1.1 till psykologprogrammet!

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
Michellejulia
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 5
Blev medlem: tor 14 jul, 2022 0:43

1.1 till psykologprogrammet!

Inlägg av Michellejulia »

Tjena! Jag är en 19-åring som drömmer om psykologprogrammet. Jag tänkte att jag skulle prova en sånhär dagbok för att motivera mig själv till att plugga! Denna kommer uppdateras en gång i veckan eller så är målet.

Jag har aldrig gjort HP förut vilket dessvärre gör att jag blir alltmer nervös. Därför satsar jag inte på de 1.6-1.7 som krävs för att komma in till psykologprogrammet inför första gången. Det är svårt att veta utan erfarenhet vad jag egentligen bör ha som mål men jag satsar på ca 1.3 till en början. När jag har gjort testomgångar så landar jag på ca 1.0-1.1 vanligtvis, därav titeln av denna dagbok.

Såhär ser mitt nuvarande pluggschema ut och det förändras kontinuerligt:
Måndag, onsdag, fredag
- Mattepass från provpassgeneratorn
- Läsa en svensk bok
- Träna huvudräkning
- Plugga matte med Khan Academy

Tisdag, torsdag, lördag
- Verbalt pass från provpassgeneratorn
- Läsa svenska artiklar (under strecket, m.m.)
- Öva på ord (korsord, Anki/Memrise samt ordspelet på HP-appen)
- Plugga in matte med hjälp av gamla matte anteckningar och min gamla mattebok (jag har många bra tips på regler att kunna osv. Som jag helt har glömt bort)

Söndag -
- Lite mer av en fri dag att plugga det jag känner jag behöver plugga extra mycket
- Detta är även en dag reserverad för ELF, jag har goda kunskaper i engelska och läser på engelska varje dag redan så jag satsar inte alltför mycket på ELF

Jag försöker även reservera någon dag varannan vecka eller så då jag försöker efterlikna själva provet så mycket som möjligt. Detta för att träna mig själv på att hantera stress och förstå miljön lite i och med att jag inte har gjort provet förut.

Mitt största problem med detta prov egentligen är att jag blir för stressad för att plugga. Jag har länge haft problem med ångest och hade stora problem med prestation och perfektion i gymnasiet. Det är därför svårt för mig att hantera stress och nervositet när det gäller prov och min hjärna är alltför perfektionistisk. Men detta är något jag kämpar med genom att försöka behålla självförtroendet och veta att jag blir bättre för varenda gång jag pluggar!