1.15 till veterinärprogrammet

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
capyxx
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 31
Blev medlem: ons 13 jul, 2022 15:20

Re: 1.15 till veterinärprogrammet

Inlägg av capyxx »

Hej! Ikväll var en sån kväll när jag började plugga liiiite för sent ... Jag är visserligen ledig imorgon, samt har bäst fokus på kvällen, men att börja plugget vid ca 21:30 är inte riktig optimalt. Jag plöjde dock igenom det ändå och är ändå nöjd med kvällens prestationer (om man bortser från XYZ. Jag valde dessutom att strunta i extra huvudräkning. Det gör jag imorgon istället!

Idag har jag gjort följande:

DTK - 30 min
Totalt: 3/4 rätt (75%)
Jag läste mest olika uppgiftstyper och avslutade med 4 stycken exempeluppgifter i DTK-uppgifter 1.

XYZ - 30 min
6/10 rätt
4/6 rätt
Totalt: 10/16 rätt (dvs 63%)
Mycket sämre än vanligt.. jag har dock inte gjort riktiga uppgifter på länge. Tiden kändes knapp idag och jag fick stressa igenom vissa uppgifter för att hinna (jag gjorde bladade uppgifter, dock endast HPG's egna)

KVA - 30 min
9/10 rätt (dvs 90%).
Det jag hade fel på var endast ett slarvfel där jag inte hade tänkt på att talen även kunde vara negativa. Men överlag är jag nöjd. Jag gick även igenom lite strategier, men jag känner at jag för tillfället har ganska bra koll på KVA.

NOG - ca 15 min
6/6 (dvs 100%)
Jag var vid detta laget ganska slut i huvudet och när jag fick 100% på mina första 6 uppgifter kände jag mig ganska nöjd med denna uppgiftskategorin för ikväll.

Memrise - 20 ord
Jag repeterade de 57 som skulle repeteras (hade glömt 5 stycken) och därefter lärde jag mig 20 nya, samt skrev in dagens svåra ord i min egna lista. Jag har lite gett upp på det här med att lär mig många ord under samma dag. Ett tag försökte jag mig på att lära mig ca 50 ord om dagen, men de fastnar inte när jag gör så många för jag tröttnar. Min hjärna kommer bättre ihåg orden när jag endast övar in ca 20 om dagen. Jag känner (i nuläget iaf) att det är ett bättre koncept att kunna färre ord bättre än att stressa igenom fler ord.

Läsa
Nu ska jag gå och lägga mig och läsa lite, jag tror det blir Utvandrarna ikväll igen. Planen är att läsa klart första boken ikväll! (jag har alla böcker samlade i en stor)

Morgondagens fokus blir verbalt och jag tänker fokusera på följande:
- LÄS - 2h (testa 2 nya sätt att göra uppgifter och utvärdera dessa)
- ELF - 1h
- Memrise ca 30 min
- ORD ca 30 min (göra lite uppgifter på HPG, men fokusera på strategierna osv.)
- Huvudräkning ca 30 min
- Läsa engelsk bok
- Eventuellt lite All matte du behöver om jag känner för det!
capyxx
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 31
Blev medlem: ons 13 jul, 2022 15:20

Re: 1.15 till veterinärprogrammet

Inlägg av capyxx »

Hej på er! Nu var det ett tag sen, men nu när resultatet har kommit är det dags för riktigt plugg igen (jag har inte riktigt varit motiverad de senaste veckorna och det har inte blivit mycket gjort tyvärr...). På provet som skrevs denna hösten fick jag 1.25. Det är ju en ökning men tyvärr alldeles för lågt :( Bara att plugga ännu mer och hoppas på bättre resultat till våren!

Idag har jag dock fått lite gjort iaf!

NOG - 30 min
Det blev 12 stycken blandade uppgifter (dock inte gamla HP utan de HPG's egna). Resultatet blev 12/12 och jag är väldigt nöjd med det!

Kvantitativt prov - ca 2h
Ett slumpat från provpassgeneratorn. Resultatet blev följande:
XYZ: 8/12 (67%)
KVA: 8/10 (80%)
NOG: 4/6 (67%)
DTK: 11/12 (92%)
Totalt: 31/40 (78%) ---> 1.4 (med normering från hösten 2022)
Jag är lite missnöjd med XYZ, NOG och KVA eftersom nästan alla fel där var rena slarvfel (lätt att göra när det ska gå så fort...). XYZ var även några som jag hade glömt hur man löser uppgifterna på ett simpelt och snabbt sätt. DTK är jag däremot nöjd med!

