Hjälp! Våga ta risken till hösten med 1.6?

För dig som är eller är på väg att bli psykologistuderande
Skriv svar
psykologdröm77
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: tor 11 aug, 2022 9:21

Hjälp! Våga ta risken till hösten med 1.6?

Inlägg av psykologdröm77 »

Hej!
Har ett stort dilemma.
Sist jag gjorde HP (andra gången) i våras fick jag 1.6. Det är det lägsta enligt antagningsstatistiken på psykologlinjen vid KI och SU senaste åren, men då är det förstås en del med 1.6 som inte kommer in…

Jag kan inte flytta från Sthlm just nu av olika anledningar, och har placerat ett annat program (lärarprogram) högst på min antagning, och psykolog på KI & SU som 2a och 3a.
Är 23 och vill gärna börja plugga snart. Bor dessutom i studentlägenhet (gått musikfolkis hittills) och har ingenstans att bo om jag inte studerar till hösten.

Jag är nyfiken på lärarprogrammet och det är ganska stor chans att jag kommer in, men är mer intresserad egentligen av att plugga psykolog. I det här skedet är enda sättet att prioritera om att ta bort lärarprogrammet (för att få psykologprogrammen högst upp), och om jag kommer in på lärare så stryks ju psykolog automatiskt.

Hur stor är risken att jag inte kommer in om jag placerar psykolog högst nu och tar bort lärare? Är det värt att ta risken, eller är det mer värt att prova på lärare, göra HP igen och försöka få 1.65/1.7, och söka psykolog nästa termin om jag märker att lärare inte passar mig?

Har bara 5,5 år CSN kvar dessutom så har inte så stor marginal…
tobsuo
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 33
Blev medlem: tor 26 nov, 2015 19:45

Re: Hjälp! Våga ta risken till hösten med 1.6?

Inlägg av tobsuo »

Hej

Det var roligt att läsa om dina mål och ambitioner! I ditt fall skulle jag kolla upp antagningsstatistiken för psykologprogrammet i Stockholm på höstterminerna. I Göteborg har det poängen varit en stadig 1.7 de flesta höstterminerna. Därefter kan du ta ett mer genomtänkt beslut
Skriv svar