Hjälp uppskattas!

Diskussioner kring NOG-delen samt NOG-uppgifter
Skriv svar
Dirigenten
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 270
Blev medlem: fre 02 aug, 2019 13:52

Hjälp uppskattas!

Inlägg av Dirigenten »

Nog är för mig den svåraste delen i hela hp och har inte lyckats förbättrat mig på det i över 1 år. Min tanke är att jag ska nöta så mycket uppgifter att jag klarat ungefär 30% av alla nog uppgifter på hpguiden. Är detta tillräckligt för att man ska förbättra sig? Vad har ni för allmänna förslag och tips till en desperat student? All råd uppskattas! :)
Roaa
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 3
Blev medlem: ons 23 okt, 2019 22:24

Re: Hjälp uppskattas!

Inlägg av Roaa »

Jag skulle rekommendera dig att göra dessa uppgifter utan tid och se hur frågorna kan besvaras. För dessa frågor är oftast baserade på matte regler som man lätt glömmer bort. Se även till att kunna olika formler som finns på formelbladet. Denna del av provet är enkelt om man direkt kan utesluta svar med hjälp av matte regler som ska sitta i ryggmärgen. På det sättet kan du vinna tid och svara på de lite svårare frågorna på NOG. Hoppas dessa tips hjälpte :) Lycka till!
Micke165
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 100
Blev medlem: tis 25 jul, 2017 16:20

Re: Hjälp uppskattas!

Inlägg av Micke165 »

Det sägs att NOG är den delen av hela kvantitativa provet som kräver högre/mer avancerade matte kunskaper jämfört med de andra delarna. NOG är inte heller min starkaste sida, men jag förbättrade mig på NOG väldigt mycket genom att ta det lugnt under provet, verkligen läsa igenom frågan för att förstå den fullständigt. Läs om frågan flera gånger tills du inser att något fattas eller att något finns där.

Hur jag pluggade inför NOG var mängdträning, göra många uppgifter för att bli bekväm med konceptet under tidspress. Men viktigast av allt att verkligen FÖRSTÅ varför jag svarade som jag gjorde, vad var anledningen? Chansade jag? Då borde jag se till att komplettera mina kunskaper så att jag inte ska behöva chansa. Om jag svarade fel trots att jag trodde att det var rätt, då kollar jag vad som gick snett, oftast brukar det inte vara felberäkningar eftersom man inte behöver göra så många beräkningar på NOG. Utan mitt främsta och jag tror de allra flestas fel beror på slarv, att man inte läst igenom det noga, missat något totalt. Efter jag gjort klart hela provpasset så brukar jag gå tillbaka och kolla igenom NOG-delen igen för att läsa om allt på nytt - ett gott tips.

Om du läst till motsvarande matte kurs 3 eller högra på gymnasiet brukar det vara enkelt att bli bättre på NOG, även fysik 1 är väldigt givande inför NOG. Om du inte läst de kurserna skulle jag rekommendera dig att kolla på Youtube videor, göra massor med uppgifter och ta hjälp av din coach.
Skriv svar