ORD - Memrise, ca 50 min
Jag hade 358 ord att repetera (suck) sååå det blev bara det gjort idag. Efter det orkade jag faktiskt inte börja med nya ord också.

Läsa
Jag fortsätter med Utvandrarna. Jag tycker faktiskt att språket i den hjälper i ORD-delen och dessutom är den ganska bra, även om den stundtals är väääääldigt långrandig och beskrivande (suck haha)

Imorgon ska jag FÖRSÖKA hinna med följande:
- Memrise (och eventuellt lite uppgifter) ca 1h
- LÄS, 30 min uppgifter och 30 min artiklar
- Läsa bok ca 60 min på kvällen
- KVA, uppgifter ca 30 min
- NOG, uppgifter ca 30 min

Somsagt, vi får se om jag hinner allt! Ha en bra kväll!
capyxx
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 31
Blev medlem: ons 13 jul, 2022 15:20

Re: 1.15 till veterinärprogrammet

Inlägg av capyxx »

Godkväll mina vänner! Det blev inte som jag hade tänkt... suck... blir det någonsin det eller? Jag fick rycka in och jobba hela fredagen och idag under lördagen har jag inte haft så mycket tid heller (vilket jag visste innan). Jag har med andra ord inte fått mycket gjort alls.

Det jag har gjort under gårdagen och idag är följande:

LÄS - 30 min
Jag har läst lite artiklar under rasterna på jobbet (ca 30 min totalt)

ORD- 70 min
Jag har repeterat ord på memrise och lärt mig 25 st nya. Dessutom har jag påbörjat morfemen på HP-guiden. Jag hann med 20 stycken idag.

KVA - 30 min
8/10 (80%)
Jag hann med 10 st uppgifter och att rätta dem.

Vad som hinns med under morgondagen får vi se. Jag skriver inte ut en exakt To-Do list idag för denna veckan känns det inte som att jag lyckas följa dem ändå ... Meeen jag vill få gjort lite ELF och All matte du behöver iaf, sen får jag se med resten!
capyxx
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 31
Blev medlem: ons 13 jul, 2022 15:20

Re: 1.15 till veterinärprogrammet

Inlägg av capyxx »

Hej på er! Jag lyckades med dagens mål och gjorde idag följande:

All matte du behöver- ca 70 min
som vanligt tar ju detta längre tid än vad man tror haha, men jag hann med 3 avsnitt under bråkdelen!

ELF- ca 60 min
Jsg läste några långa texter och fick totalt:
6/10 (dvs 60%). Jag är ganska missnöjd med den procenten. Jag behöver högre där. Men jag har iaf analyserat de felaktiga svaren väl!

Läst - ca 60 min i utvandrarna

Ha en bra kväll nu!
capyxx
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 31
Blev medlem: ons 13 jul, 2022 15:20

Re: 1.15 till veterinärprogrammet

Inlägg av capyxx »

Halloj! Idag har jag haft en riktig pluggdag! Följande har blivit gjort:

Kvantitativ del provpass 2 - höst 2018 - ca 1,5 h
XYZ: 9/12
Jag hade fel på uppgift 3, 5 och 12. Nummer 3 var ett rent slarvfel där jag tänkte fel på en graf, för att dt gick för snabbt. Uppgift 5 var jag inte helt säker på begreppet värdemängd och svarade därför fel. Nummer 12 behöver jag repetera räkneregler för rotuttryck!

KVA: 9/10
Jag hade fel på uppgift nummer 17. Jag gjorde den alldeles för komplicerad och hittade på egna värden till den istället för att bara tänka logiskt.

NOG: 6/6

DTK: 10/12
jag hade fel på uppgift 34 och 37. Nummer 34 var ett slarvfel där jag räknade fel i omvandlingen av km på en karta och uppgift 37 gjorde jag överslagsräkningen fel så att svaret blev inkorrekt.

