1.35 -> 1.3 (2017) > 1.85 (2022)

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
Rameau
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 1
Blev medlem: lör 12 feb, 2022 10:16

1.35 -> 1.3 (2017) > 1.85 (2022)

Inlägg av Rameau »

Där satt man den rejält. Hade förväntat mig max 1.7 och 1.5 realistiskt i mina tankar, men det gick bra på provdagen. 1,9 på kvantitativa och 1,8 på verbala. Trodde jag skulle vara mycket sämre på provdagen jämfört med när jag övade men jag var nästan lika bra ungefär trots att inget man sett förut dyker upp. Jag gjorde ungefär 4 gamla provpass om dagen i 1 och en halv månad. Så det blir cirka 7200 uppgifter alltså. Skrev 1,35 och 1,3 år 2017 men hade inte övat, spelade bowling dagen innan. Hoppade av gamla programmet under pandemin för att jobba istället, gillade inte plugg på distans. Nu ska jag plugga teknisk matte i höst för jag gillar att bli bättre på problemlösning.

Svagast på DTK och ORD. Jag kände faktiskt inte att jag lärde mig något av flashcards på ord, så jag läste faktiskt extremt många artiklar i Under Strecket och kände att det blev en förbättring då. Jag läste inlägg i det här forumet när jag ville förfina min strategi när jag kände att jag identifierat en svaghet, vissa knep hjälpte inlärningen.

Det här är mitt val personligen och jag rekommenderar det inte nödvändigtvis men jag konsumerade extrema mängder koffeinpiller och nikotinpåsar, men såg givetvis till att sova rejält länge också och få bra med kondition samt bra mat och inget alkohol. Jag har ju byggt upp en tolerans för det här pga jobbade för provision och då blev man ju stenrik med koffeinpiller men jaja det var då, nu dyrkar vi inte mammon längre.

Lättast för mig var att ligga i sängen och plugga med mobilen, dvs som ett chill spel. Man ska kunna plugga hårt och slappna av samtidigt. Om du stirrar argt på matteuppgiften så slösar du energi. Var som en sengångare. Finns ju massa appar och jag använde varenda en, delarna som var gratis såklart eller billiga, de har ju lite olika uppgifter så när man sett det mesta eller allt byter man app. Tycker personligen att det är väldigt motiverande när man har det som ett spel och får poäng och ser grafen gå upp osv. Sedan testade jag också på att skriva ut massa provpass och satt och simulerade ett verkligt prov, så att jag upplevt det och har det fräscht i minnet. Lade också ut videor när jag löste problem och det uppskattades av många, kanske ska fortsätta, får se.

Jag prioriterade främst antalet lösta uppgifter. Dvs tid och kvantitet över allt annat. Strategi kan hjälpa, till exempel var Under Strecket super för mig, skaffade svd medlemskap temporärt för att läsa ännu fler för jag lade såå många timmar på det verkligen till en extrem nivå, det var bästa sättet för mig att öva på verbala delen (som var min svaghet) eftersom det täcker tre kategorier samtidigt tycker jag. Så tack forumet för det. Men strategi hamnar i skuggan av att bara jobba hårdare samt jobba längre, och givetvis vila djupt så man kan göra det nästa dag igen.

Med detta inlägg hoppas jag du får en uppfattning av vad för typ av insats som leder till en viss förbättring. Men jag är också lite äldre än genomsnittliga provtagaren så jag har ju gjort mer matte och läst mer böcker, har något att bygga på menar jag.