En sjuksköterskas väg från 1,25 till läkarprogrammet och dubbelexamen

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
Användarens profilbild
VicBos
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 527
Blev medlem: ons 28 nov, 2018 0:03

Re: En sjuksköterskas väg från 1,25 till läkarprogrammet och dubbelexamen

Inlägg av VicBos »

Du är så duktig! <3 Vilken höjning du har gjort!
Användarens profilbild
Emmy88
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1273
Blev medlem: tis 20 dec, 2016 10:49

Re: En sjuksköterskas väg från 1,25 till läkarprogrammet och dubbelexamen

Inlägg av Emmy88 »

VicBos skrev: lör 04 mar, 2023 18:50 Du är så duktig! <3 Vilken höjning du har gjort!
Tack fantastiska du! :)
Natur på gymnasiet -> 6 mån civilingenjörsprogrammet -> Medicinska kurser -> Sjuksköterkseprogrammet -> Nästa - mitt livsmål: Läkarprogrammet :idea:
Användarens profilbild
Emmy88
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1273
Blev medlem: tis 20 dec, 2016 10:49

Re: En sjuksköterskas väg från 1,25 till läkarprogrammet och dubbelexamen

Inlägg av Emmy88 »

Hej allihopa!

Det blev lite tyst här men studierna har bara fortgått. Jag har under söndagen den 5 mars (min födelsedag 😃🎂) deltagit i en provsimulering anordnad av Högskoleprovkurser.se. Det har varit en intressant upplevelse, dock har jag märkt att provet var snäppet över den nivån som jag är vann vid när jag gör gamla provpass, och utformningen lite annorlunda. Svenska LÄS bestod av längre texter och sista ELF hade endast korta texter. Det kom också väldigt svåra ord som jag varken har stött på här eller i memrise. Men kul att lära sig nya! Jag var helt övertygad om att jag skulle få lägre än det resultat som jag fick senast men till min förvåning blev det något poäng högre. :mrgreen: Med tanke på att jag skrev tillsammans med alla andra (har förlängt tid) och koncentrationen inte var på högsta nivå då de fick gå ut medan jag skrev så är jag nöjd med min insats!

Provpass 1 - verbal
ORD 3/10
LÄS 7/10
MEK 5/10
ELF 8/10
23/40 0,9

Generellt bra pass, nöjd över LÄS och ELF men inte ORD. Det blev 1/2 på korta LÄS, 4/4 på första långa (wohoo :D ) och 2/4 på långa. ELF-n bestod av en lucktext och en lång text med 5 frågor.

Orden som kom var:
truga - ihärdigt övertala
potpurri - blandning, sammansättning
frist - uppskov, betänketid
rättmätig - befogad
simulera-låtsa
gehör för - förståelse för
figurera - ofta förekomma
trångmål - svårighet
understå sig - vara fräck nog
pacifist - fredsivrare, fredsvän

Provpass 2 - kvantitativ
XYZ 11/12
KVA 10/10 (wohoo :D )
NOG 4/6
DTK 9/12
34 1,7

XYZ-uppgiften som jag gjorde fel på handlade om att hitta förhållandet mellan två cirklars diametrar där ena arean är 9 gånger större än andra. Jag har nog ställt upp ekvationen fel och glömt ta roten ur. NOG-uppgifterna handlade om kompisars ålder (var lite för optimistisk här, tyckte att den gick att lösa) samt om medelvärde av fyra på varandra följande tal som låg mellan två tal. Jag skulle ha prövar alternativ och sett att det endast fanns ett enda uppsättning av fyra tal och då skulle man kunna lösa uppgiften. Note to myself: pröva! På DTK hade jag ett slarvfel i avläsning av diagram samt två kartuppgifter där bokstäverna motsvarade inte stadens första bokstav vilket gjorde mig superförvirrad. Jag och bokstäver.. :mrgreen: :mrgreen:

Provpass 3 - verbal
ORD 3/10
LÄS 4/10
MEK 4/10
ELF 6/10
17/40

Vad hände här? Lägsta verbala jag har kunnat få, men jag hade inga goda förväntningar här då jag hade knappt rast efter kvanten och var supertrött i huvudet. Bad ansvarige att ge mig några minuter mer rast och jag fick det tack och lov.

