LÄS, enklare utskrivet?

Diskussioner kring LÄS-delen samt LÄS-uppgifter
Skriv svar
Disa00
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 23
Blev medlem: mån 20 jan, 2020 17:44

LÄS, enklare utskrivet?

Inlägg av Disa00 »

Hej! Sitter här och har det svårt med det verbala. Har mycket svårare för de långa läxtexterna ( som jag brukar få max 50% på) än de korta som jag brukar pricka alla rätt varje gång. Har speciellt svårt för de långa texterna om de handlar om någonting jag tycker är tråkigt... När ni övar LÄS, brukar ni skriva ut era texter så ni enkelt kan skriva stödord/highlighta osv eller läser ni på datorn? Jag har märkt att jag har mycket svårare att behålla fokus ( Vilket jag tror det största problemet är), men också att komma ihåg vad jag läst, när jag sitter och läser på datorn istället för på papper. MEN det är ju så omständigt att sitta och skriva ut varje läsförståelse man ska göra :(

Inför förra HP så övade jag mest på gamla HP för så kunde jag skriva ut det och på det sättet fokusera bättre..men nu har jag ju då problemet att jag ska öva i provpassgeneratorn istället och då är LÄS på datorn ändå..

Tänkte egentligen bara kolla vad ni föredrar? är det värt att skriva ut varje text för att på så sätt komma ihåg mer, eller istället öva på att kunna fokusera även på datorn..?

Har också övat på olika tekniker för att höja mig. På de kortare texterna har jag börjat läsa de två frågorna innan texten för då blir det inte för mycket i huvudet. Men på de långa tror jag problemet är att jag läser frågorna- sen hela texten ganska noga- har glömt frågorna och knappt fokuserat på texten- måste läsa om varje fråga och sen börja leta i texten efter svaret. Det MÅSTE ju finnas någon bättre teknik men vet inte vad jag ska prova :(
Tussilago14
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 476
Blev medlem: sön 07 jul, 2019 15:23

Re: LÄS, enklare utskrivet?

Inlägg av Tussilago14 »

Gällande att göra provet på datorn tycker jag det är en bra övning då man oftast inte kan använda stödord osv på samma sätt. Då övar man verkligen på att fokusera och memorera det väsentliga i texten. Jag brukar ha koll på svaren ( För en fråga i taget när jag läser texten) och då brukar jag kunna stryka alternativ eller se" aha där var den fällan" Tycker min taktik är bra om man är bra på att memorera då man kan stryka väldigt många alternativ och i bästa fall se svaret på frågan direkt då man har svaren i huvudet. Hitta en taktik som passar dig och dina styrkor bäst så kommer du sätta fler poäng.
johansnahr
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 2
Blev medlem: mån 21 okt, 2019 22:55

Re: LÄS, enklare utskrivet?

Inlägg av johansnahr »

För mig har det varit en stor fördel att varva utskrivet med att öva med datorn, för på datorn har jag ingen möjlighet att stryka under stödord eller viktiga meningar, vilket tvingar mig att vara mer uppmärksam på detaljer och lägga saker på minnet. För mig har det gjort att jag blivit bättre på att förstå helheten i texten.
Skriv svar