1.0 mot läkarprogrammet

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
bjorneb
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 30
Blev medlem: mån 11 maj, 2020 15:55

1.0 mot läkarprogrammet

Inlägg av bjorneb »

Hej!

Jag går sista året på gymnasiet och min största dröm är att komma in på läkarprogrammet, helst direkt efter studenten. Dock räcker inte mina betyg till och första och enda gången jag har skrivit högskoleprovet, vilket var mars 2021, skrev jag 1.0 utan förberedelse och hoppas därför att jag höjer mig om jag pluggar. Förstår såklart att höja mig från 1.0 till 1.75-1.80 är orealistiskt men hoppas att kunna höja mig tillräckligt för att kunna göra PIL i höst. Min plan är också att plugga heltid till HP i höst efter studenten.

Hela mitt liv har jag velat bli läkare och jag vet inte riktigt hur den idén har väckts inom mig. Jag är så intresserad av människokroppen och vården i sig, speciellt akutsjukvården. De fåtal gånger jag har varit på akuten har jag verkligen njutit haha.. De senaste åren har jag blivit alltmer intresserad då jag har haft flera i min omgivning som tyvärr har blivit allvarligt sjuka. Jag har då fått en helt annan inblick på sjukvården samt alla ingrepp och det har verkligen fått mig att inse att läkare verkligen är det jag vill bli. Jag är så bestämd på att jag ska börja läkarprogrammet någon gång och har därför ingen annan plan, vilket självklart känns väldigt jobbigt. Många dagar känns det som att jag aldrig kommer komma in och att det är hopplöst..

Just nu går jag naturnatur och kommer/kan inte skita i skolan helt utan jag ska försöka kombinera skolan och HP så bra det går. Därför är min plan att få in 2h/dag i den mån det går och om jag har tid över kommer jag plugga mer. Jag köpte VIP-medlemskap i början av december och har pluggat sedan dess lite till och från, då det var väldigt hektiskt i skolan vid den tidpunkten. Den senaste månaden har jag pluggat som mest då jag har haft lov och det är lugnare i skolan nu. Därför har jag även haft tid att plugga mer än 2h/dag.

Då jag har hunnit plugga en del på sistone har jag fått en ganska klar bild över vad jag främst behöver plugga på. Jag tycker LÄS och ELF är det absolut jobbigaste på verbala delen och DTK på den kvantitativa. Jag pluggar ord på memrise varje dag och försöker även läsa tidningen - ledare, debatt samt artiklar jag tycker är tråkiga. På sistone har jag gjort allt fler gamla HP provpass och det går i rätt riktning iallafall! Resultaten är långt ifrån drömresultaten men känns ändå kul att det går framåt efter relativt kort pluggperiod?!

Jag kommer försöka plugga varje dag och uppdatera denna pluggdagbok så att jag förhoppningsvis någon gång kommer in på läkarprogrammet! Lycka till till alla som kämpar för att komma in på er drömutbildning !!
Senast redigerad av bjorneb den tis 25 jan, 2022 15:57, redigerad totalt 2 gång.
Användarens profilbild
Gunnlog
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 58
Blev medlem: lör 24 apr, 2021 10:23

Re: 1.0 till läkarprogrammet

Inlägg av Gunnlog »

Lycka till! Vi hejar på dig
bjorneb
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 30
Blev medlem: mån 11 maj, 2020 15:55

24/1-2022

Inlägg av bjorneb »

Hej!

Innan skolan hann jag göra 1 pomodoro XYZ och plugga lite ord. Kändes väldigt bra att hinna plugga på morgonen då jag verkligen är helt slut efter skolan. Målet är att göra 2 pomodoros innan skolan och 2 pomodoros efter. Just nu har jag tid att plugga efter skolan men vill verkligen få in det som en rutin.

Idag kom ju provdatumen ut och jag fick mars, vilket inte var det jag ville. Jag ska bort veckan innan, under sportlovet och samma vecka som HP är har jag kemiprov. Dessutom har jag flera prov veckan innan lovet, v. 8. Provet är ju v. 10... Det betyder alltså att jag inte kommer kunna plugga så mycket veckorna närmast provet.. Skulle verkligen behöva de två extra månaderna som de andra som skriver i maj får... Jag får helt enkelt göra det bästa av situationen och plugga så mycket jag kan!

