Veterinär Utomlands

För dig som är eller är på väg att bli veterinärstuderande
Skriv svar
dg910423
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 34
Blev medlem: ons 13 okt, 2010 13:45

Veterinär Utomlands

Inlägg av dg910423 »

Hej!

Min högsta dröm är att bli veterinär. Med 3 G, 18 VG och 8 MVG så känns det som att komma in på veterinärlinjen med betyg kan glömmas... Testade mitt första hp-prov nu HT 2010 och landande på ett super imponerande 0.5hp -.- livet kan vara riktigt surt... Jag hörde iallafall att det finns möjligheter att plugga utomlands (har förövrigt en polare som pluggar läkare i Polen). Min fråga är då ska man ta lån om man ska plugga där? Såg nämligen att det kostar ca 6500 euro per år att plugga där (Warzawa) och känns inte som min plånbok är stor nog. Förövrigt undrar jag hur hela processen går till från att jag vill ansöka till skolan tills att jag sitter där helt nervös inför resultaten angående antagningen. Så om ni som pluggat utomlands skulle vilja dela med er om er erfarenhet om att plugga utomlands skulle ni göra en person riktigt lycklig. Jag har inte kollat igenom det här inlägget så ta meningarna med en nypa salt... :P

Mvh Dario, Tack!
johnhammar
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 2
Blev medlem: tis 12 apr, 2011 19:15

Re: Veterinär Utomlands

Inlägg av johnhammar »

Jag vill minnas att jag har läst på veterinär stockholm om att plugga utomlands.. Kanske kan leda dig i rätt riktning..
Användarvisningsbild
a01asaka
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 10
Blev medlem: ons 13 okt, 2010 19:30

Re: Veterinär Utomlands

Inlägg av a01asaka »

Skulle råda dig att ta kontakt med en studievägledare i din kommun. De brukar ha koll på det mesta, om inte annat kan de ta reda på saker åt dig eller tipsa dig om vart du kan vända dig.
Jag kontaktade en studievägledare vid Komvux i höstas och hade mycket nytta av det, trots att jag inte skulle studera vid Komvux.
Lycka till!
Skriv svar