Från 1,6 till 2,0!

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
qwerty18
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 8
Blev medlem: lör 24 apr, 2021 22:43

Från 1,6 till 2,0!

Inlägg av qwerty18 »

Tänkte starta en pluggdagbok här för att dokumentera vad jag gjort, har skrivit HP 3 gånger innan varav 1 gång jag pluggade inför.

Fick 1,2 & 1,3 och sist 1,6 och fick 1,6 på både kvant och verb.

Började förra veckan och målet är 1,8 men hoppas såklart på mer. Tycker det är lite tråkigt och ganska orättvist att det är 2 månader mellan proven, känns ganska onödigt och 2 månader är väldigt mycket mer pluggtid som grupp 2 får. Har rätt bra förkunskaper så behövde inte gå igenom all matte du behöver särskilt noga vilket såklart är skönt!

Förra veckan körde jag 4-5h plugg uppdelat i pomodoros, och idag är KVA-dag.

1 pomodoro kva
1 pomodoro långa sve texter
1 pomodoro engelska tidningar (mest för att jag tycker det är intressant och för att jag är ganska töntig som vägrar få några fel på elf)
1 pomodoro kva
1 pomodoro svensk tidning, dagens juridik, läkartidningen och mer långa vetenskapliga texter
1 pomodoro ord, Memrise HP ultimat
1 pomodoro kva
1 pomodoro långa sve texter

Allt som allt runt 4h!

Tänker att jag kör såhär december ut, sen i januari ska jag börja med prov varannan helg eller så, kanske testa de gamla proven från innan 2011. I februari ska jag bara köra prov och sen utifrån vilket provdatum jag får planerar jag. Vi får se! Blir nog bra, tycker det känns lite jobbigt just nu eftersom det känns som att man knappt lär sig något, men tänker att det är en mer plan inlärningskurva efter typ 1,7.

Nu ska jag börja plugga!
Senast redigerad av qwerty18 den mån 31 jan, 2022 12:42, redigerad totalt 1 gånger.
qwerty18
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 8
Blev medlem: lör 24 apr, 2021 22:43

Re: Från 1,6 till 1,8!

Inlägg av qwerty18 »

Pluggade igår också men glömde skriva, då gjorde jag 3 pomodoro nog, 1 pomodoro ord och 2 pomodoro mek.

Idag ska jag köra xyz, men hade egentligen behövt gå igenom DTK från höstens HP, de uppgifter jag gjorde fel på, men är lat och orkar inte skriva ut diagrammen..

Tänker att jag kör:

1 pomodoro xyz
1 pomodoro elf
1 pomodoro xyz
1 pomodoro flo-joe (en jättebra sida som jag använde när jag pluggade eng 7)
1 pomodoro ord
1 pomodoro xyz
2 pomodoro läs(tidning)
sen ska jag jobba!

I början kändes pluggandet trögt, det kändes som att jag inte lärde mig något, men tänker att det är som en osynlig inlärning, precis som barn lär sig nya språk. Man märker inte att de lär sig förens man tänker tillbaka på det! Dessutom är det ganska omöjligt att inte lära sig något nytt om man pluggar!

Läst massor av trådar här med folks pluggadgböcker och blir så imponerad av hur många det är som kämpar så hårt. Känns inte lika ensamt att vakna tidigt och traggla sig igenom uppgifter då :)
Brunolev
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 11
Blev medlem: sön 10 jun, 2012 21:06

Re: Från 1,6 till 1,8!

Inlägg av Brunolev »

Spännande.. Skulle lika gärna kunna vara min pluggdagbok. Skrivit fyra gånger med resultaten 1.1, 1.3, 1.35 och nu senast 1.6 (1.6 på båda delar) efter att ha pluggat ganska mycket för första gången. Drog också igång med plugg igen förra veckan. Otroligt tröttsamt och omotiverande att plugga när man känner att man redan kan det mesta väldigt bra men uppenbarligen inte tillräckligt bra för ett högt resultat.

Kämpa!
qwerty18
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 8
Blev medlem: lör 24 apr, 2021 22:43

Re: Från 1,6 till 1,8!

Inlägg av qwerty18 »

Brunolev skrev: tor 16 dec, 2021 10:47 Spännande.. Skulle lika gärna kunna vara min pluggdagbok. Skrivit fyra gånger med resultaten 1.1, 1.3, 1.35 och nu senast 1.6 (1.6 på båda delar) efter att ha pluggat ganska mycket för första gången. Drog också igång med plugg igen förra veckan. Otroligt tröttsamt och omotiverande att plugga när man känner att man redan kan det mesta väldigt bra men uppenbarligen inte tillräckligt bra för ett högt resultat.

Kämpa!
Tack så mycket! Tror det kommer gå hela vägen för oss båda denna gången :)
qwerty18
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 8
Blev medlem: lör 24 apr, 2021 22:43

Re: Från 1,6 till 1,8!

