Hur ska man plugga?

Övriga högskoleprovrelaterade diskussioner
Skriv svar
qwerty18
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 8
Blev medlem: lör 24 apr, 2021 22:43

Hur ska man plugga?

Inlägg av qwerty18 »

Hej! Jag undrar helt enkelt hur man ska plugga för att höja sig? Förutom att göra uppgifterna som finns tillgängliga här och läsa mycket så undrar jag vad mer man kan göra? Hur ska man lägga upp sitt pluggande, har ni några tips ni kan dela med er av? Olika upplägg/planer? Det känns som att repetition självklart är nyckeln till en höjning, men att bara sitta och traggla sig igenom tusentals uppgifter inte är det mest ultimata pluggsättet, är det ens så man kommer lära sig/göra en höjning? Känns mest som att man kommer sitta och stampa på samma ställe, man gör uppgifterna för att göra dem och kunskapen går in genom ena örat och ut genom det andra, typ.

Så jag vill helt enkelt fråga hur ni har lagt upp, eller lägger upp era studier. Vad är er plan, och vad gör ni för att maximera tiden intill nästa prov?
Madzone
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 71
Blev medlem: mån 31 aug, 2020 13:54

Re: Hur ska man plugga?

Inlägg av Madzone »

Ser att du är VIP-medlem så ett bra tips är ju att ställa denna fråga till din HP-coach också!

Jag körde personligen på att plugga lite (för att uppdatera mig lite kring vad det är för typ av uppgifter), gjorde ett helt prov i 'Högskoleprovtränaren' för att veta var jag låg, sen körde jag på att öva så att jag förstod alla grunderna i matten. Detta genom att mata på med uppgifter och sedan felanalysera vad jag missat.

Men börja med att kolla med coachen så kanske du känner att du har lite att stå på!
Alexthejunglist
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 71
Blev medlem: sön 23 jul, 2017 17:16

Re: Hur ska man plugga?

Inlägg av Alexthejunglist »

Håller med Madzone, ta del av informationen din coach ger dig.

Jag började från ruta 0 när det kommer till studier. Började med att räkna igenom matteboken 5000 1c, därefter alla grunder här på hemsidan. Följde sedan schemat jag fick på KVA och XYZ men känner att grunderna inte sitter 100%, därför går jag nu igenom HP crash course på youtube som är helgrym. Om jag inte kan grunderna 110% i matten hur ska jag då kunna maximera mitt resultat är frågan jag ställer mig.

Angående läs så är det bara att nöta nöta texter som håller samma nivå på språk. Dvs gamla prov, paletten, svd och illustrerad vetenskap med mera.

Lycka till!
Skriv svar