Totalt: 34/40 ---> 1.5

Allmänna reflektioner:
- När jag räknar med bråk (ex när man ska få fram procent eller liknande) måste jag börja våga förlänga bråk. Ofta förkortar jag bara vilket i vissa situationer gör uppgiften mycket krångligare än vad den behöver vara.
- Jag kände mig mycket snabbare än vanligt och var på DTK när jag hade 28,5 min kvar. Detta gjorde mig lite för lugn och att jag tog lite väl mycket tid på mig på vissa uppgifter.
- Innan tog jag fööör lång tid på mig på XYZ, men nu kanske jag istället stressade FÖR mycket. Det är så svårt att hitta den perfekta balansen ...

XYZ uppgifter - 30 min
10/12 (dvs 83%)
Felen här berodde på att jag inte visste kvadranterna i koordinatsystem (alltså vilken som är vilken) och än en gång VÄRDEMÄNGD. Jag måste öva på det alltså ...

ORD - ca 60 min
Jag repeterade gamla ord i Memrise (57 st), samt lärde mig 20 stycken nya. Därefter lärde jag mig några nya morfem på HP-guiden och Gjorde 10 st blandade uppgifter där jag fick 5/10 (50%).

LÄS - 60 min
Suuuckk.. LÄS är definitivt den värsta delen... Jag läste 4 texter. 2 långa och 2 korta och som ni ser nedan gick det inte bra...
Modernism och retrogardism: 3/4
Betgsskillnader: 0/2 --> Jag tyckte den kändes lätt när jag gjorde den men jag la omedvetet in mina egna tankar och missade en viktig nyckelmening + valde fel av två lika alternativ.
Historiebuk och människosyn: 0/4 ---> Återigen väljer jag mellan två alternativ och väljer fel... Sedan var det en fråga jag missuppfattade helt med.
Ejdern: 2/2

Totalt: 5/12 (42%) Katastrof...

Återkommande för idag var att antingen fick jag alla rätt (eller nästan), eller också alla fel.. Suck. Jag läste dock på datorn jag, vilket är svårare än att "läsa med penna". Jag får bli bättre på att skriva ut texter och läsa på papper. Förhoppningsvis går det bättre då + ger bättre träning eftersom det är mer likt en provsituation.

Artiklar - ca 30 min (?)
Jag läste 3 st artiklar, 1 på sve och 2 på eng. Jag sammanfattade dessa kort med 3 punkter vardera för att se till att jag läste aktivt och inte slarvade.

Läsa Gathering Blue - ca 30 min
Nu ska jag läsa 2 Kapitel i min bok och sen sova.

Somsagt... En väldigt pluggrik dag! Jag har planerat en nästan lika effektiv pluggdag imorgon med, då jag är ledig då med. Jag orkar dock inte skriva morgondagens To-Do här ikväll...
Justme
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 105
Blev medlem: fre 21 jun, 2019 20:29

Re: 1.15 till veterinärprogrammet

Inlägg av Justme »

capyxx skrev: tis 06 dec, 2022 1:20 Halloj! Idag har jag haft en riktig pluggdag! Följande har blivit gjort:

Kvantitativ del provpass 2 - höst 2018 - ca 1,5 h
XYZ: 9/12
Jag hade fel på uppgift 3, 5 och 12. Nummer 3 var ett rent slarvfel där jag tänkte fel på en graf, för att dt gick för snabbt. Uppgift 5 var jag inte helt säker på begreppet värdemängd och svarade därför fel. Nummer 12 behöver jag repetera räkneregler för rotuttryck!

KVA: 9/10
Jag hade fel på uppgift nummer 17. Jag gjorde den alldeles för komplicerad och hittade på egna värden till den istället för att bara tänka logiskt.

NOG: 6/6

DTK: 10/12
jag hade fel på uppgift 34 och 37. Nummer 34 var ett slarvfel där jag räknade fel i omvandlingen av km på en karta och uppgift 37 gjorde jag överslagsräkningen fel så att svaret blev inkorrekt.

Totalt: 34/40 ---> 1.5

Allmänna reflektioner:
- När jag räknar med bråk (ex när man ska få fram procent eller liknande) måste jag börja våga förlänga bråk. Ofta förkortar jag bara vilket i vissa situationer gör uppgiften mycket krångligare än vad den behöver vara.
- Jag kände mig mycket snabbare än vanligt och var på DTK när jag hade 28,5 min kvar. Detta gjorde mig lite för lugn och att jag tog lite väl mycket tid på mig på vissa uppgifter.
- Innan tog jag fööör lång tid på mig på XYZ, men nu kanske jag istället stressade FÖR mycket. Det är så svårt att hitta den perfekta balansen ...

