Hur ska man tänka inför VT?

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
Agganbaggan
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 48
Blev medlem: sön 11 apr, 2021 20:47

Hur ska man tänka inför VT?

Inlägg av Agganbaggan »

Hej!

En liten fråga angående antagning på VT respektive HT. Jag blev reserv 24 på HT till läkarprogrammet i Göteborg. Borde jag komma in nu till våren? Kan tilläggas att jag hade "rätt" poäng (1.65) men antagligen otur med lottningen (hade reservplats 27 ish till Lund där poängen var 1.7...). Har haft väldigt svårt att motivera mig till hp-plugg pga detta eftersom det ibland känns onödigt om jag ändå kanske kommer in.

Kommer ingenstans när jag bara bollar med mig själv så hade varit tacksam för någon annans input! :D
AstChr
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 94
Blev medlem: fre 05 aug, 2022 16:20

Re: Hur ska man tänka inför VT?

Inlägg av AstChr »

Hej! Jag är i samma sits, har 1,7 på HP och hamnade på reservplats 13 i Lund denna HT. Riktigt surt att ha otur med lottningen. Jag har valt att plugga till HP ändå och satsar på att få 1,8+ så jag med säkerhet kommer in nu till VT, även fast mitt nuvarande resultat troligtvis hade räckt. Orkar inte vänta mer utan vill bara komma in nu. Men eftersom intaget varit lite lägre överallt denna HT (tror jag?) är det ju rimligt att samma händer till VT, i alla fall kanske minst att fler personer med 1,65 kommer in i Göteborg. Men det är så svårt att veta, jag har heller inte så stor koll på hur det brukar se ut med intaget i Göteborg. Jag trodde inte jag skulle hamna på plats 13 med 1,7 i Lund, mer runt plats 30. Sen så utökas dessutom antalet platser på alla läkarprogram så jag skulle tro att du har goda chanser att komma in. Ska du ändå skriva provet?
Agganbaggan
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 48
Blev medlem: sön 11 apr, 2021 20:47

Re: Hur ska man tänka inför VT?

Inlägg av Agganbaggan »

AstChr skrev: ons 12 okt, 2022 13:04 Hej! Jag är i samma sits, har 1,7 på HP och hamnade på reservplats 13 i Lund denna HT. Riktigt surt att ha otur med lottningen. Jag har valt att plugga till HP ändå och satsar på att få 1,8+ så jag med säkerhet kommer in nu till VT, även fast mitt nuvarande resultat troligtvis hade räckt. Orkar inte vänta mer utan vill bara komma in nu. Men eftersom intaget varit lite lägre överallt denna HT (tror jag?) är det ju rimligt att samma händer till VT, i alla fall kanske minst att fler personer med 1,65 kommer in i Göteborg. Men det är så svårt att veta, jag har heller inte så stor koll på hur det brukar se ut med intaget i Göteborg. Jag trodde inte jag skulle hamna på plats 13 med 1,7 i Lund, mer runt plats 30. Sen så utökas dessutom antalet platser på alla läkarprogram så jag skulle tro att du har goda chanser att komma in. Ska du ändå skriva provet?
Tack för svar!

Jag tycker att det är så himla jobbigt att gå runt med ovissheten :( Men superbra av dig att plugga igen för att höja dig, du ska ha all cred att du känner dig motiverad till det!!🎉 :o

Tanken är att jag ska skriva provet, har anmält mig och betalat för VIP så känner nästan att jag inte har något val hehe 8O

Lycka till till oss båda känner jag, håller tummarna för dig!!☺️
Skriv svar