DTK först eller sist?

Diskussioner kring DTK-delen samt DTK-uppgifter
Skriv svar
heenim
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 1
Blev medlem: tis 25 mar, 2014 17:47

DTK först eller sist?

Inlägg av heenim »

I vilken ordning gör ni de kvantitativa proven? Förra året så tog jag dem i den ordning de kom och DTK, som kom sist fick minst tid. Känner att jag hade kunnat kammat hem en hel del poäng på DTK om inte tiden hade gått ut.

Tycker ni att DTK tar upp mycket av tiden? Eller kan det vara en ide att börja med den?
GArns
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 4
Blev medlem: ons 13 nov, 2013 18:50

Re: DTK först eller sist?

Inlägg av GArns »

Rent poängmässigt kan det noga vara fördelaktigast att lägga mest tid på DTK och XYZ inom KVA-delen pga 24 poäng var totalt om man nu måste välja. Själv försöker jag köra det i ordning och hålla koll på klockan under hela XYZ, KVA, NOG så att jag har minst 23 min kvar till DTK.
Har du svårigheter att hinna uppgifterna på den utsatta tiden så är det väl i allmänhet snarare din tidsplan som behöver justeras, men är detta inte möjligt skulle jag nog själv köra XYZ, DTK först samt öva på dem mest. De står tillsammans trots allt för 60% av totala KVA-provets uppgifter.
Casio
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 17
Blev medlem: mån 17 mar, 2014 23:55

Re: DTK först eller sist?

Inlägg av Casio »

Jag tycker att du skall ta DTK sist av den enkla anledningen att uppgifterna där är mer tidskrävande. Det går t.ex. snabbare att göra 5 xyz uppgifter än 5 dtk uppgifter.

Sen beror det ju också på vilka sidor som är dina starka och vilka som är dina svaga. Men rent generellt tror jag nog att det är bäst att prioritera KVA och XYZ före NOG och DTK om man är någorlunda jämn på delarna. Sedan är det ju givet att du bör försöka att effektivisera dig så att du hinner med samtliga uppgifter.
Användarens profilbild
LinkXr
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 8
Blev medlem: fre 18 okt, 2013 16:11

Re: DTK först eller sist?

Inlägg av LinkXr »

Om du har det enkelt för DTK ska du nog ta det sist, själv så brukar det går bäst på XYZ, KVA samt NOG delen men tappar mest poäng på DTK. Det är där alla mina slarvfel kommer ifrån T_T
Användarens profilbild
simkon
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 41
Blev medlem: ons 08 jan, 2014 18:27
Ort: Göteborg

Re: DTK först eller sist?

Inlägg av simkon »

Ifall du har tidsbrist under proven och känner att du sätter mest poäng på DTK bör du överväga att börja med DTK först. Tror du att du t.ex. endast sätter 5/12 på XYZ fast 10/12 på DTK ifall du hade haft tid på båda skulle jag valt DTK.

Annars hade jag tränat på att hålla tiden, tror tidsrekommendationerna var 12 minuter för XYZ och 23 minuter för DTK eller något :)

Jag har också för mig att XYZ är den mest poängeffektiva delen?
Skriv svar