XYZ uppgifter - 30 min
10/12 (dvs 83%)
Felen här berodde på att jag inte visste kvadranterna i koordinatsystem (alltså vilken som är vilken) och än en gång VÄRDEMÄNGD. Jag måste öva på det alltså ...

ORD - ca 60 min
Jag repeterade gamla ord i Memrise (57 st), samt lärde mig 20 stycken nya. Därefter lärde jag mig några nya morfem på HP-guiden och Gjorde 10 st blandade uppgifter där jag fick 5/10 (50%).

LÄS - 60 min
Suuuckk.. LÄS är definitivt den värsta delen... Jag läste 4 texter. 2 långa och 2 korta och som ni ser nedan gick det inte bra...
Modernism och retrogardism: 3/4
Betgsskillnader: 0/2 --> Jag tyckte den kändes lätt när jag gjorde den men jag la omedvetet in mina egna tankar och missade en viktig nyckelmening + valde fel av två lika alternativ.
Historiebuk och människosyn: 0/4 ---> Återigen väljer jag mellan två alternativ och väljer fel... Sedan var det en fråga jag missuppfattade helt med.
Ejdern: 2/2

Totalt: 5/12 (42%) Katastrof...

Återkommande för idag var att antingen fick jag alla rätt (eller nästan), eller också alla fel.. Suck. Jag läste dock på datorn jag, vilket är svårare än att "läsa med penna". Jag får bli bättre på att skriva ut texter och läsa på papper. Förhoppningsvis går det bättre då + ger bättre träning eftersom det är mer likt en provsituation.

Artiklar - ca 30 min (?)
Jag läste 3 st artiklar, 1 på sve och 2 på eng. Jag sammanfattade dessa kort med 3 punkter vardera för att se till att jag läste aktivt och inte slarvade.

Läsa Gathering Blue - ca 30 min
Nu ska jag läsa 2 Kapitel i min bok och sen sova.

Somsagt... En väldigt pluggrik dag! Jag har planerat en nästan lika effektiv pluggdag imorgon med, då jag är ledig då med. Jag orkar dock inte skriva morgondagens To-Do här ikväll...
Woow respekt, vilken inspiration!! Fortsätt kämpa på.
Läs är lite knepig, jag själv upplever att antalet rätta poäng hänger ihop med hur inttresserad jag är av att läsa. Handlar inte om ämnet men mer om hur villig min hjärna är för att ta till sig nya information just då jag läser. Något som skulle kunna hjälpa är att läsa första 2 stycken och sen pausa (för typ 30 sekunder) för att veta om du läser passivt eller aktivt. om du upptäcker att du läser passivt då vet du om det och kan försöka vara mer medeveten om det du läser. Jag kunde läsa hela texten och sen upptäcka att jag inte minns ett enda ord. Men man kan bli bättre på det om man tänker på det aktivt. känner du dig okoncentrerad då skulle det vara en plan att göra något annat t.ex. MEK. På provet t.ex upplever jag att läs är krävande då kör jag ett kort och ett långt text och lämnar den sista texten till senare.
capyxx
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 31
Blev medlem: ons 13 jul, 2022 15:20

Re: 1.15 till veterinärprogrammet

Inlägg av capyxx »

Justme skrev: tis 06 dec, 2022 9:48
Woow respekt, vilken inspiration!! Fortsätt kämpa på.
Läs är lite knepig, jag själv upplever att antalet rätta poäng hänger ihop med hur inttresserad jag är av att läsa. Handlar inte om ämnet men mer om hur villig min hjärna är för att ta till sig nya information just då jag läser. Något som skulle kunna hjälpa är att läsa första 2 stycken och sen pausa (för typ 30 sekunder) för att veta om du läser passivt eller aktivt. om du upptäcker att du läser passivt då vet du om det och kan försöka vara mer medeveten om det du läser. Jag kunde läsa hela texten och sen upptäcka att jag inte minns ett enda ord. Men man kan bli bättre på det om man tänker på det aktivt. känner du dig okoncentrerad då skulle det vara en plan att göra något annat t.ex. MEK. På provet t.ex upplever jag att läs är krävande då kör jag ett kort och ett långt text och lämnar den sista texten till senare.
Tack så mycket! Jag håller med dig! Ofta är "de intressanta" texterna lättare att läsa och det blir lätt att jag börjar läsa passivt när jag inte "bryr mig så mycket". Jag ska testa med ditt tips!
capyxx
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 31
Blev medlem: ons 13 jul, 2022 15:20

Re: 1.15 till veterinärprogrammet

Inlägg av capyxx »

Hej på er!
Idag har jag fått en del gjort iaf!