XYZ kändes helt okej. Fick ungefär 7/10 båda gångerna och gjorde felanalys på dem. Det var främst slarvfel eller att jag inte riktigt tänkte till? När jag såg lösningarna förstod jag direkt hur jag skulle lösa uppgiften så dom misstagen måste bort! Tycker dock att uppgifterna från HP guiden är så mycket svårare än de som har varit med på gamla HP? XYZ är det jag typ är bäst på och brukar få bättre när jag gör gamla provpass.

Gjorde sedan 2 pomodoros KVA som gick sådär. Hinner bara göra två omgångar med 10 st frågor/gång i och med felanalysen. Känns lite lite träning dock, men felanalys är ju också viktigt. Första gången gick helt okej, några fel men känns iallafall lite bättre att jag gjorde fel på HP guidens uppgifter än gamla HP. Tycker verkligen det är stor skillnad på svårighetsgraden mellan dem. Sista omgången gick otroligt dåligt, sämre än vanligt. Tror dock det beror på att jag är väldigt trött så detta är ännu en anledning till varför jag bör plugga innan skolan!!

Senare ikväll ska jag plugga ord och göra felanalys på de provpass jag gjorde i helgen. Vad brukar ni göra med felanalysen? Jag skriver upp alla fel jag gör, enligt genomgången Felanalys. Men sen vet jag inte riktigt vad mer jag ska göra? Läser ni igenom dokumentet då och då?

Denna dag var verkligen inte den bästa när det kommer till plugg.. Hoppas det går bättre imorgon!
Senast redigerad av bjorneb den tis 25 jan, 2022 15:56, redigerad totalt 1 gånger.
bjorneb
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 30
Blev medlem: mån 11 maj, 2020 15:55

25/1-2022

Inlägg av bjorneb »

Hej!
Idag har jag gjort två provpass, ett verbalt och ett kvantiativt från hösten 2018.

Provpass 3, verbalt
ORD: 7/10
LÄS 8/10
MEK 5/10
ELF 10/10

--> 1.3 - högsta hittills.

Trodde verkligen inte det skulle gå så bra, eller ja bra för att vara mig antar jag. När jag skulle trycka på Rätta hade jag verkligen en dålig magkänsla. Drog över med ca 3-5 min vilket är en av de saker jag har absolut svårast med. Måste verkligen hitta ett sätt att ta mig igenom uppgifterna snabbt så att jag också har tid att gå igenom provet. Det har jag inte haft en enda gång som jag har gjort gamla HP... Provade en nytt angreppssätt, gjorde provet i ordningen: ORD - MEK - ELF - LÄS eftersom jag tycker ELF och LÄS är de jobbigaste delarna. Brukar få otroligt låga poäng på ELF just för att jag har gjort dom sist vilket resulterar i att jag är trött och då har även tiden varit knapp. Har alltså behövt stressa igenom ELF. Men detta bevisar endast att jag faktiskt kan ELF om jag bara disponerar tiden bättre. Kan också ha att göra med att jag äntligen har kunnat skriva ut hela verbala passet. Förut har jag inte fått med ELF så har behövt göra den på datorn. Vet dock inte vad som hände med MEK? Brukar ändå få ungefär 8/10 där.

Provpass 2, kvantitativ
XYZ 12/12
KVA 8/10
NOG 3/6
DTK 7/12

--> 1.3

Kändes helt okej men trodde det skulle gått lite bättre. Är verkligen nöjd med XYZ och helt okej med KVA. NOG brukar gå bättre så måste kolla vad som hände där. DTK är det jag tycker är absolut svårast så det är väl okej, men såklart vill jag få bättre. Vet inte hur jag ska lösa dem på bästa sätt. Jag har svårt att disponera tiden rätt. XYZ går snabbt och ger även bra resultat, men stressar igenom NOG och KVA alldeles för mycket vilket märks på resultaten.

