Hur jämför sig hpguidens provpassgenerator mot ett riktigt HP.

Övriga högskoleprovrelaterade diskussioner
Skriv svar
susozs
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 6
Blev medlem: ons 12 jan, 2022 22:16

Hur jämför sig hpguidens provpassgenerator mot ett riktigt HP.

Inlägg av susozs »

Som ämnet lyder undrar jag hur säker kan du vara på att du får x antal normerade poäng om du har gjort flera prov med provpassgeneratorn på HPGuiden med x antal normerade poäng. Kan det skilja sig mycket i svårighetsgrad och i resultat när man väl kliver in i provsalen och ska skriva provet på riktigt. Vad beror i så fall skillnaden på?
Technocrat
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 1
Blev medlem: mån 08 mar, 2021 13:43

Inlägg av Technocrat »

Själv har jag aldrig skrivit ett prov själv. Men har kollat på väldigt många gamla prov. Uppgifterna är liknande. Dock så kan man aldrig vara "säker" på att man skriver ett x antal poäng. Många olika faktorer kan spela roll under provets gång. (Lite cringe) men det kan vara saker som att t.ex man är nervös och tänker inte lika klart av den anledningen vilket kan leda till ett sämre resultat. Men som sagt jag har aldrig skrivit ett prov själv så jag kan inte säga till 100%
HanLin1
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 2
Blev medlem: tis 27 jul, 2021 23:24

Re: Hur jämför sig hpguidens provpassgenerator mot ett riktigt HP.

Inlägg av HanLin1 »

Personligen kan jag tycka att HPguidens provpassgenerator ofta genererar generellt svårare uppgifter än de som kommer på provet. Detta främst då jag upplever att många uppgifter är "mer" tidskrävande (specifikt för den kvantitativa delen). Den verbala delen är i min åsikt mer representativ! Det som hjälpt mig mest på vägen i att höja mig har nog varit att repetera alla grunder (i matte främst) och övat på gamla högskoleprov. Detta är såklart olika för alla!
Skriv svar