Bästa sätt för att klara XYZ

Diskussioner kring XYZ-delen samt XYZ-uppgifter
Skriv svar
Rodent
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 11
Blev medlem: tor 23 jul, 2015 15:24

Bästa sätt för att klara XYZ

Inlägg av Rodent »

Hejsan! Om några veckor ska jag göra mitt första högskoleprov. Under hösten har jag börjat studera Matte 2a på komvux och kört en del matte på egen hand. Överlag går det bra med matten i skolan, men så fort jag ger mig på ett högskoleprov är det nästan alla mina kunskaper som bortblåsta. Jag löser kanske 3-4 på XYZ-delen, fast jag klarade mitt matteprov nyligen i skolan med nästan alla rätt.

Utan att bli för långrandig gäller min fråga helt enkelt vilket är det effektivaste sätt att förstå sig på XYZ-delen och bli vass på den? Hur gör ni?

Jag testar med att göra massa gamla prov, men det hjälper inte speciellt mycket eftersom jag är ute att förstå tänket bakom svaren, inte bara förstå att mitt svar är fel. Jag vill kunna delen och känna mig säker på den.

Hur ska jag gå till väga? Finns det sidor på nätet som förklarar uppgift för uppgifter på den här delen och beskriver vilka regler som gäller och varför svaret blir som det blir? Sidor som förklarar att det här talet hör till den här typen av matteuppgifter, och svaret blir såhär eftersom de här reglerna finns och så vidare... Jag tror ni förstår. Vart kan jag bästa få och hitta hjälp för att lyckas nå ett bra resultat på provet?

Tack på förhand!!
Theodor93
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 289
Blev medlem: fre 12 jul, 2013 15:23

Re: Bästa sätt för att klara XYZ

Inlägg av Theodor93 »

Jag har repeterat hela matte 2b på egen hand inför det här provet. Det som tveklöst har gjort mest för min resultat på både XYZ och KVA när jag har gjort gamla prov.

Precis som du säger, utan att förstå grunderna blir det mest att man "gissar" på proven.

Mitt tips är alltså att verkligen repetera matten. Räkna med bråk, räkneordningar, potenser m.m.

Det finns en guide här på hpguiden som går igenom grunderna :)
Skriv svar