Senare ikväll ska jag göra felanalys och öva på ord. Har precis ändrat från 15 ord/dag till 30 st på memrise. Om jag orkar gör jag också ett till provpass!
bjorneb
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 30
Blev medlem: mån 11 maj, 2020 15:55

25/1-2022

Inlägg av bjorneb »

Hej igen,
Gjorde ett ytterligare verbalt provpass från HP ht 2018 ikväll.

Provpass 5, verbalt
ORD 8/10
LÄS 7/10
MEK 6/10
ELF 9/10

--> 1.3

Gjorde det ganska sent på kvällen när jag var lite trött men kändes ändå helt okej och trodde jag skulle få bättre faktiskt. Jag hade tid över och gick igenom några uppgifter. Körde på samma upplägg som tidigare idag, dvs. ORD - MEK - ELF - LÄS och det verkar ju ge resultat på ELF iallafall. Brukar dock få högre på MEK så vet inte riktigt vad som har hänt. Måste göra felanalys och se vart det går fel. Kände överlag att jag förstod texterna bättre än vanligt så därför känns resultatet på LÄS dåligt. Hur som helst så känns det iallafall väldigt bra att jag skrev 1.3 på båda verbala delarna. Det går sakta men säkert framåt!

Jag började sedan göra det andra kvantitativa passet men slutade halvvägs. Är så trött verkligen, kunde knappt räkna ut addition liksom. Får göra det imorgon, lär absolut inte komma ihåg uppgifterna haha.
Senast redigerad av bjorneb den ons 26 jan, 2022 22:08, redigerad totalt 1 gånger.
bjorneb
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 30
Blev medlem: mån 11 maj, 2020 15:55

26/1-2022

Inlägg av bjorneb »

Hej,
Har inte hunnit plugga så mycket då jag slutade skolan ganska sent. Idag gjorde jag iallafall LÄS och ORD och det gick väldigt dåligt. Har känt mig trött och ofokuserade hela dagen.

Gjorde iallafall:
2 långa texter
3 korta texter

10 st/gång:
1 Min uppgiftgrupp
3 Ordlista 1
2 Morfem

Fick väldigt dåliga och blandade resultat. Måste verkligen öva på att behålla mitt fokus när jag läser tråkiga texter. Verkligen en av mina största svagheter! När det kommer till orden måste jag fortsätta mängdträna.

Gjorde även det sista kvantitativa provpasset från hösten 2018.

Provpass 4, kvantitativt
XYZ 11/12
KVA 6/10
NOG 4/6
DTK 7/12

--> 1.2

Kollade igenom det lite snabbt och många är slarvfel. Blir så irriterad. Hoppades ändå på 1.3 men det var nog dumt att göra det när jag var så trött. Jag är så fruktansvärt dålig på DTK och det sänker mig såå mycket. Höst 2018 totalt blev 1.25 vilket är det bästa totala resultat som jag har fått hittills. Känns bra men ändå surt, ville så gärna få 1.3. Hann inte göra felanalyserna ikväll så får göra det imorgon istället.
bjorneb
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 30
Blev medlem: mån 11 maj, 2020 15:55

27/1-2022

Inlägg av bjorneb »

Hej,
Idag har jag gjort DTK och NOG och båda gick förvånansvärt bra! Jag hann göra 3/4 pomodoros innan skolan och alltså det är sån stor skillnad på mitt fokus innan och efter skolan! Känns nästintill omöjligt att hålla fokus efter skolan.

På DTK gjorde jag 4 uppgifter/gång:
1 DTK-uppgifter IV
2 DTK-uppgifter V

Min allra största svaghet är just DTK så jag testade idag att inte göra uppgifterna på tid för att se om det är tiden som stressar mig eller att jag faktiskt inte förstår tabellerna. Fick 3/4 rätt alla gånger, så ja - jag förstår tabellerna och måste bara lära mig att lösa uppgifterna snabbare. Jag ska testa göra DTK efter XYZ på ett provpass och se om det hjälper.

