Boktips?

Övriga högskoleprovrelaterade diskussioner
Skriv svar
Användarens profilbild
Afrodites
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 143
Blev medlem: mån 19 jul, 2021 20:56

Boktips?

Inlägg av Afrodites »

Hejhej! I kombination med HP-plugget vill jag få in en bättre läsvana (vid sidan av artiklar etc) och hade gärna uppskattat lite tips på böcker! Spelar ingen roll om det är facklitteratur/skönlitteratur men helst lite av svårare grad och kanske där man kan plocka lite mer avancerade ord :D Gärna på både svenska och engelska!
0.9 -> 1.05 -> 1.05 -> 1.4 -> 1.5 -> 1.8
Michellejulia
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 5
Blev medlem: tor 14 jul, 2022 0:43

Re: Boktips?

Inlägg av Michellejulia »

Jag har inte särskilt många rekommendationer på svenska eftersom att, precis som du antar jag, så har jag en dålig läsvana på svenska. Jag skulle kunna rekommendera Kallocain. Jag läser just nu En Man Som Heter Ove och den kanske möjligen är för lätt för det du frågar. I och med att jag SUGER på ORD-delen så upplever jag att jag får ur mycket bra nya ord från den! Den är iallafall ganska bra och underhållande hittills

Jag läser dock en hel del på engelska och skulle rekommendera Frankenstein som en av mina absolut favorit klassiker! Det finns också vissa medicinska ord i denna vilket kan vara bra att ha! Jag tycker även om Sherlock Holmes en del men jag upplever att den möjligen är för svår för syfte av HP-plugg? Jag tyckte iallafall att den var väldigt svårläst i och med att den är skriven med 1800-tals språk.

Det är knappast några unika rekommendationer men det är mina favoriter iallafall!
Skriv svar