Böcker eller Artiklar?

Diskussioner kring LÄS-delen samt LÄS-uppgifter
Skriv svar
Kunskapärmakt
Stammis
Stammis
Inlägg: 182
Blev medlem: mån 31 dec, 2018 16:22

Böcker eller Artiklar?

Inlägg av Kunskapärmakt »

Hej allihopa,
som rubriken lyder är min fråga ska man läsa böcker eller artiklar? Vad har gjort så att ni höjt er på ELF,LÄS, MEK och ORD delarna? Om ni tycker böcker så vilka typer av böcker ge tips! Detsamma gäller artiklar! Tänkte att vi kunde samla ihop en del böcker här.
Användarvisningsbild
Aristofanes
Bronspostare
Bronspostare
Inlägg: 518
Blev medlem: tor 15 nov, 2018 16:27

Re: Böcker eller Artiklar?

Inlägg av Aristofanes »

Ja vill gärna tipsa om Merriam-Websters ordbok. Där slår jag upp alla engelska ord jag inte kan. Företaget ligger visserligen i USA, men man redogör också för det brittiska språkbruket.
Man har en funktion, word of the day, som jag gratisprenumererar på. Där kommer varje dag ett ord med en intressant bakgrundsartikel. Eftersom engelska ord ofta har en gemensam stam med gammal nordiska är artiklarna också relevanta för ORD.
Undan för undan lägger jag ut några videor på Youtube om mina hp-erfarenheter. Kolla gärna. Sökord Högskoleprovet Aristofanes.
Tilda98
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 34
Blev medlem: mån 03 sep, 2018 9:49

Re: Böcker eller Artiklar?

Inlägg av Tilda98 »

Jag har läst både och, mycket böcker det senaste. En svag punkt för mig (har jag kommit på) är att jag inte förstår det jag läser tillräckligt snabbt. För att öva upp den förståelsen blir det mycket böcker. Läser jag artiklar så stryker jag alltid under relevant information samt ifrågasätter textens innehåll hela tiden så att jag hänger med. :)
Skriv svar