ORD - 60 min
Memrise (repeterade gamla (26 st) + 25 nya). Sen 20 blandade ord på HP-Guiden och sist men inte minst lite morfemplugg.

All matte du behöver - 60 min
Jag övade på bråk idag och gick igenom delarna:
Minst gemensamma nämnare, addition med bråk, subtraktion med bråk, division med bråk och multiplikation med bråk (+ gjorde uppgifterna kopplade till det). Jag kunde redan reglerna i sig, men det kändes bra att öva på snabbheten med primtalsfaktoriseringen osv för att kunna lösa uppgifter snabbare!

Höstens prov - 30 min
Jag gick igenom första Kvantprovet från höstens riktiga prov (lite sent kanske) haha men jag kollade lite vad jag gjorde för fel osv. Det kändes ändå lite givande.

Läsa - 60 min
Idag blir det både svensk och engelsk bok (egentligen ska jag läsa Utvandrarna bara, men den engelska boken är så spännande just nu så jag vill läsa den med haha)

Imorgon är planen att hinna följande:
- Ett verbalt prov från hösten 2018
- Memrise 30 min
- MEK 30 min
- DTK 30 min
capyxx
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 31
Blev medlem: ons 13 jul, 2022 15:20

Re: 1.15 till veterinärprogrammet

Inlägg av capyxx »

Hej på er! Idag har jag endast hunnit med att göra ett verbalt provpass från hösten 2018, samt rätta det.

Dessutom har jag haft kontakt med HP-Guiden och har numera ett skräddarsytt schema som jag ska försöka följa i fortsättningen. Jag tror dock inte jag börjar med det förrän till helgen!
Provpass 3 verbalt (höst 2018) - ca 2h
ORD: 4/10
Jag hade inte turen med mig på orden idag. Det var många som jag fick gissa på.

LÄS: 5/10
Fördomar om fetma:Båda fel. Det svåra med de korta texterna är att man måste gå in på så små detaljer som gör att man lätt missar dem. Sedan stressade jag nog upp mig här också eftersom det var första LÄS-texten.
Det bästa: 3/4 rätt. Jag missuppfattade sista frågan och fick därmed fel på den.
Tio år eller livstid: 2/4 rätt. Här la jag omedvetet in egna tankar, vilket gjorde ett av felen. Det andra felet var två lika svar där jag valde det felaktiga.

MEK:7/10
Det enda som kändes helt okej idag haha... Jag blandade bland annat ihop att ysta (ost) med att kärna (smör). Resterande två fel var för att jag inte kunde ett viktigt ord.

ELF: 6/10
At Court: 1/2 rätt.
Clocking Cultures: 3/5 rätt.
Political correctness: 1/1 rätt.
The Berlin Conference: 0/1 rätt
Bonobos: 1/1 rätt.
Anledningen till felen här skulle jag säga är för att jag hade tidsbrist i slutet.

Totalt: 22/40 --> 0.8

Reflektioner: Jag har hittills gjort provet i "rätt ordning" (dvs ORD, LÄS, MEK, ELF). Idag har jag insett att jag lätt fastnar på LÄS och att det gör det stressigt för mig på ELF i slutet (som egentligen är ganska lätt jämfört med LÄS). Därför ska jag nästa gång testa att skriva det ORD, MEK, ELF, LÄS. Så att jag kan plocka alla "lätta poäng" först och därefter gå på LÄS. Jag får återkomma om det är en vinnande strategi.

Jag är lite missnöjd med dagens resultat, men... så är det ibland. Jag har iaf kommit på en strategi som eventuellt kan göra det bättre i framtiden!

Läsa
Jag ska nu läsa en stund tills jag blir trött :)

Godkväll/natt på er!
capyxx
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 31
Blev medlem: ons 13 jul, 2022 15:20

Re: 1.15 till veterinärprogrammet

Inlägg av capyxx »

Hej! Efter tre (...) dagars vila (visserligen med en del artikelläsning, memrise och skönlitteratur) har jag idag haft en riktig pluggdag. Det har verkligen inte funnits tid under de föregående dagarna och jag får väl bara leva med det ...

