Läkare

Alla övriga diskussioner
Skriv svar

Rimligt med 1.7

Omröstningen slutade tor 26 nov, 2015 14:38

Ja
5
100%
Nej
0
Inga röster
 
Antal röster: 5

Användarens profilbild
sofjak
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 218
Blev medlem: mån 16 nov, 2015 16:21

Läkare

Inlägg av sofjak »

Hej, jag har alltid haft lätt för att lära men pluggade alltid endast så mycket jag behövde under gymnasiet o var inte så intresserad av att anstränga mig på ämnena jag inte tyckte om, svenska historia osv. Mitt snitt blev 19.7 Inkl. Meritpoäng (om det kan stämma - räknade online).
Jag har alltid drömt om att plugga till läkare men inte trott nog på mig själv tidigare, men tänker att om jag aldrig försöker så vet jag ju inte om jag klarar det.
Jag fick 0.9 första gången jag skrev HP - utan att plugga alls, och har som högst fått 1.25 i våras efter att jag för första gången pluggade lite matte 1 månad innan. Fick 1.3 på matten och 1.2 på svenskan.

För att söka läkare i Sthlm via intervju behöver jag 1.45 men för att vara mer säker på att komma in behöver jag 1.7. Tror ni att 1.7 är ett rimligt mål eller är det satt lite för högt?

På svenskan är orddelen min största svaghet, i våras fick jag endast 3 av 10 och 4 av 10 på den delen. Sen den långa texten på svenska delen har jag svårt för.
På matten är det väl främst tiden som är min svaghet, då jag ofta missar större delen av dtk.

Har ni några tips att ge mig? Vad tror ni om ovanstående?

Mvh Sofia
Keyser_soze
Stammis
Stammis
Inlägg: 473
Blev medlem: mån 20 jan, 2014 12:40

Re: Läkare

Inlägg av Keyser_soze »

Det är fullt möjligt. Men det hänger på dig, du har också 1.25 vilket inte är så pjåkigt.

Ord är relativt enkelt att studera till, gå igenom alla ordlistor här på hpguiden. Lär dig dem så att du får 95% rätt. All ord från senaste provet finns med på listorna.

Ett tips, satsa på 1.75 eller ännu bättre 1.8. Man är tyvärr inte 100% säker med 1.7 även om chansen är god.
mirnis
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 23
Blev medlem: tor 20 mar, 2014 11:59

Re: Läkare

Inlägg av mirnis »

Klart att det går ! Är ganska sjukt hur mycket man kan höja sig här på hpguiden. Fick själv 0,8 första gången jag gjorde provet för nåt år sen, sista terminen på gymnasiet. Efter att ha pluggat lite både förra hösten och nu i våras så har jag höjt mig till 1,45! Vilket räckte detta året för att ta sig in på PIL provet iallafall.

Ingenting är omöjligt och med tid och vilja kommer du klara det utmärkt! Försök lägga upp ditt pluggande, skriv upp rimliga mål på vad du vill klara av under en dag. träna på både det du är sämre på, men även på det du redan kan för att bli ännu bättre på det. Tydligen är du redan medveten om att du är svag i orddelen, då är det bara att börja sätta sig och nöta ord. Finns flera olika appar, och även ordprogrammet här på hpg.
Har också som du säger haft problem med tidspressen, men min erfarenhet är att ju fler uppgifter man övat på innan, och ju säkrare man känner sig på upplägget av själva högskoleprovet, desto mindre jobbig känns tidspressen. Så antar att det bara är att sätta sig och nöta uppgifter för att känna sig säkrare.

Stort tips är att noggrant läsa igenom matematiska repetitionen här på hpg innan du ens tar dig ann några uppgifter, för att få in den matematiska grunden och känna dig säkrare på grundläggande matte.

Lycka till! Hoppas att detta inlägget hjälpte lite iallafall! :)
Skriv svar