Hur höjer man ELF?

Diskussioner kring ELF-delen samt ELF-uppgifter
Skriv svar
jagvillblijurist
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 22
Blev medlem: tis 10 nov, 2020 22:50

Hur höjer man ELF?

Inlägg av jagvillblijurist »

Hej!
Som det står i rubriken, hur höjer man elf! Mina engelska kunskaper är bevisligen väldigt bristfälliga då jag som max får 10/20, ibland 4 rätt på ett provpass. Tycker det är så svårt, vet typ inte vad det är jag läser och har därför ingen förståelse. Främst den långa och tunga texten gör mig extremt minedfucked. Någon med tips, hade gärna velat få ca 16/20
so.kurbyka
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 75
Blev medlem: tor 28 nov, 2019 19:40

Re: Hur höjer man ELF?

Inlägg av so.kurbyka »

Om du upplever att det stora problemet är att du inte riktigt förstår texterna så kan det vara en bra början att läsa mer på engelska för att göra sig mer bekväm vid språket. Texter som liknar de som kmr på hp är bäst att träna på, tex the guardian är en bra källa för elf träning. Personligen tycker jag även det hjälper att efter man läst klart att försöka göra en liten mental sammanfattning av vad man just läst för att försäkra sig om att man faktiskt förstått texten. Att kolla upp ord man är osäker på är också till stor hjälp! : -)
mnl
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 36
Blev medlem: mån 05 nov, 2018 14:19

Re: Hur höjer man ELF?

Inlägg av mnl »

Gör så här med ELF-uppgifterna när du tränar: läs först texten som det vore prov, svara på frågorna, läs igenom en gång till men långsamt och slå upp alla ord du inte förstår, se till att du förstår texten och titta sen igenom frågorna och förklaringen till svaren på frågorna. Spara orden du slagit upp i en Memrise-lista och avsätt 50 min per dag till att repetera dem. Läs 3 långa ELF-texter per dag så blir det 150 texter sammanlagt på 50 dagar. Kör du istället korta texter eller texter med tom lucka så kör 6 st per dag. (Detta blir ca 2 h engelska per dag)
Anfemajed
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 37
Blev medlem: mån 10 feb, 2014 16:31

Re: Hur höjer man ELF?

Inlägg av Anfemajed »

Håller med de övriga som tipsar!
Något som jag känner har hjälpt mig är att läsa skönlitterära engelska böcker. Bara för att komma in i språket och inte haja till och bli nervös när man ska läsa en engelsk provtext. Målet är att det ska kännas naturligt att läsa på engelska. Så vore jag du skulle jag låna en superbra bok och läsa bara för nöjes skull till en början med.
Lycka till - det kommer att gå jättebra!
Skriv svar