Orden som kom var:
idel - endast, enbart, uteslutande.
mandat - uppdrag
sarga - såra
träck - avföring
chosefri - okonstlad, naturlig
arketyp - urbild
altruistisk - osjälvisk
frisera - försköna
nepotism - svågherpolitik
fix - fast, orubblig, bestämd

LÄS hann jag inte ens med sista texten, läste första stycket och sedan så tog tiden slut. Såklart blir det fel när jag fick gissa på alla frågor. Men jag fick 2/2 på "korta" texten (som var en ganska lång text haha) vilket var skönt. Jag har hittills hunnit med samtliga uppgifter på provsimuleringar så har god hopp att hinna under marsprovet trots det här.

Provpass 4 - kvantitativ
XYZ 11/12
KVA 9/10
NOG 5/6
DTK 8/12
33/40 1,6

Felet på XYZ berodde på att jag inte kunde avgöra en andragradsfunktions formel. Jag såg att man kunde stoppa in x-värdet i svarsalternativernas funktion och få till det. Har glömt så mycket från gymnasiet, då kunde jag sådant här väldigt bra så vet vad mitt fokus för repetition måste ligga. KVA var ett dumt slarvfel i beräkning, när jag kollar på lösningen minns jag att jag löste uppgiften likadant. NOG var en uppgift med en grupp med fyra olika egenskaper som jag trodde var olöslig men det gick att lösa. :mrgreen: Detta prov innehöll ett mycket klurigt DTK,där det kom bland annat en kartuppgift med tre kartor som tog en och en halv sida. Jag ska gå igenom detta mer noga och se var felen ligger.

Totalt: 67/80 (1,7) poäng på kvant och 40/80 (0,7) poäng på verb. Det ligger runt 1,20 och poängen låg snäppet över vad jag fick i höstas.

Jag fick mycket kortare raster - 10 min mellan provpassen samt ca 40 min lunch. Gav feedback till nästa gång att de ska försöka ordna en separat sal för de med extra tid men jag var ensam. :mrgreen: Blev helt slut efter passen men det var skönt att få en upplevelse som liknar den under det riktiga provet - man blir kanske mindre nervös under dag D, vem vet? Jag betalade för att få lite feedback på hela provet och fick betyget "Att du behärskar matten råder det inget tvivel om!" vilket var fint att läsa! :) Men mattens utmaningar för mig är: funktionsuttryck, medelvärde/median, kart- och tabelluppgifter på DTK. Behöver träna på en del algebra.

Vad är summan i kardemumman? Proven varierar i svårighetsgrad och lite sämre resultat får inte betyda att det går sämre på provdagen då det är mycket som spelar in. Man kan bli nedstämd från början men om man tänker efter så kan man väldigt mycket. En annorlunda utformning påverkade tydligen väldigt mycket här. Är det någon annan som deltog i provsimuleringen och vad tyckte ni?

Idag körde jag MEK och XYZ plus felanalys med resultat 7/10 respektive alla rätt på XYZ men snart beger jag mig mot kvällsjobb. Ska försöka hinna med mer plugg, som memrise och HP-guidens app. Jag försöker repetera grunder och tillägna majoriteten resterande tid åt genomgång av gamla felanalyser.

Ha en fin dag och stressa inte nu! :) :D ) Slutspurten nu, let’s gooooo!🙌🏻🙌🏻🙌🏻
Natur på gymnasiet -> 6 mån civilingenjörsprogrammet -> Medicinska kurser -> Sjuksköterkseprogrammet -> Nästa - mitt livsmål: Läkarprogrammet :idea:
Användarens profilbild
Emmy88
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1273
Blev medlem: tis 20 dec, 2016 10:49

Dagen bidrog med ett drömresultat!

