Engelska bok inför HP

Alla övriga diskussioner
Skriv svar
asvedberg
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: lör 10 dec, 2022 17:06

Engelska bok inför HP

Inlägg av asvedberg »

Hej,

Jag funderar på att läsa Pricing Beauty - the making of a fashion model av Ashley Mears som att öva på engelskan. Det är en bok som innehåller kurslitteratur på Stockholms universitet inom kursen. modevetenskap.

Tror ni att det är en bra bok? Om ni har tips dela gärna! Detta är första gången jag skriver hp.


Alex
Ellyyy
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 7
Blev medlem: tis 21 jun, 2022 14:15

Re: Engelska bok inför HP

Inlägg av Ellyyy »

Hej!

Jag har inget säkert svar på om just den boken är extra bra eller inte, då jag själv inte läst den.

Men jag delar gärna med mig av mina erfarenheter! :)

Läste och läser mycket böcker som jag tycker är intressanta, fast på engelska då. Läst Harry Potter, Outlander, Sagan om ringen osv.
För mig handlade det mycket om att få in ett "flow" i läsningen på engelska, mycket ord och fraser som är ganska Basic. För mig handlar själva ELF delen mycket om att förstå textens sammanhang och det gjorde jag väldigt bra genom att vara säker på den generella engelskan, ord osv. Då förstod jag sammanhanget fastän jag kanske inte kunna vissa specifika ord. Idag skriver jag nästintill 20/20 på ELF och jag skulle säga att det är tack vare att jag läst mycket dagligen och börjat känna mig trygg med engelskan.

Så utifrån mina erfarenhet : Läs något du gillar, skriv upp ord du inte kan, om och om igen, läs mycket och regelbundet! :)
ABircch
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 7
Blev medlem: tis 09 mar, 2021 22:44

Re: Engelska bok inför HP

Inlägg av ABircch »

Hejsan!
Jag har inte läst boken som du frågar om, men används den som kurslitteratur är säkerligen engelskan på en sådan nivå som kan komma på provet. Hur som helst skulle jag rekommendera att inte läsa bara den boken, utan texter från andra områden också. Ofta är det texter som på något sätt handlar om historia, musik, och naturvetenskap på något sätt. Gemensamt är att de är skrivna på akademiskt eller någorlunda seriöst språk, men desto mer av dessa sorter du stött på sedan tidigare desto bättre. Du behöver inte bara läsa böcker, utan artiklar från tidskrifter kan du ta dig långt på med :)

Tänk också på att öva engelskan genom både tal, skrivande och hörsel kommer hjälpa dig bli bättre på engelska språket och därmed läsandet. Titta på film utan undertext och hitta en engelskspråkig kompis.

Väldigt långt svar, men kortfattat handlar det egentligen bara om att leva i språket så mycket som möjligt, då kommer du att utvecklas garanterat :D
Skriv svar