Idag har jag iaf varit effektiv. För tillfället pluggar jag bara med pomodoro-intervall och jag har idag gjort 11 stycken pomodoro!
Följande har blivit gjort:

All matte du behöver - 8 pomo
Jag har under dessa 200 minuter hunnit med:
- Viktiga bråk, procent och decimaltal
- Kedjebråk
- Räkna med decimaler (intro, addition, subtraktion, multiplikation, division)
- Procent introduktion
- Tre basproblem
- Procentuella förändringar och förändringsfaktorer
(Jag har även gjort alla uppgifter kopplade till dessa avsnitt)

Under plugget har jag insett att jag har svårt för procent. Främst det sista avsnittet jag gjorde (Procentuella förändringar och förändringsfaktorer). Dock kan det även vara en trött hjärna som spökar efter ca 4,5h plugg.. Nästa gång jag gör AMDB ska jag göra några av de uppgifterna som start, för repetitions skull!

Memrise- 2 pomo
Jag repeterade 114 gamla ord (jag hade fel på 9 stycken och skrev in ord jag hittat på olika håll som jag inte har förstått de senaste dagarna (både sve och eng). Därefter lärde jag mig 20 nya ord.

Artiklar - 1 pomo
Jag läste 3 artiklar. 1 på svenska och 2 på engelska. (Jag gick in på Källanalys och lästips och scrollade och stoppade på en slumpad hemsida. Väl på hemsidan letar jag inte efter någon intressant rubrik utan hoppar runt lite random på hemsidan och tar sedan bara en artikel. På HP får man ju inte direkt välja något intressant haha)

Jag är nöjd med dagens plugg! Morgondagens planer är följande:

Måndag 12/12
- 4 pomodoro ELF
- 4 pomodoro MEK
(- 1 pomodoro Memrise) (jag får se om jag hinner det eller inte...)
capyxx
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 31
Blev medlem: ons 13 jul, 2022 15:20

Re: 1.15 till veterinärprogrammet

Inlägg av capyxx »

Godkväll mina kompisar! Jag tänkte om efter att jag publicerade gårdagens inlägg och kom fram till att det var bättre att endast göra 5 pomodoro idag och istället fler under morgondagen. Därav gjorde jag endast följande idag (skippade 4 pomo ELF)

MEK - 4 pomo
7/10
5/10
Totalt: 12/20 (dvs 60%) (mindre än mitt genomsnitt)

Jag gjorde dessa uppgifter (+ felanalys) under 50 min (2 pomo) och läste dock strategier och lösningsmetoder under de resterande 2.

Memrise - 1 pomo
Jag repeterade 77 stycken ord (jag hade glömt 5 stycken). Därefter lärde jag mig 10 stycken nya.

Imorgon ska jag hinna med följande:
- 4 pomodoro ELF
- 8 pomodoro All matte du behöver

(med största sannolikhet kommer jag inte orka med att läsa artiklar eller göra memrise imorgon, om jag inte får tid över på jobbet vill säga. ;) )

Ha en fin kväll!
capyxx
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 31
Blev medlem: ons 13 jul, 2022 15:20

Re: 1.15 till veterinärprogrammet

Inlägg av capyxx »

Hej på er! Idag har jag gjort följande:

All matte du behöver - 6 pomodoro
Jag har fokuserat på procent idag med!

ELF - 4 pomodoro
2 Pomo läsa strategier och 2 göra uppgifter

4/5 rätt (A Chinese Billionaire) Jag gick dock över tiden lite. Måste lära mig att inte läsa så noga.
5/5 (A celebrity scientist, missing word)
Totalt:8/9 (dvs 89%) --->bättre än mitt medelvärde!

Ha en fin kväll nu!
capyxx
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 31
Blev medlem: ons 13 jul, 2022 15:20

Re: 1.15 till veterinärprogrammet

Inlägg av capyxx »

Hej!
Idag har jag inte hat en jättebra dag, då dagen började med att jag försov mig... Meeen, jag gjorde det bästa av situationen och fick ca 4 h plugg gjort iaf!