Inlägg av Emmy88 »

Hej!

Jag skulle ha jobbhelg men de bad mig att jobba i fredags istället för idag vilket jag blev glad över då en kompis frågade om jag kunde ha en provsimulering med henne. Igår hade jag ett kvällspass på jobbet och blev ganska trött för att båda dagarna var det tungt på avdelningen men förberedde materialet och ställde larmklockan ändå. Ångrar verkligen inte det. Dagen till ära att ge en revansch på höstprovet - oktober 2022. Jag hade tänkt gå igenom det provet kort efter att provdagen var över men sedan bestämde jag mig för att vänta med det och istället göra det på nytt minst en månad senare för att sedan göra om och analysera det. Jag minns därmed inte provet men har kollat på orden efter provdagen när de kom ut i tidningen. Kände igen diagrammen som jag tyckte var svåra på provet men visste inte hur man skulle lösa dem.

Provpass 1 - kvantitativ
XYZ 12/12
KVA 10/10
NOG 4/6
DTK 9/12
35/40 - 1,7

En uppgift om två personer som viker servetter och en uppgift som handlade om algebra blev det fel på i NOG. DTK-uppgifterna som jag gjorde fel på var inte svåra men där blev det rena mätfel. I kartuppgiften gällde det att mäta till rätt pappersbruk - så typiskt att man missar någon symbol i kartan.. :roll:

Provpass 2 - verbal
ORD 8/10
LÄS 8/10
MEK 8/10
ELF 9/10
33/40 - 1,5

Jag blev helt chockad när jag klickade i svaren i det digitala svarshäftet och såg 1,5! Stod der verkligen rätt, fyllde jag i rätt svarshäfte!? :lol: :P Mitt högsta verb resultat någonsin!! Blev så otroligt rörd så jag fick glädjetårar. Önskar att jag fick detta resultat på åtminstone ett av provpassen under provdagen!

LÄS-texten om biblioteken var klurig och jag fick mina fel där men på korta texten och den andra långa blev det 2/2 respektive 4/4. :D Orden jag fick fel på var:
framsynhet - förutseende
blidka - göra mer vänligt inställd

ELF gick oväntat bra!

Provpass 4 - kvantitativ
XYZ 12/12
KVA 8/10
NOG 6/6
DTK 12/12
38/40 1,9

Alla rätt på 3 av 4 provdelar!!! :D Men detta passet kändes tungt och lite svårt, särskilt DTK. Det kändes att det kom alla möjliga diagram och kombinationer som man kunde föreställa sig och det kändes sådär men resultatet förvånade mig helt å hållet! 12/12 på DTK var länge sedan jag fick! :D KVA felen var på en uppgift där man skulle jämföra roten ur ett tal och roten ur summan av två andra tal (ej tillsammans) - behöver få lite knep för att lösa sådana. Den andra var algebra med x+y där man skulle avgöra om summa går att avgöra om man vet att x*y blir ett tal. Vad lär jag mig av detta? Måste öva ännu mer algebra! Är i övrigt så himla glad och tacksam över resultatet! Jag tycker generellt att det var liite taskigt att inte ge 2,0 när man endast fick 2 fel. :lol:

Provpass 5 - verbal
ORD 10/10 :o
LÄS 8/10 :D
MEK 9/10 :o
ELF 6/10
33/40 - 1,5

LÄS hade två riktigt tuffa texter där den ena handlade om juridik och ekonomi och den var rätt intressant text. Jag minns att jag stressade mig igenom den under provdagen då jag var trött och stressad men idag kunde jag sätta mig in i det och få en bra förståelse över den. Fick bara ett fel där! Engelskan här var lite svårare, särskilt lucktexten och tolkningen svarsalternativen på den långa texten. Helt otroligt resultat även på detta passet, kändes mindre bra när jag gjorde det eftersom jag var lite osäker om jag tänkte rätt. Tack vare min nya teknik att köra LÄS sist och gå igenom de svenska texterna i lugn och ro så hann jag faktiskt med hela provet till skillnad från provdagen.