NOG gick också bra. Jag gjorde 6 uppgifter/gång:
2 st blandade uppgifter

Jag känner att jag börjar få in rätt tänk när jag gör dessa uppgifter. Kan äntligen se på vissa uppgifter hur de ska lösas, utan att lägga ned tid på att faktiskt lösa dem. Sparar så mycket tid. Vissa gånger hade jag över 4 minuter kvar och jag fick 5/6 rätt nästan varje gång.

Resten av dagen ska jag (äntligen!) göra felanalyser. De är så viktiga men ganska tråkiga och tidskrävande hehe.. Jag brukar göra om uppgifterna som jag har fått fel på eller är tveksamma innan jag kollar svaret. Dels övar jag på de uppgifterna igen och dels blir det väldigt tydligt om det var ett slarvfel eller om jag faktiskt inte förstod.
bjorneb
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 30
Blev medlem: mån 11 maj, 2020 15:55

28/1-2022

Inlägg av bjorneb »

Hej!
Hann inte skriva igår men jag pluggade MEK och ELF. Båda gick faktiskt ganska bra, speciellt ELF!

2 pomodoros ELF:
1 short text (2/2)
3 missing words (5/5) (3/4) (2/4)
1 blandade uppgifter (2/2)
1 shorts I (5/5)
1 shorts II (5/5)

Känns som jag börjar förstå ELF upplägget mer och mer, vilket även syns på resultaten. Behöver öva mig på Missing Words samt Long texts. Mot slutet tappade jag fokus och resultatet blev sådär (2/4).

2 pomodoros MEK, 10 st/gång:
2 blandade uppgifter (7/10) (3/10)

Som ni ser tappade jag fokus totalt under sista omgången... Första gången gick iallfall helt okej men måste verkligen förbättra mig.
sofbac1
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 101
Blev medlem: ons 16 dec, 2015 6:45

Re: 1.0 mot läkarprogrammet

Inlägg av sofbac1 »

Vad duktig du är på engelska! Kör du artikelläsning/skönlitteratur på sidan av eller över du bara här på hp-guiden?
bjorneb
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 30
Blev medlem: mån 11 maj, 2020 15:55

Re: 1.0 mot läkarprogrammet

Inlägg av bjorneb »

sofbac1 skrev: lör 29 jan, 2022 13:24 Vad duktig du är på engelska! Kör du artikelläsning/skönlitteratur på sidan av eller över du bara här på hp-guiden?
Tack! Jag över faktiskt bara på HP-guiden men jag har bott i USA i 1 år vilket troligtvis hjälpt mig en del. Dock är jag långtifrån att förstå varenda ord i texterna utan jag försöker snarare uppfatta vad texten vill meddela/handlar om (vilket jag oftast får fram av de ord jag kan), om det handlar om något positivt/negativt och sen har jag även fått en hyfsad känsla för att se direkt vad som inte har stöd i texten alls och kan då utesluta alternativ.
bjorneb
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 30
Blev medlem: mån 11 maj, 2020 15:55

29/1-2022

Inlägg av bjorneb »

Hejhej,
Glömde igår igen att skriva.. Jag gjorde iallafall 2 provpass, ett kvantitativt och ett verbalt från våren 2019. Resultatet på verbala var allt ifrån vad jag ville ha, men tyckte det provet var otroligt svårt.

Provpass 2, kvantitativt
XYZ 10/12
KVA 6/10
NOG 5/6
DTK 8/12

--> 1.3

Detta prov kändes bättre. Jag gjorde det efter det verbala så det kan bero på att jag var mer fokuserad. Jag tyckte dock XYZ var lite svårare än vanligt. Jag testade göra provet i denna ordningen: XYZ - DTK - KVA - NOG vilket kändes lite bättre än att ta DTK sist. Dock drar DTK ner mig så mycket.

Provpass 3, verbalt
ORD 3/10
LÄS 6/10
MEK 9/10
ELF 5/10

--> 0.9

Ja, som ni ser så gick det verbala provpasset så otroligt dåligt. Blev väldigt besviken över mig själv men det var väldigt svårt. Jag blir orolig eftersom nomineringen var ungefär densamma för detta provet som andra prov som jag har tyckt varit lättare. Om jag får ett liknande prov i mars så är jag ju helt körd. Under provet kände jag mig dock ofokuserad och blev stressad av att det gick så dåligt. ELF brukar jag ju nästan alltid få nästan fullpott och ORD brukar jag få betydligt bättre.. Men om man ska tänka på det positiva så fick jag ovanligt bra på MEK.

