Jobba som veterinär i USA

För dig som är eller är på väg att bli veterinärstuderande
Skriv svar
Amare
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 2
Blev medlem: tis 06 sep, 2011 0:03

Jobba som veterinär i USA

Inlägg av Amare »

Snälla, snälla, någon veterinär/blivande veterinär/allmänt kunnig människa... Hur bär man sig åt om man vill jobba som veterinär i USA i x antal år efter veterinärexamen? Min nuvarande plan är att plugga i Uppsala, men att sedan (så snart som möjligt därefter, antingen direkt efter eller efter kanske ett år) åka till USA. Skulle kunna tänka mig att gå specialistutbildning där, men gäller den i Sverige sen när jag kommer tillbaka?

Jag vill helt enkelt att det jag pluggar här (med ev. kompletteringar) ska gälla i USA och vice versa (om jag nu vidareutbildar mig på något vis i USA), eftersom jag efter några år ska återvända till Sverige.

De som dessutom kan förklara vad nedanstående begrepp inom veterinärmedicin innebär (rent konkret) får också gärna göra det:
- Diplomate
- Resident
- ACVIM
- ECVIM

Tacksam för svar!

Användarvisningsbild
Yosephine
Stammis
Stammis
Inlägg: 343
Blev medlem: ons 20 okt, 2010 20:55
Ort: Göteborg
Kontakt:

Re: Jobba som veterinär i USA

Inlägg av Yosephine »

I USA är det väldigt olika regler som gäller beroende på vilken delstat du väljer att ansöka till. I somras var jag i Kalifornien och hälsade på bl.a. en färdigutbildad pediatriker som bor där med sin man som i sin tur arbetar för ett internationellt företag. För att hon skall jobba i CA, USA måste hon dock konvertera sin svenska utbildning genom att gå en kompletterande 4 (!) årig utbildning inom medicin i CA, vilket gjorde att hon inte arbetar för tillfället (eftersom dom skall stanna i 4 år). Kalifornien är dock den "värsta" delstaten för nationellt och internationellt folk att flytta till, eftersom det är så populärt att arbeta och bo där jämfört med många andra delstater i USA. Jag kan tänka mig att det är liknande i andra stater med stor inflyttning, t.ex. Massachusetts (Boston), New York, Washington DC samt Florida (dock har jag INTE fakta för detta).

Skriv svar