Kombination av HP och betyg

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
SumAna
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 15
Blev medlem: lör 18 mar, 2017 22:21

Kombination av HP och betyg

Inlägg av SumAna »

Hej!

Jag har hört att man kan söka till läkarprogrammet genom att kombinera sitt högskoleprovsresultat och snittbetyg och att man då hamnar i en annan urvalsgrupp där det är lättare att komma in (iallafall i Göteborg). Jag hittar dock inte den urvalsgruppen på https://statistik.uhr.se . Någon som har sökt via den urvalsgruppen och vet vad antagningspoängen var eller har någon annan info om den gruppen?
chira
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 25
Blev medlem: sön 03 sep, 2017 22:16

Re: Kombination av HP och betyg

Inlägg av chira »

Det är inte en ny urval, utan om 2 personer från Hp-Kvoten har samma hp-resultat så kommer de även kolla på deras betyg och välja den av de som har högre betyg. På så vis blir det ''enklare''. Är rätt så säker på att det gäller i betyg-kvoten med.
Zodiac
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 271
Blev medlem: tis 11 okt, 2011 0:04

Re: Kombination av HP och betyg

Inlägg av Zodiac »

chira skrev: ons 23 jan, 2019 23:24 Det är inte en ny urval, utan om 2 personer från Hp-Kvoten har samma hp-resultat så kommer de även kolla på deras betyg och välja den av de som har högre betyg. På så vis blir det ''enklare''. Är rätt så säker på att det gäller i betyg-kvoten med.
Detta stämmer inte alls för HP-kvoten. Vid samma resultat i HP-kvoten så sker lottning och om du får en plats eller inte då beror alltså på slumpen.

För betygskvoten sker dock urskiljning med HP-resultat som kriterium. Det vill säga om gränsen skulle ligga på 21,55 för betyg och två personer har detta resultat och endast en plats finns kvar skulle den som har 1.60 få platsen om den andra har t.ex 1.45.

Det jag antar att SumAna syftar på är AUI-kvoten som Umeå Universitet har för deras läkarprogram där man får en meritpoäng baserad på ens betyg och HP-resultat kombinerat med någon särskild formel. Jag känner inte till att Göteborgs Universitet skulle ha något liknande men det är kanske möjligt.
Skriv svar