Hittills har min utveckling sett ut såhär. Överlag går det åt rätt håll men resultaten är långt ifrån vad jag vill ha..
Bild

Resten av dagen gjorde jag några felanalyser. Börjar verkligen bli stressad inför provdagen..
bjorneb
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 30
Blev medlem: mån 11 maj, 2020 15:55

30/1-2022

Inlägg av bjorneb »

Hej,
Känner verkligen att jag har haft så dåliga pluggdagar i helgen.. Jag gjorde iallafall 4 pomodoros XYZ och KVA.

XYZ gick sådär, kändes svårare än vanligt. Men det kan bero på att jag endast gör HP-guidens uppgifter och inte uppgifter från gamla högskoleprov. Kände mig otroligt seg idag och jag drog över tiden med 4 minuter båda gångerna?

Gjorde iallafall 10 st/gång:
1 Min uppgiftsgrupp (7/10)
1 Blandade uppgifter (8/10)

Uppgifterna från min egna uppgiftsgrupp bör vara 10/10 eftersom jag redan har fått fel på dom en gång.. Känns som jag aldrig kan få högre resultat än 7-8 rätt när jag gör uppgifter, men när jag gör gamla HP har jag vissa gånger fått 12/12.

Gjorde sedan KVA:
3 Blandade uppgifter (7/10) x2, (8/10)

Höll tiden när jag gjorde dom här, men precis som med XYZ gör jag endast HP-guidens uppgifter, vilka känns svårare än riktigt uppgifter. Ska kanske inte vara så hård mot mig själv.

Gjorde sedan ett verbalt provpass från våren 2019.

Provpass 4, verbalt
ORD 6/10
LÄS 8/10
MEK 8/10
ELF 5/10

--> 1.1

Trodde helt ärligt det skulle gå sämre. Känns iallafall skönt att det gick bättre denna gång än igår. Fattar dock inte vad som händer med ELF? Jag brukar få alla poäng och nu får jag hälften..? LÄS och MEK känns okej, men ORD känns desto värre.

Jag gör även 30 ord på memrise/dag som jag tidigare har skrivit, men glömmer alltid skriva det.

Som sagt gick pluggandet väldigt dåligt denna helg, men det är bara nya tag nästa vecka. Hoppas det har gått bättre för er!
bjorneb
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 30
Blev medlem: mån 11 maj, 2020 15:55

31/1-2022

Inlägg av bjorneb »

Hej!
Idag pluggade jag ORD och LÄS.

Min största svaghet på LÄS är att jag slutar fokusera när det är tråkiga texter. Dessutom känns det ibland överväldigande med fyra frågor och en lång text. En tråkig, lång text är alltså det värsta. Jag måste börja öva mer på sådana!

LÄS:
Ljudet av växelundervisning (2/2)
Den paradoxale bildstormaren (2/4)
Antibiotika (2/2)
Mink och djurrätt (4/4)
Djurrätt (2/4)

I slutet tappade jag fokus och det är tydligt att jag har enklare för de kortare texterna. "Den paradoxale bildstormaren" är ett tydligt exempel på hur det går när jag tycker en text är tråkig.. Kändes ändå helt okej då jag tycker LÄS är svårt.

ORD
10 st/gång: Ordlista 1 (5/10) (6/10) (9/10) (8/10) (7/10) (5/5) (8/10) (8/10) (7/10)

Försöker få klart ordlista 1. Tycker det är så varierande svårighetsgrad på orden som man får per gång. Vissa gånger är orden jättelätta och andra gånger är de så svåra. Tycker därför att resultaten inte ger en så rättvis överblick. Det är ju dock nästintill omöjligt att hitta rätt betydelse till ord som man aldrig har hört innan och man kan inte jämföra med engelskan eller härleda det med hjälp av prefix, suffix eller morfem... För mig innebär sådana ord nästan alltid att jag får fel på det ordet. Har ni några tips?