Inlägg av qwerty18 »

Hej! Nu är jag tillbaka på min dagbok igen, har varit inaktiv men har absolut inte chillat med pluggandet.

Sen jag kom hem från julledigheten har jag gjort LÄS, NOG, DTK, ORD från 2000 och framåt (idag är HT 06) kör inte ELF eftersom jag ändå aldrig fått några fel på ELF tidigare och inte heller fick det när jag körde proven mellan 2000-2003 (slutade någon gång där pga det blev slöseri med tid).

Jag brukar börja med den delen jag känner för och sen avsluta med att rätta allting. Orden är dock jobbigast, snittar typ 16 fel på varje prov och har varit lat med att rätta dem, men igår la jag ihop alla prov och ska försöka på allvar gå igenom dem.

Hoppades också på marsprovet eftersom jag känner höstens prov hade kunnat gå hela vägen om inte min nervositet tog över, så det känns skönt att få det avklarat och att få redeem myself :).

Har också börjat meditera och göra specifika fokusövningar eftersom jag lätt blir störd om någon i klassrummet skulle göra jobbiga ljud eller liknande. Hade ganska otur med det andra gången jag skrev våren 2021. Kanske ska köpa öronproppar eller så, vi får se! Ska inte förlita mig på att provledaren säger ok till det eftersom det verkar skilja sig ganska mycket.

Idag ska jag som sagt köra HT 06. Har varit ganska trött och slö de senaste dagarna, men idag känns det bra!

Proven jag gjort har jag snittat:

DTK: 1,7
NOG: 1,5/1,6
LÄS: 1,8/1,9
ORD: katastrof haha

Min svagaste länk är NOG i detta fallet, så tur att jag har många prov att beta av, och att proven vi skriver nu idag endast består av 6 NOG frågor :)

Gör oftast slarvfel på DTK, brukar se vilken uppgift som är fel och nästan direkt identifiera felet och förbarma mig över att jag slarvar, but alas.. en kan bara göra misstag för att kunna bli bättre!
LÄS är sjuuukt tråkigt ibland, speciellt texterna om litteratur, då brukar jag smygfuska och sökläsa i hela texten vilket alltid leder till en massa fel. Så skärpning!

Nu kör vi ända in i kaklet!!
qwerty18
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 8
Blev medlem: lör 24 apr, 2021 22:43

Re: Från 1,6 till 2,0!

Inlägg av qwerty18 »

Okej, ändrade från 1,8 till 2,0 nu, more is more haha och why settle for less?

Har gått jättebra med att plugga, kör på samma upplägg som förra veckan, inne på HT 2007. Ligger egentligen ett prov efter min planering, men det gör inget. Nästa vecka ska jag börja med de vanliga proven igen, och någon gång mot slutet ska jag gå igenom alla NOG från 2000- igen.

Har verkligen märkt vilken skillnad fysiskt träning gör för kroppen och mitt pluggande. Har alltid gillat att träna men förre gången la jag det åt sidan till förmån för mer cramming, inte smart! Det är ett tips jag vill ge till alla, rör på er! och meditera.

Körde NOG nu på förmiddagen, 1,9!!!!!!!!!!!!!! 3 fel, av vilka 1 var ett genuint fel som jag vet att jag hade fixat. De 2 andra felen var också slarv egentlige, men det var mer komplexa frågor, och jag ska inte vara så hård mot mig själv.

Nu är det LÄS, sen DTK och avsluta med ord. Känner verkligen att jag har allt på min sida, det här kommer gå, det är helt sjukt, men den här gången kommer jag kommer i mål!!
Perseus.
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 93
Blev medlem: mån 05 okt, 2020 19:20

Re: Från 1,6 till 2,0!

Inlägg av Perseus. »

Okej din pluggdagbok blev just myckeeet mer intressant nu när du satsar på 2,0! Exakt, why settle for less? 8-)

Helt hundra på att du kommer att klara det så det ska bli kul att följa din resa.
Jag tycker precis som dig att det är jobbigt med störande ljud osv, så när jag skrev senast använde jag öronproppar. Jag skrev ett mail flera veckor innan provet till provanordnaren (Lunds universitet i mitt fall) och de godkände det såklart. Kan va bra att ha ett mail som "bevis". Jag var även på plats tidigt innan provet började och letade upp provledaren för att visa upp oöppnad förpackning. Öronproppar funkar väldigt bra men nackdelen är att det tar lite tid att sätta de på plats, om man nu inte gör det innan provet börjar (risken är då att man inte hör när provledaren sätter igång). Personligen tycker jag det är värt det, trots de förlorade sekunderna. Rekommenderar att "öva" hemma så man blir väldigt skicklig med det. Låter banalt, men på provdagen ska ju allt vara perfekt och om man fifflar med öronpropparna under provet så leder det lätt till en onödig stress.

Lycka till med pluggandet (no pun intended)! :D
Skriv svar