Göra uppställningar när man pluggar?

Diskussioner kring XYZ-delen samt XYZ-uppgifter
Skriv svar
CW97
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: fre 07 sep, 2018 15:24

Göra uppställningar när man pluggar?

Inlägg av CW97 »

Hej!

Denna fråga gäller egentligen för hela den kvatitativa delen av HP. Hur bör man bäst gå tillväga rent praktiskt när man pluggar för den kvantitativa delen på HP, är det lämpligt att öva med papper och penna och räkna ut uppgifter genom uppställningar?

Tänker att på HP får man väl iofs kladda på pappret de delar ut, men tidspressen gör väl att tiden man har till att göra uppställningar oftast inte räcker för alla uppgifter. Mot bakgrund av detta, ska man öva på att försöka ta så mycket som möjligt i huvudräkning eller hur gör ni?
Användarens profilbild
Rainbowgirl
Silverpostare
Silverpostare
Inlägg: 1360
Blev medlem: lör 20 okt, 2018 17:53

Re: Göra uppställningar när man pluggar?

Inlägg av Rainbowgirl »

Tror olika metoder funkar för olika personer.
Men sen så beror det också på vad det är för uppgift, är det till exempel 150+50 behöver man kanske inte skriva ner det men är det 5x+1150 = 5472 kanske man vill kladda lite. Är olika från person till person :)
Jag ställer upp väldigt mycket och skriver ner det mesta när jag räknar uppgifter men det är för att jag annars lätt gör fel.
Testa lite och se vad som funkar för dig :)
Drömmen om att bli onkolog
Fortsätt följa min resa här! En blogg om hur det är att vara läkarstudent vid Linköpings Universitet
hunnrasexti
Stammis
Stammis
Inlägg: 364
Blev medlem: ons 14 maj, 2014 7:02

Re: Göra uppställningar när man pluggar?

Inlägg av hunnrasexti »

Tror det är bättre att börja med att ställa upp för mycket och trimma fettet efterhand. Tänk på att när du rättar dina prov kan det bli svårt att förstå vad du gjorde för fel, men även vilka tankesätt som fungerade, när du inte dokumenterat något.

Jag tror också att när du präntar dina tankegångar så kommer du undermedvetet att korrekturläsa dem. Hallå, såhär kan jag ju inte göra. Eller så ser du att det faktiskt verkar vettigt och då vet du att du kan fortsätta på det spåret.

Jag får finfina resultat på kvant, men mitt mantra för att gå därifrån till alla rätt är mer noggrannhet, inte mer huvudräkning.
Skriv svar