Hur maximerar man betygsresultat i gymnasiet?

Frågor om icke-högskoleprovrelaterade ämnen
Skriv svar
RafoneMike
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 20
Blev medlem: tor 18 maj, 2023 19:17

Hur maximerar man betygsresultat i gymnasiet?

Inlägg av RafoneMike »

Hej!

Utan att gå in på för mycket detaljer har redan sedan innan gymnasiet velat bli antagen till läkarlinjen och varit redo att studera hårt för att uppnå detta. Nu ska jag till hösten påbörja årskurs 3, och, med några B och något C i mina slutbetyg, kan den maximala meriten jag uppnår i BI bli 21.7, om man sätter A i alla kvarvarande kurser.

Min fråga är; vad kan man göra för att optimalt förbereda sig för en sådant uppgift? Kan man läsa före i några kurser under sommaren, i så fall vilka? Om det finns några bra råd ni har att ge, även om de bara ger en liten fördel, är jag redo att ta emot dem. Nedan har jag de kurserna jag har nästa år ifall någon har något råd på någon av dem.

Jag vet att alternativ som BII och HP finns, men svara gärna direkt på frågan snarare än med ett svar som att "du kan alltid komplettera upp betygen i efterhand".

För referens är det dessa kurser jag har i ÅK3, jag har även där det är relevant inkluderat mitt betyg i "tidigare kurser" som Biologi 1 om det är relevant

Kurser som jag har detta år
► Visa Spoiler
Skriv svar