Hela provet:

1,65 (K: 1,8 (73/80) V: 1,5 (66/80))


Detta är ett resultat som är för mig rekord, jag är så otroligt lycklig att jag börjar skörda frukterna från mitt hårda arbete. Ett resultat som skulle räcka för mig för att komma in på drömutbildningen. Nu gäller det att ta sig till provet den 25e med god inställning, lugn och mod för att klara utmaningen med ett önskvärt resultat. Idag har jag bevisat att det är möjligt!

Dagens motto: Don't be afraid to fail, go forward and face the challenge with positivity.

Chao! :)
Natur på gymnasiet -> 6 mån civilingenjörsprogrammet -> Medicinska kurser -> Sjuksköterkseprogrammet -> Nästa - mitt livsmål: Läkarprogrammet :idea:
Noors
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 419
Blev medlem: lör 20 apr, 2019 17:35

Re: Dagen bidrog med ett drömresultat!

Inlägg av Noors »

Emmy88 skrev: sön 12 mar, 2023 21:18 Hej!

Jag skulle ha jobbhelg men de bad mig att jobba i fredags istället för idag vilket jag blev glad över då en kompis frågade om jag kunde ha en provsimulering med henne. Igår hade jag ett kvällspass på jobbet och blev ganska trött för att båda dagarna var det tungt på avdelningen men förberedde materialet och ställde larmklockan ändå. Ångrar verkligen inte det. Dagen till ära att ge en revansch på höstprovet - oktober 2022. Jag hade tänkt gå igenom det provet kort efter att provdagen var över men sedan bestämde jag mig för att vänta med det och istället göra det på nytt minst en månad senare för att sedan göra om och analysera det. Jag minns därmed inte provet men har kollat på orden efter provdagen när de kom ut i tidningen. Kände igen diagrammen som jag tyckte var svåra på provet men visste inte hur man skulle lösa dem.

Provpass 1 - kvantitativ
XYZ 12/12
KVA 10/10
NOG 4/6
DTK 9/12
35/40 - 1,7

En uppgift om två personer som viker servetter och en uppgift som handlade om algebra blev det fel på i NOG. DTK-uppgifterna som jag gjorde fel på var inte svåra men där blev det rena mätfel. I kartuppgiften gällde det att mäta till rätt pappersbruk - så typiskt att man missar någon symbol i kartan.. :roll:

Provpass 2 - verbal
ORD 8/10
LÄS 8/10
MEK 8/10
ELF 9/10
33/40 - 1,5

Jag blev helt chockad när jag klickade i svaren i det digitala svarshäftet och såg 1,5! Stod der verkligen rätt, fyllde jag i rätt svarshäfte!? :lol: :P Mitt högsta verb resultat någonsin!! Blev så otroligt rörd så jag fick glädjetårar. Önskar att jag fick detta resultat på åtminstone ett av provpassen under provdagen!

LÄS-texten om biblioteken var klurig och jag fick mina fel där men på korta texten och den andra långa blev det 2/2 respektive 4/4. :D Orden jag fick fel på var:
framsynhet - förutseende
blidka - göra mer vänligt inställd

ELF gick oväntat bra!

Provpass 4 - kvantitativ
XYZ 12/12
KVA 8/10
NOG 6/6
DTK 12/12
38/40 1,9

Alla rätt på 3 av 4 provdelar!!! :D Men detta passet kändes tungt och lite svårt, särskilt DTK. Det kändes att det kom alla möjliga diagram och kombinationer som man kunde föreställa sig och det kändes sådär men resultatet förvånade mig helt å hållet! 12/12 på DTK var länge sedan jag fick! :D KVA felen var på en uppgift där man skulle jämföra roten ur ett tal och roten ur summan av två andra tal (ej tillsammans) - behöver få lite knep för att lösa sådana. Den andra var algebra med x+y där man skulle avgöra om summa går att avgöra om man vet att x*y blir ett tal. Vad lär jag mig av detta? Måste öva ännu mer algebra! Är i övrigt så himla glad och tacksam över resultatet! Jag tycker generellt att det var liite taskigt att inte ge 2,0 när man endast fick 2 fel. :lol:

