Läkarprogrammet KI - tillgodoräknande

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
Användarens profilbild
Kuma90
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 97
Blev medlem: tor 17 sep, 2020 9:58

Läkarprogrammet KI - tillgodoräknande

Inlägg av Kuma90 »

Hej! Jag har blivit antagen till läkarprogrammet vid KI till hösten och undrar om någon (som går det 6-åriga programmet?) har erfarenhet av tillgodoräkning av tidigare kurser? Jag har en apotekarutbildning i bagaget så mycket av grundkunskaperna har jag sen tidigare och det skulle ju vara trevligt, inte minst ekonomiskt, om jag kunde minska tiden från nu till läkarlegitimationen. Däremot vet jag inte om jag är intresserad av att tillgodoräkna mig enstaka moment då det i slutändan inte ger någon vinst i form av tid och de veckorna jag skulle tillgodoräkna mig och sitta hemma (eller hitta något timmjobb på apotek 🤮) spenderar jag hellre på att fräscha upp minnet (var trots allt 10 år sedan jag läste fysiologi, immunologi osv :lol: ) och lär känna kursare.

Så min fråga blir, hur funkar tillgodoräkning av hela kurser? Görs en helhetsbedömning eller måste man påvisa motsvarande kunskaper? I första kursen ser jag t.ex. att ett moment består av en introduktion till läkaryrket och tillhörande tentamen, och ett annat innehåller basal HLR-träning, ingetdera är något jag kan tillgodoräkna mig från apotekarprogrammet av förklarliga skäl (inte minst det förstnämnda exemplet :) ).

Utifrån vad jag läst ser det ut som om att man måste kunna tillgodoräkna sig samtliga moment för att "hoppa över" terminer och jag gissar att detta främst riktar sig till de som påbörjat läkarstudier vid ett annat universitet och bytt till KI.
Jag kommer såklart också kontakta studievägledare vid KI för att diskutera så snart jag registrerat mig på utbildningen, men jag tänkte om jag kunde hitta någon här som gjort något liknande innan vore det bra att höra om dennes erfarenheter!
“Repetition is the mother of learning, the father of action, which makes it the architect of accomplishment.” - Zig Zaglar
Irina-Ana
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 4
Blev medlem: mån 01 aug, 2022 21:00

Re: Läkarprogrammet KI - tillgodoräknande

Inlägg av Irina-Ana »

Hej,
Hur har det gått för dig med tillgodoräkningen?
Jag är i ungefärr samma sits nu. Har ett apotekerlegitimation sedan 2005 och kom in till läkarprogramet nu till våren 2023. Har du lyckats få något tillgodoräknad?
Det vore bra om jag kan köpa lite tid , då vi behöver flytta till Umeå och det är inte alls lätt, speciell när man har familj och barn.

Tack!

Mvh, Irina
Skriv svar