Förlängd provtid

Alla övriga diskussioner
Skriv svar
H4nd1c4p3d
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: tor 17 mar, 2022 16:55

Förlängd provtid

Inlägg av H4nd1c4p3d »

Tjena!

Vet någon om personer med cp-skador som inte kan kryssa i svaren själv får förlängd provtid på HP? En gammal assistent till mig sa att jag inte skulle få förlängd provtid eftersom det bara var för folk med lässvårigheter men jag såg att det stod på hp guiden att folk med funktionshinder får förlängd provtid. Jag är lite förvirrad :?

Hälsningar Ludde
Thess_89
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 90
Blev medlem: mån 25 okt, 2021 0:19

Re: Förlängd provtid

Inlägg av Thess_89 »

Vad jag kan läsa mig till så är det bara de med dyslexi och svåra synproblem som får förlängd provtid, men du kanske kan ställa frågan till en högskola som arrangerar provet då det kanske går att få ett godkännande i ditt fall.
Personer med NPF-diagnoser får inte förlängd tid, de kan i bästa fall få sitta i en sal med färre deltagare eller bli placerade långt i salen.

Hoppas du kan få svar någon stans i alla fall :)
Användarens profilbild
aristofanes
Bronspostare
Bronspostare
Inlägg: 705
Blev medlem: tor 15 nov, 2018 16:27

Re: Förlängd provtid

Inlägg av aristofanes »

Jag kan verkligen känna med dig.
Här ett litet tips bara. Formellt sett så ordnas provet av en lokal provanordnare, t.ex. i mitt fall GU. Det är detta som är förklaringen till att reglerna inte är exakt desamma över hela landet, vissa har t.ex. krävt att klocka ligger på bordet och andra att den sitter på armen.
Så ditt fall kräver en lokal bedömning. Om din lokala anordnare inte vill vara generös kan du försöka skriva hos en annan. T.ex. jag som bor i södra Göteborg skulle också kunna försöka med Halmstad eller Borås.
Så mitt råd skulle vara att tidigt, dvs nu, börja med ansökan om förlängd tid för att få tid att kunna gå vidare.
Finns det ingen förening för personer med ditt problem? Dom borde väl känna till problematiken?
Undan för undan lägger jag ut några videor på Youtube om mina hp-erfarenheter. Kolla gärna. Sökord Högskoleprovet Aristofanes eller Högskoleprovet Jon
Skriv svar