Provpass 5 - verbal
ORD 10/10 :o
LÄS 8/10 :D
MEK 9/10 :o
ELF 6/10
33/40 - 1,5

LÄS hade två riktigt tuffa texter där den ena handlade om juridik och ekonomi och den var rätt intressant text. Jag minns att jag stressade mig igenom den under provdagen då jag var trött och stressad men idag kunde jag sätta mig in i det och få en bra förståelse över den. Fick bara ett fel där! Engelskan här var lite svårare, särskilt lucktexten och tolkningen svarsalternativen på den långa texten. Helt otroligt resultat även på detta passet, kändes mindre bra när jag gjorde det eftersom jag var lite osäker om jag tänkte rätt. Tack vare min nya teknik att köra LÄS sist och gå igenom de svenska texterna i lugn och ro så hann jag faktiskt med hela provet till skillnad från provdagen.

Hela provet:

1,65 (K: 1,8 (73/80) V: 1,5 (66/80))


Detta är ett resultat som är för mig rekord, jag är så otroligt lycklig att jag börjar skörda frukterna från mitt hårda arbete. Ett resultat som skulle räcka för mig för att komma in på drömutbildningen. Nu gäller det att ta sig till provet den 25e med god inställning, lugn och mod för att klara utmaningen med ett önskvärt resultat. Idag har jag bevisat att det är möjligt!

Dagens motto: Don't be afraid to fail, go forward and face the challenge with positivity.

Chao! :)
Woooow Vilka resultat! Hoppas det blir sista gången du skriver nu till våren 😍😍
Användarens profilbild
Emmy88
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1273
Blev medlem: tis 20 dec, 2016 10:49

Re: Dagen bidrog med ett drömresultat!

Inlägg av Emmy88 »

Noors skrev: sön 12 mar, 2023 22:00
Woooow Vilka resultat! Hoppas det blir sista gången du skriver nu till våren 😍😍
Tack fina Noor! 😍 Hoppas det med, någon gång snart kommer vi att skriva vårt sista högskoleprov. Tiden går ju så fort 😃
Natur på gymnasiet -> 6 mån civilingenjörsprogrammet -> Medicinska kurser -> Sjuksköterkseprogrammet -> Nästa - mitt livsmål: Läkarprogrammet :idea:
Användarens profilbild
Emmy88
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1273
Blev medlem: tis 20 dec, 2016 10:49

Re: En sjuksköterskas väg från 1,25 till läkarprogrammet och dubbelexamen

Inlägg av Emmy88 »

Hej!

Idag körde jag min sista heldagssimulering på ett helt prov tillsammans med fem polare från discord. Det känns fantastiskt när man slår ihop sig och peppar varandra att ta sig igenom en så tung dag.

Dagens insats gjordes på ett av de svåraste proven i provbanken enligt mig, nämligen höstprovet 2012! Jag fick följande resultat!

KVANT 1,8
XYZ 22/24
KVA 17/20
NOG 7/12
DTK 19/24

Var otroligt nöjd med DTK på första provet då jag fick 12/12! :D Men resten bestod av en hel del XYZ samt KVA-uppgifter som tog mig mer tid än vanligt, massa fel på NOG och slarvfel. Gissade dessutom på 4 uppgifter på Provpass 4:ans DTK då uppgifterna där var såå kluriga! :mrgreen:

Verb 1,0
ORD 10/20
LÄS 14/20
MEK 10/20
ELF 9/20

Här hade jag en riktig verb-bakslag. Tyckte att MEK och ELF var extra utmanande denna gång. De långa engelska texterna var skrivna på ett klurigt sätt och jag lyckades inte riktigt få in helheten. Det hade varit toppen om jag inte ändrade mina svar från rätt till fel på hela 3 korta ELF-texter.. "Eh så enkelt kan det inte vara, det är säkert fel".. Måste verkligen undvika göra detta utan ett 100% logiskt skäl! Men något som var bra var att jag fick ihop 8 rätt av 10 på första provpassets LÄS!

