1.45 i våras med mål 1.65+ – Hur jag borde gå till väga?

Övriga högskoleprovrelaterade diskussioner
Skriv svar
JonVici
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 3
Blev medlem: lör 01 jan, 2022 18:00

1.45 i våras med mål 1.65+ – Hur jag borde gå till väga?

Inlägg av JonVici »

Hej! Jag skrev HP för första gången vid andra tillfället nu i våras. Mitt slutresultat blev 1.45 med 1.60 på den verbala delen och 1.30 på den kvantitativa.

Mer specifikt såg det ut såhär:
Bild

Som ni kan se så hamnade jag under snittet på DTK, anledningen till detta var för att när jag väl kom till DTK uppgifterna hade tiden mer eller mindre tagit slut vid båda provpassen. Jag verkar helt enkelt tagit för lång tid på mig på matten.

Har ni något tips på vad som är mest värt det att göra i försök att höja sig med de resultat jag har sen tidigare? Är det bäst att typ endast repetera gamla matte provpass eller borde jag göra på något annat sätt?

Hjälp uppskattas, tack!
Thess_89
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 90
Blev medlem: mån 25 okt, 2021 0:19

Re: 1.45 i våras med mål 1.65+ – Hur jag borde gå till väga?

Inlägg av Thess_89 »

Hej!

Det var lika dant för mig i början. Försökte vända på provet och göra andra delar först, men det hjälpte inte så mycket. XYZ- tog alltid dubbelt så sjukt mycket tid.

Jag skrev provet idag och hade tid över på alla prov. Det jag har gjort har varit att träna på gamla prov. Dels för att analysera tiden för varje del, dels att markera alla frågor som tog tid för mig att räkna ut ( även om jag fick fram rätt svar) och dels markera de jag hade fel på. Sedan kollade jag Youtube på genomgångar av de frågorna om de fanns, eller så fick jag kolla matteböcker eller på nätet hur man gör. På så sätt blev jag så säker på hur man räknar ut allt att varje del tar den tiden det ska.

Ska tillägga att jag läste matte B först för ett år sen på komvux, läraren var sjukskriven 75% av tiden så jag fick försöka lära mig själv. Pluggade 2 veckor innan provet i våras och nu har jag lagt kanske 1,5 månad och pluggat så fort jag haft tid över.

Repetition, och hitta vad dina svagheter är så kommer du långt :)
Skriv svar