Hur få "garanterat" 1.6+ på hp i höst?

Övriga högskoleprovrelaterade diskussioner
Skriv svar
hannaplep
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 10
Blev medlem: sön 31 jan, 2021 18:05

Hur få "garanterat" 1.6+ på hp i höst?

Inlägg av hannaplep »

Hej! Jag har skrivit högskoleprovet 2 gånger och gått från 1.1 till 1.25 med halvhjärtat plugg imellan. Jag är nu mer dedikerad än någonsin att få 1.65+ på provet i höst och pluggar i princip på heltid för det. Jag snittar mellan 1.7-1.8 på kvant men runt 1.3-1.5 på verbala. Mitt största problem på verbala är ORDEN där jag kan få typ 6 fel på ett prov ibland. Annars får jag i princip 9/10 rätt på allt annat. HUR ska jag klara orden på den korta tid jag har kvar? Har nött kanske 500 ord på memrise men det finns så oändligt många ord som kan komma känns det som. Får oftast alla rätt på LÄS och MEK av nån anledning men de där jävla orden drar ner poängen så mycket!!!

På KVANT ser det oftast ut så att jag får ca 10/12 på XYZ, 9/10 på KVA, oftast 6/6 på NOG och sen mitt problemområde - DTK där jag i snitt får 9/12. Hur blir man säkrare på DTK?

Och vad bör jag fokusera på för att säkra ett resultat på 1.65+ med de kunskaper jag har? Mi†t mål är att plugga minst 4 timmar om dagen 6 dagar i veckan fram till provet. Bör jag skaffa en coach av något slag eller ska jag lägga upp allt själv? Går runt med sån press och ångest varje dag att jag inte ska hinna bli bra nog.
Bulle1001
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 7
Blev medlem: tis 02 apr, 2019 17:58

Re: Hur få "garanterat" 1.6+ på hp i höst?

Inlägg av Bulle1001 »

Just för DTK kan jag rekommendera att kötta gamla högskoleprov från åren innan 2011 (?). Det gamla högskoleprovet hade DTK som en helt egen provdel med ca 20 uppg. tror jag att det är. Det hjälpte mig supermycket att göra dem. De finns här på hpguiden.

Vad gäller ORDEN vet jag faktiskt inte. Just den delen tynger ner hela min verbala del också. Även fast jag lär mig ord så känns det som att det finns så oändligt många fler haha...
Följer tråden o ser vad andra säger.
Lycka till! Hoppas att du får ditt superresultat (Y)
Användarens profilbild
ElinCcc
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 17
Blev medlem: tis 10 aug, 2021 18:11

Re: Hur få "garanterat" 1.6+ på hp i höst?

Inlägg av ElinCcc »

Svårt att lära sig nu såpass tätt inpå provet men min svenska lärare rekommenderade att jag lärde mig pre & suffix! Det har verkligen hjälpt när det kommer ord man aldrig hört. Blir betydligt enklare att köra uteslutningsmetoden då till exempel.
Skriv svar