Totalt: 1,4

Jag är helt ok nöjd trots att jag hade velat få något högre på min sista provsimulering. Men om detta är ett "sämre" resultat för mig har jag ändå kommit rätt långt vilket jag är tacksam för! :wink: På tisdag ska jag felanalysera detta prov tillsammans med en av pluggkompisarna som skrev samma prov. Vi alla var enade om att 2012-provet var knivigt!

Det som återstår att göra är:
:arrow: 2 pass från 2013 provet
:arrow: 1-2 DTK pass från något av proven äldre än 2011.
:arrow: repetera gamla felanalyser
:arrow: repetera ord från gamla prov
:arrow: Köra några ELF och LÄS från proven äldre än 2011.

Hoppas att ni får en fin vecka och att ni spenderar tiden innan provdagen på det sättet ni vill! :)
Natur på gymnasiet -> 6 mån civilingenjörsprogrammet -> Medicinska kurser -> Sjuksköterkseprogrammet -> Nästa - mitt livsmål: Läkarprogrammet :idea:
Användarens profilbild
Emmy88
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1273
Blev medlem: tis 20 dec, 2016 10:49

Re: En sjuksköterskas väg från 1,25 till läkarprogrammet och dubbelexamen

Inlägg av Emmy88 »

Hej allihopa!

Nu under slutspurten försöker jag verkligen beta av saker som jag tycker är knepiga och repeterar så många ord som det bara går.

Dagen började med ett kvant prov (våren 2013) som gav mig en självförtroendeboost. Jag gjorde det på 10 min under den tillåtna tidsgränsen.

Resultatet blev:
XYZ 12/12
KVA 10/10
NOG 3/6
DTK 10/12
2,0

Jag hade gjort fel på en av NOG-uppgifterna på grund av att jag missade att det i grundpåståendet stod att en häften så lång genväg vilket förändrade bedömningen och mynnade ut i att det faktiskt gick att lösa med varsitt påstående. Så lärorikt, viktigt viktigt att läsa noga! I en annan NOG-uppgift hade jag börjat skriva ekvationer men ville gärna gå vidare och märkte sedan att det gick att lösa genom att skriva klart ekvationerna. Vad lär jag mig av detta? Skriv klart det du tänker så slipper du tappa fina poäng! :mrgreen:

Resten av dagen bestod av en lång LÄS-text (som var tråkig men gick ok, 3/4), några MEK uppgifter och ord. Därefter tog jag en promenad och fikade med en vän som faktiskt pluggar till läkare och själv gått högskoleprov-vägen. Det kändes enormt motiverande att få hennes stöd. Provdagen är verkligen i faggorna nu vilket betyder att jag behöver tanka extra positiv energi.

God natt! :)
Natur på gymnasiet -> 6 mån civilingenjörsprogrammet -> Medicinska kurser -> Sjuksköterkseprogrammet -> Nästa - mitt livsmål: Läkarprogrammet :idea:
Chansey26
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 93
Blev medlem: tor 16 dec, 2021 15:02

Re: En sjuksköterskas väg från 1,25 till läkarprogrammet och dubbelexamen

Inlägg av Chansey26 »

Stort lycka till imorgon! <3
Användarens profilbild
Emmy88
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1273
Blev medlem: tis 20 dec, 2016 10:49

Re: En sjuksköterskas väg från 1,25 till läkarprogrammet och dubbelexamen

Inlägg av Emmy88 »

Chansey26 skrev: fre 24 mar, 2023 8:03 Stort lycka till imorgon! <3
Stort tack fina du! Lycka till imorgon!! :) Hoppas att det går bra för oss!
Natur på gymnasiet -> 6 mån civilingenjörsprogrammet -> Medicinska kurser -> Sjuksköterkseprogrammet -> Nästa - mitt livsmål: Läkarprogrammet :idea:
Användarens profilbild
Emmy88
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1273
Blev medlem: tis 20 dec, 2016 10:49

Re: En sjuksköterskas väg från 1,25 till läkarprogrammet och dubbelexamen

Inlägg av Emmy88 »

Hej!

