inlägg av fiorelavillegas »

Hej!

Jag har aldrig någonsin vågat skriva här men tänkte att jag gör ett försök! (jag vart nervös nu haha ) Jag har tidigare gjort HP, ungefär 5 ggr och ärligt talat har jag aldrig försökt...

Det var en gång som jag läste matten lite då och då bara för att fräscha upp minnet och lyckades höja poängen till 0,5. Jag vart ganska förvånad att så lite övning på matematiken hjälpte mig att höja mig. Kort fattat så har jag under tiden mått lite dålig och trott att jag aldrig skulle klara av att höja mig och började lägga en del skuld på mig samtidigt som jag fann HP omöjlig....
Hursom med tiden och med bättre inställning känner jag mig redo. Drömmen är psykolog/psykoterapeut. Jag har två vägar att gå, psykologprogrammet eller socionomprogrammet då båda leder till psykoterapeut.
Jag har 0,5 just nu och provet är om 44 dagar, jag vill få 1,1 för att kunna gå via socionomprogrammet. Jag har mycket lättare för matematiken än svenskan och förstår att jag behöver lägga till på svenskan också (och engelska såklart).
Jag har hittills övat lite på gamla HP och utan tidspress får jag oftast 5 fel på varje del fast med tidspress så ja...det blir en del mer fel. Jag har också läst ''Den kompletta guiden till HP'' fanns en del bra tips och det har hjälpt mig i hur jag kan tänka.

Tror ni jag klarar det? Vad är era bästa tips?

hopkins424
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 20
Blev medlem: sön 05 jan, 2014 1:03

Re: Psykoterapeut till hösten?

Inlägg av hopkins424 »

Hej!


Kul att du vågat skriva för första gången. Inte så farligt när man väl gjort det en gång.

Va roligt att du strävar efter dina mål, måste dock belysa en viktig sak som du kanske inte vet om.

Det är stoooor skillnad på att läsa till psykoterapeut som psykolog kontra socionom. En psykolog har redan steg 1 utbildning på programmet och behöver således bara läsa psykoterapeut programmet. En socionom däremot, måste först läsa steg 1 som är ca 2 år. Sedan arbeta terapeutiskt i minst 2 år och sedan söka till psykoterapeutprogrammet som är 3 år halvfart. Dessutom har psykologer ofta enklare att bli antagna än vad socionomer har om man söker till psykoterapeutprogrammet på universitetet. Finns dock prata utbildningar men de kostar..

Summan av kardemumman är att det tar mycket längre tid att läsa till psykoterapeut som socionom vilket många som väljer socionom är ovetandes om.

Lycka till.

Skriv svar