LÄS - 4 pomodoro
Jag läste faktiskt mest strategier idag, men gjorde även 2 korta texter (+ analyserade svaren noooga). Dagens två texter kändes bra! Numera gör jag bara utskrivna texter på LÄS och ELF eftersom jag tappar koncentrationen MYCKET mer när jag läser på skärmen och "utan pennan i handen".
1/2 (40)
2/2 (Alförädare)
Totalt: 3/4 (dvs 75%)

All matte du behöver - 4 pomodoro
Idag har jag gjort klart hela procent- och indexavsnittet, samt påbörjat avrundning (jag hann med addition och subtraktion). Det har alltid mycket längre tid än vad man tror med All matte du behöver, men om man nu ska göra det är det väl lika bra att göra det noggrant och se till att man förstår allt.

Memrise - ca 40 minuter
Jag repeterade 167 ord (jag svarade fel på 14 stycken). Därefter skrev jag in svåra ord i mina egna listor (både sve och eng), samt lärde mig 10 stycken nya ord.

Reflektion över dagen
Jag hade från början tänkt göra ett verbalt prov också, men jag orkade inte med det idag. Utöver det är jag nöjd med dagens insats! Jag har dock kommit fram till att 8 pomodoro All matte du behöver är för mycket på en dag. Nästa vecka ska jag ändra i planeringen så att det endast blir 4 pomodoro matte i stöten (dock inte minska det totala antalet).

Morgondagens planer
- 2 pomodoro ELF
- 2 pomodoro MEK
(- eventuellt Memrise och artikelläsning)

Nu ska jag läsa några sidor, samt kolla på en serie och sova!
Kämpa på folket! Vi hörs imorgon!
capyxx
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 31
Blev medlem: ons 13 jul, 2022 15:20

Re: 1.15 till veterinärprogrammet

Inlägg av capyxx »

Hej på er! Jag har varit dålig på att uppdatera i helgen... I fredags gjorde jag dock 4 pomodoro och i går gjorde jag 8 stycken. (Lördagen var jag helt ledig på, om man bortser från lite artikelläsning på jobbet).

Idag har jag varit ledig. Trots det väldigt slö, men det får man väl vara efter att ha jobbat mycket i helgen? Jaja.. 8 pomodoro har jag gjort.

MEK - 4 pomodoro
Jag läste klart strategierna fram till avsnitten där grammatiken börjar (det tog ca 1,5 pomodoro). Därefter gjorde jag uppgifter, samt analyserade och lärde mig ord/ordspråk jag inte förstod. Idag testade jag att göra lite färre uppgifter i sänder (men ändå hålla mig inom tidsgränsen, vilket inte var några som helst problem, så det var skönt!) Överlag kändes MEK bra idag!
3/4
8/10
2/2
4/5
3/3
Totalt: 20/24 (dvs 83%) --> det är bättre än mitt genomsnitt!

XYZ - 1 pomodoro
10/10 rätt (dvs 100%) !!
Jag velade mellan två svar på en uppgift (valde rätt), men annars så kunde jag alla. Dessutom hade jag ca 2 minuter kvar i slutet.

All matte du behöver - 3 pomodoro
Jag gjorde klart avsnittet om avrundning. Divisionen tycker jag är väldigt jobbig, så den tog lite tid. Jag kan ju metoderna och så, men just det att göra det snabbt, och rätt, är svårt. Blä för division haha.

Även om jag inte riktigt är nöjd med MÄNGDEN av det jag gjort idag är jag nöjd med hur det jag gjort har gått!

Imorgon blir det ELF, All matte du behöver och NOG (jag får dock se om jag hinner med 8 pomodoro...)
capyxx
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 31
Blev medlem: ons 13 jul, 2022 15:20

Re: 1.15 till veterinärprogrammet

Inlägg av capyxx »

Hej! Ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig.. Tyvärr går det inte att hitta mer tid för plugg idag. Dessutom är jag så fruktansvärt trött att det nog inte lönar sig mer ikväll.

Jag har iaf läst lite artiklar på jobbet och sammanfattat dessa, gjort all matte du behöver och memrise. Alla dessa tre gjorde jag en pomodoro var. Dvs 3 pomodoro totalt.

Nu tar jag lite julledigt och kommer tillbaka starkare än någonsin nästa år :P
Senast redigerad av 1 capyxx, redigerad totalt 0 gånger.
Skriv svar