Jag tänkte skriva ett litet inlägg såhär nära innan provet. Jag känner mig ändå rätt besinnig inför provdagen - jag kan inte förlora något utan kan bara vinna av ett bra resultat. Äntligen kommer jag visa vad jag har lärt mig.

Nu tänkte jag göra en liten utvärdering av det jag hade planerat när jag precis hade börjat plugga till vårens prov.
Emmy88 skrev: tor 01 dec, 2022 14:42 ✅Göra Memrise och Anki-kort dagligen. Jag vill försöka gå igenom 75% eller mer av memrise-listan på 8500 ord. Hade inte lagt så stor vikt på denna förut men den verkar ha hjälpt många på verb. Ord och uttryck är viktigt för att vinna poäng på ORD och MEK.
Jag har gjort 50% av listan vilket är en bra bit med tanke på att jag låg på ord 700 efter höstprovet. Hoppas att det kommer ord som jag kan eller kan resonera fram!
Emmy88 skrev: tor 01 dec, 2022 14:42 ✅Läsa minst en längre svensk och en engelsk artikel varje dag. Skriva ner ord som jag inte kan och repetera dessa.

✅Läsa ur en bok dagligen vare sig på svenska eller engelska. Hellre något intressant så att jag får uthålligheten med läsningen.
Jag har inte läst exakt dagligen men har läst väldigt ofta - vissa dagar mer och andra mindre. Har främst fokuserat på gamla prov. Böcker läser jag oftast kvällstid och har hittat rätt intressanta sådana faktiskt!
Emmy88 skrev: tor 01 dec, 2022 14:42 ✅Träna på att göra gamla LÄS och ELF under tid där jag fokuserar på att svara på frågor och väljer svaret jag tycker är rätt, utan att ändra det.
Jag har blivit mycket bättre på att inte ändra på mina svar - något jag har märkt har tagit tid. Sedan de gånger jag har ändrat mig från rätt till fel är det oftast trötta dagar efter jobbet eller under kvällstid. Jag litar på att jag inte gör så imorgon! :wink:
Emmy88 skrev: tor 01 dec, 2022 14:42 ✅ Göra DTK-uppgifter otaliga gånger - börja med gamla DTK. Det är ändå en provdel som innehåller många poäng och det är värt att satsa mer på den. Träna snabbheten i bedömningen av olika grafer.
Jag har faktiskt gjort DTK-uppgifter otaliga gånger och kollat på förklaringar främst från youtube. Detta har hjälpt mig enormt. Övningarna har varit slagkraftiga i mitt lärande och jag har märkt på mina resultat att det har visat på en utveckling - från 7/12 till 10/12, 11/12 och även 12/12 på DTK! På sistone har det blivit typ min favoritdel till skillnad från förr då det kändes lite motigt när jag kom till DTK. :mrgreen: Inställningen är viktig kombinerad med hård träning!
Emmy88 skrev: tor 01 dec, 2022 14:42 ✅ När jag väl börjar göra gamla prov ska jag träna på att endast ha 15 min paus emellan provpassen. Det är lätt hänt att jag lägger in något annat men tydligen är det viktigt för mig att vänja mig och skapa uthållighet för att inte bli så trött till det sista provpasset.
Jag har under mina provsimuleringar inte tillåtit mig ha långa pauser, speciellt under de senaste. Jag har mycket mer ork att ta mig igenom alla provpass nu än vad jag hade innan!
Emmy88 skrev: tor 01 dec, 2022 14:42 🧘🏻En bit som jag är lite sämre på är meditation. Det är någonting som hjälper många och jag är oftast den som blir uttråkad att blunda och tänka på ”ingenting”. Men man kan öva på det - om det är något som kan släppa stressen inför provdagen så är det värt det. Heltidjobb och plugg i en stor del av fritiden är otroligt krävande och man behöver släppa kontrollen ibland. Jag kan göra det genom att kolla på videos på YT och fokusera på andningen för att försöka släppa prestationsångesten.
Jag har kanske inte riktigt mediterat i den riktiga betydelsen av ordet men jag har tankat mig själv med goda tankar, föreställt mig framtiden som jag vill ha det vid exempelvis läggdags och lyssnat på avslappnade musik under och mellan pluggstunderna.
Emmy88 skrev: tor 01 dec, 2022 14:42 :!: Tänka positivt:
Ja, alltid! Jag har en mycket bättre inställning vad gäller min prestration med högskoleprovet. Jag kommer ta i anspråk alla kunskaper jag har rustat upp mig med imorgon vilket kommer att ge mig stor nytta.