Några ord som jag inte kunde idag:
Gagnlös - fåfäng, meningslös
Gejd - styrskena
Tremulera - darra
Gliring - spydigt påpekande
Fnassel - mjäll
Hybble - ruckel
Humifiering - grad av förmultning
bjorneb
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 30
Blev medlem: mån 11 maj, 2020 15:55

1/2-2022

Inlägg av bjorneb »

Hej,
Känner verkligen att jag har kommit in i en svacka när det gäller pluggandet och motivationen. Jag känner inte att jag utvecklas och det stressar mig när provet är så snart och jag vet redan nu att mitt resultat inte kommer vara bra. Jag ser överallt att alla andra utvecklas och får så bra resultat medan jag står och trampar på samma ställe.. Jag ligger också jätteefter med felanalyser.

Sorry för all negativitet hehe.. Jag gjorde iallafall DTK och NOG idag.

DTK
4 st/gång: DTK-uppgifter VI (2/4), VII (2/4) (4/4) (2/4)

Resultaten går verkligen upp och ner. Vissa förstår jag direkt och andra förstår jag inte alls. En del frågor läser jag för snabbt och missar viktig information vilket leder till fel svar. Måste verkligen få bort det. Dock föredrar jag verkligen att göra uppgifterna på papper och gamla prov för att förstå vart nivån ligger.

NOG
6 st/gång: Blandade uppgifter (5/6) (5/6) (3/6) (3/6)

Fokuset försvann helt under sista pomodoron då jag precis gjorde färdigt dem. Borde verkligen inte plugga på kvällar då jag är för trött, men det är då jag har tid att plugga HP så..

Jag gjorde även ett kvantitativt provpass från våren 2019:
Provpass 5, kvantitativt
XYZ 9/12
KVA 8/12
NOG 4/6
DTK 6/12

--> 1.2

Det är ju pinsamt hur dåligt det går på DTK. Just denna tyckte jag var extra svår och tog alldeles för lång tid att göra. Det resulterade i att jag behövde stressa mig igenom KVA och NOG och chansa på de flesta så därför blev jag förvånad över resultatet. Hade seriöst förväntat mig 0.7. Jag tycker att hela provet våren 2019 var så himla svårt jämfört med andra och detta provpass var det sista så ser framemot att göra ett annat nu. Totalt landade jag på 1.15 våren 2019..

Jag tror jag ska försöka fokusera mer på gamla HP nu när det är så tätt inpå provet. Känner att jag lär mig bättre av dem.
bjorneb
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 30
Blev medlem: mån 11 maj, 2020 15:55

2/2-2022

Inlägg av bjorneb »

Hejhej.
Skolan börjar komma igång och jag börjar få mer och mer uppgifter och prov att göra.. Känns svårt att kombinera båda HP och skolan. Vill ju helst lägga all tid på HP men kan inte skita i skolan. Jag har verkligen kommit till insikt med att jag endast gör detta HP i mars för att förhoppningsvis höja mig lite, men att jag inte ska ha för höga förväntningar. Troligtvis kommer jag inte leverera något jättebra resultat och det är okej. Jag har ändå tänkt avsätta all tid efter studenten till att plugga till HP på heltid.

Idag gjorde jag ELF och MEK. ELF gick sämre än förväntat. Det är en av mina starkare sidor på verbala delen så vill verkligen att resulten också visar det..

ELF
The expansion of cloud computing (2/2)
Missing words, The End of Fashiond Days? (4/5)
Missing words, Chicago An Important City (1/4)
Missing words, Gold Mine (3/5)
Shorts II (2/3) (3/3)
School Daze (3/4)

Helt okej resultat. Den jag fick 1/4 på handlade endast om grammatik och det är min svaghet. Måste öva på det.

MEK
Blandade uppgifter (7/10) (8/10) (4/10)

På slutet tappade jag fokus och resultatet blev otroligt dåligt. Men resultaten på de andra gångerna är jag ändå helt okej nöjd med.

På lördag ska jag simulera en provdag då det troligtvis är den sista helgens som jag är helt ledig innan provet.
Skriv svar