Tandläkarprogrammet och civilekonomprogrammet samtidigt

För dig som är eller är på väg att bli tandläkarstuderande
Skriv svar
awet_ahmed
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 17
Blev medlem: tor 18 okt, 2007 18:21

Tandläkarprogrammet och civilekonomprogrammet samtidigt

Inlägg av awet_ahmed »

Tja!

Jag ska börja på tandläkarprogrammet VT14 förhoppningsvis och funderar på att studera civilekonomprogrammet parallellt med tandläkarprogrammet från och med HT14. Jag vill höra från er som pluggar något av dessa om det är möjligt att studera dessa två program parallellt. Tandläkarprogrammet har en hel del obligatoriska moment som jag förstår, tror ni att det går ihop med civilekonomprogrammet som har få obligatoriska moment men har en hel del grupparbete? De av er som pluggar 2 program samtidigt, hur går det för er? Är det hanterbart eller är det otroligt jobbigt?

Tack på förhand! :-D
Användarvisningsbild
pornstudio
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 80
Blev medlem: tis 10 jul, 2012 23:13

Re: Tandläkarprogrammet och civilekonomprogrammet samtidigt

Inlägg av pornstudio »

Lättast är att kolla med SYO samt om du kan få tillgodoräkna dig en del högskolepoäng från din tandläkarutbildning. Isådanafall behöver du bara läsa ca 90 eller 120 hp för att ta ut en ek.kand. :)
What I cannot create, I do not understand - Richard Feynman
Lech10Ja
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 12
Blev medlem: ons 17 apr, 2013 21:05

Re: Tandläkarprogrammet och civilekonomprogrammet samtidigt

Inlägg av Lech10Ja »

pornstudio skrev:Lättast är att kolla med SYO samt om du kan få tillgodoräkna dig en del högskolepoäng från din tandläkarutbildning. Isådanafall behöver du bara läsa ca 90 eller 120 hp för att ta ut en ek.kand. :)
Vilka kurser tänker du att man kan tillgodoräkna sig?
Användarvisningsbild
Yosephine
Stammis
Stammis
Inlägg: 336
Blev medlem: ons 20 okt, 2010 20:55
Ort: Göteborg
Kontakt:

Re: Tandläkarprogrammet och civilekonomprogrammet samtidigt

Inlägg av Yosephine »

Hej! Jag har hört att du inte kan läsa mer än 45p samtidigt på ett och samma universitet! Kolla upp det först. Det var någonting om när studera.nu blev en nationell bas som alla skolor använder sig av för antagning så finns det vissa begränsningar. Vissa program (ekonomiprogrammet på vissa högskolor) måste du anmäla dig till studera.nu inför varje termin, om du måste göra detta på tandläkare också (som jag dock tror att man behöver göra) så kommer systemet på studera.nu automatiskt att stryka dig från två program eftersom du bara kan bli antagen till 45p där inte 60p. Anledningen till att det kan vara svårt/omöjligt att läsa två program på samma universitet är eftersom du då kommer att använda samma ladok-tjänst för båda programmen, t.ex. GUL för GU, och jag har hört att programansvariga inte godkänner detta... Läser du dock på två olika universitet är det svårt för dom att kontrollera det, varav detta är att föredra.

Jag vet att ekonomiprogrammet jämförelsevis med andra program har väldigt få obligatoriska moment (seminarium, föreläsningar) och vet flera som har läst programmet samtidigt som annat program, dock inte tandläkarprogrammet. Lycka till!
Läkarstudent Karolinska Institutet
Min väg till läkarprogrammet:
http://medikusstudenten.blogspot.se/
Skriv svar