Är VIP värt?

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
hp03
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 1
Blev medlem: tor 08 sep, 2022 14:40

Är VIP värt?

Inlägg av hp03 »

Jag fick precis tillbaka oktobers hp resultat och fick 0.85 :( . Jag satsade på 1.65+ för att komma in i läkarprogrammet men pluggade inte på rätt sätt eftersom jag visste inte hur man kan göra sig redo. Jag vill göra provet på mars också och tänkte att kanske köpa VIP men jag jobbar heltid hela december och lite under januari och jag vet inte om att VIP kommer vara värt om jag inte hinner använda den. Sen är jag också orolig om min resultat inte kommer ändras mycket. Är det en bra ide att köpa VIP?
RådjurPåStan
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 25
Blev medlem: tor 21 okt, 2021 22:52

Re: Är VIP värt?

Inlägg av RådjurPåStan »

I min mening, nej. Riktiga prov är alltid bättre att öva på än HPGs egna, och HPGs förklaringar till uppgifter tycker jag sällan behövs. Deras ordlista går lika väl att ersätta med en gratis ordlista, t.ex. memrise 8500 ord (och du behöver ej göra den i memrise, det går att exportera den till Anki om det formatet föredras).

Med det sagt, om du har råd med deras hiskeligt höga pris finns det anledningar att köpa det. Är du urusel på matten kan det vara så att HPGs "all matte du behöver" är snäppet mer effektiv än en vanlig Matte 1 bok. Tycker du att deras format för ordlistan är så mycket bättre än t.ex. memrise eller anki, då kan det ju vara värt att lägga 2500kr bara för att få ha deras UI.

Först och främst: gör alla gamla prov. De ger mest på minst tid enligt mig. När du väl är klar med det, och du fortfarande inte uppnåt ditt mål, först då ska du ens fundera på att köpa VIP.

Landade på 1.9 i år efter mycket plugg (jävligt stolt om jag ska vara ärlig), men det var endast gamla provs förtjänst. Mitt tidigare VIP medlemskap gav absolut ingenting.

Jag ångrar definitivt att jag köpte VIP.

Nu blir det intressant att se om mods tar bort detta inlägg.
Användarens profilbild
FelRab
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 126
Blev medlem: tis 15 dec, 2020 11:00

Re: Är VIP värt?

Inlägg av FelRab »

För mig har VIP varit värt det. Skrev mitt personliga bästa efter lite halv seriöst pluggande. Jag har svårast för kvant och tycker VIP har bra hjälp för att höja en. Gillar speciellt all matte du behöver då den verkligen hjälper till att sätta grunderna.

Det är ju däremot dyrt men för min del är det värt pengarna :)
alludeheld
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 6
Blev medlem: tor 27 apr, 2023 9:15

Re: Är VIP värt?

Inlägg av alludeheld »

FelRab skrev: tis 29 nov, 2022 20:11 För mig har VIP varit värt det. Skrev mitt personliga bästa efter lite halv seriöst pluggande. Jag har svårast för kvant och tycker VIP har bra hjälp för att höja en. Gillar speciellt all matte du behöver då den verkligen hjälper till att sätta grunderna.
slope game
Det är ju däremot dyrt men för min del är det värt pengarna :)
Jag tycker att kvaliteten på tjänsten är helt värd priset.
wishforitnow
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 32
Blev medlem: mån 15 nov, 2010 19:46

Re: Är VIP värt?

Inlägg av wishforitnow »

Noterade att det nu kostar 2990 kr för VIP, någon som vet varför priset har höjts?
Repetition is c
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 77
Blev medlem: ons 09 mar, 2022 20:32

Re: Är VIP värt?

Inlägg av Repetition is c »

wishforitnow skrev: fre 28 apr, 2023 7:15 Noterade att det nu kostar 2990 kr för VIP, någon som vet varför priset har höjts?
Ja för att de har höjt priset till 2990kr från och med den här terminen och innan dess var det 2490kr. Varför de har gjort så vet jag inte. Men om jag får gissa det så tror jag det att det beror på kanske inflationen och det svåra ekonomiska läget som man befinner sig i och som kanske gör att i princip allting blir dyrare. Det är min gissning i alla fall.
Dutw
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 515
Blev medlem: sön 14 feb, 2021 23:53

Re: Är VIP värt?

Inlägg av Dutw »

Det har kostat 2.5k de gånger jag köpt det.
Men tror också att det baserar sig på inflation och att allt är så dyrt idag.

Jag personlige tycker Vip var värt det och då har jag bara använt det för de kvantitativa delarna då det var där jag verkligen behövde höja mig.
"All matte du behöver" samlar verkligen alla typer av uppgifter som kommer på proven och lite till.
Detta kombinerat med förklaringar och exempel samt ett matteprogram gör att allt finns på samma ställe.

Kan du lyckas lika bra utan Vip? Absolut.
Det finns videogenomgångar på youtube på alla uppgifter samt videor som förklarar alla typer av räknesätt och annat du kan tänkas behöva.
Som tidigare sagt är gamla hp prov (gärna utskrivna) väldigt bra materiel!

Har du inte möjlighet att utnyttja Vip fram till nästa prov så testa kör gamla prov + efter rättning kolla igenom samtliga uppgifter(även de du hade rätt på) på videos på youtube.
Detta då det absolut viktigaste är att förstå Hur du ska räkna ut uppgiften. Om du inte behöver lägga tankeverksamhet på att försöka klura ut frågan utan direkt ser t.ex "här är det konjugatregeln de vill testa" så går det snabbare och lättare med mindre risk för felaktiga uträkningar t.ex.

Grunderna i matten ska sitta där, det finns bra formelblad med sammanfattningar på regler och formler som är bra att nöta in.

Sen till nästa prov igen kan du alltid testa Vip.
Som jag ser det behövs inte Vip men för min del var det skönt att ha allt på samma ställe och lättillgängligt.
Jag har inte testat alla andra HP böcker / kurser med mera så jag kan inte yttra mig om vilket som är bäst eller passar dig bäst.

I slutändan är nog det viktiga helt enkelt att du pluggar mycket gamla prov för dels lär man sig räkna alla typer av uppgifterna men samtidigt också hur de försöker lura en på frågorna.
37 åring som siktar på läkarprogrammet i Lund!
Hp resultat: 1.45 --> 1.65 --> 1.55 --> ?
PsychoNalle
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 517
Blev medlem: ons 04 dec, 2019 12:37

Re: Är VIP värt?

Inlägg av PsychoNalle »

Jag har skrivit HP 8 gånger hittills, när jag köpte mitt första VIP-medlemskap kände jag redan efter 4 dagar att jag hade fått värde för pengarna jag investerat.

Men absolut, det finns gratis versioner i ordlistor, youtubeförklaringar och dylikt.
För min del handlar det om att ha en fast platform där informationen finns samlad, samt möjligheten till en HP-coach som engagerat kan diskutera fram ett studieupplägg som funkar för dig, med rekommendationer för hur mycket tid och fokus du bör lägga på respektive område.
Det är jag jättenöjd med och tacksam för!

Men i slutändan handlar det om att du kan inte köpa dig till framgång, utan det handlar verkligen om att förvalta VIP-medlemskapet väl.
Gör du det så kan jag lova att det är värt det! :D
”Så en tanke, skörda ett beteende. Så ett beteende, skörda en vana.
Så en vana, skörda en karaktär. Så en karaktär, skörda en framtid.”
Skriv svar