Nu kommer jag ta mig till gymmet och unna mig ett skönt träningspass och sedan bara slappa! Det känns rätt stolligt att sitta och repetera saker nu i sista stund när man ändå inte kommer att få in något. Man har gjort sitt bästa och får lita på detta!

Stort lycka till imorgon allihopa ! :)
Natur på gymnasiet -> 6 mån civilingenjörsprogrammet -> Medicinska kurser -> Sjuksköterkseprogrammet -> Nästa - mitt livsmål: Läkarprogrammet :idea:
Användarens profilbild
Emmy88
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1273
Blev medlem: tis 20 dec, 2016 10:49

Re: En sjuksköterskas väg från 1,25 till läkarprogrammet och dubbelexamen

Inlägg av Emmy88 »

Hej!

Nu är vårens prov äntligen över. Samtidigt så känns det overkligt. Hoppas verkligen att allt slit har gett resultat och möjlighet till en höjning, är väldigt förhoppningsfull. DTK kändes för första gången bra på ett riktigt prov, däremot tog XYZ och KVA- uppgifter längre tid än vanligt. De gick bra till slut men några av de krävde extra tankekraft. 🤔

Första magkänslan säger, det gick bra. Jag får unna mig uppleva den känslan under väntan på provresultatet och vila (eller snarare fortsätta med jobb från och med måndag utan plugg efteråt iaf😅).

Heja er alla som kämpade er igenom denna dag - nu förtjänar vi att ha en riktig återhämtning. Fira 🎉 och njut! 🤩
Natur på gymnasiet -> 6 mån civilingenjörsprogrammet -> Medicinska kurser -> Sjuksköterkseprogrammet -> Nästa - mitt livsmål: Läkarprogrammet :idea:
Ludgate
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 154
Blev medlem: ons 09 feb, 2022 17:21

Re: En sjuksköterskas väg från 1,25 till läkarprogrammet och dubbelexamen

Inlägg av Ludgate »

Riktigt fint jobbat Emmy! Du har kämpat så himla hårt med detta och spridit så mycket positivitet här på HPG, hoppas hoppas att det gick super bra för dig och att du bara får se fina resultat om en månad! Heja heja <33
وَقُولُوا لِلنَّاسِ حُسْنًا
Thrix90
Stammis
Stammis
Inlägg: 156
Blev medlem: lör 19 okt, 2019 7:55
Ort: Umeeeeå
Kontakt:

Re: En sjuksköterskas väg från 1,25 till läkarprogrammet och dubbelexamen

Inlägg av Thrix90 »

Jag håller verkligen alla tummar Emmy! :) Har följt din dagbok från och till, och hoppas verkligen på höjningen nu! :D
Läkarstudent - f.n T7 på UmU.
https://lakarstudentenchris.blogg.se/

Gjort högskoleprovet... för många gånger. Kör hårt.
somekindofscientist
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 25
Blev medlem: sön 13 mar, 2022 18:36

Re: En sjuksköterskas väg från 1,25 till läkarprogrammet och dubbelexamen

Inlägg av somekindofscientist »

Jag är också en av många som hoppas för dig!
Skriv svar