Min resa från 1,1 till 1,6

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
Disa00
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 23
Blev medlem: mån 20 jan, 2020 17:44

Min resa från 1,1 till 1,6

Inlägg av Disa00 »

Hej! Sedan jag fick redan på att HP blev inställt i höst har jag gått och deppat och haft en paus i mitt plugg. Nu har jag bestämt mig för att jag ska börja plugga igen, lite lagom (så jag inte blir för trött och orkar hela vägen till våren). Jag tänkte att jag ska uppdatera vad jag gör här så jag kan få lite extra motivation och förhoppningsvis se lite utveckling.

Jag har också suttit och gått igenom de utbildningar jag är sugen på att kollat vilket HP resultat som behövs. Just nu är målet 1,6 för att kunna komma in säkert. Är dock ganska nervös att det kommer höjas rejält till nästa antagning pga två inställda HP. Vad tror ni?

Jag har skrivit HP tre gånger innan, alla gånger utan att plugga innan och har då fått 1,9- 1,0- 1,1. Så just nu känns det ändå möjligt med en liten höjning i alla fall. Har inte för höga förhoppningar.

Ska försöka skriva här en gång i veckan vad jag har gjort. Ses!
Disa00
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 23
Blev medlem: mån 20 jan, 2020 17:44

Re: Min resa från 1,1 till 1,6

Inlägg av Disa00 »

Nu kommer min första uppdatering!
Vecka: 35

Insåg i tisdags när jag gjorde två kvantitativa provpass att inte inte har de grundkunskaperna som behövs, så denna veckan har jag gått tillbaka till "all matte du behöver" och gått igenom noggrant, med övningsuppgifter, det jag inte kunnat.

Måndag: Pluggade 1 timma, 10 uppgifter XYZ, 10 uppgifter KVA. Gick inte så bra men visste inte vart jag skulle börja igen efter uppehållet.

Tisdag: Provpassgeneratorn kvantitativ: 0,8 och 1,0. Blev chockad hur dåligt det gick och hur mycket grundkunskaper jag faktiskt inte hade. 2h plugg

Onsdag: Satt med " all matte du behöver" i tre timmar. Lärde mig kort division, liggande stolen, primtalsfaktorisering och hur man multiplicerar stora tal. Känns jättebra att jag lärt mig dessa enkla sätt som kommer göra att jag kan räkna snabbare, och lösa fler uppgifter. Vet inte hur jag inte märkt tidigare att jag inte kunnat dessa enkla metoder. Men nu sitter det i alla fall.

Torsdag: Pluggade i 2,5 timmar. Lärde mig största gemensamma delare, minsta gemensamma multipel och minsta gemensamma nämnare. Känns som att jag kommer kunna använda de kunskaperna i vissa uppgifter när jag behöver hitta en gemensam delare. T.ex när man ska förkorta bråk. Lärde mig också reglerna när man räknar med olikheter, aldrig fattat det innan men det var ju superenkelt!

Fredag: Var sugen på att plugga men fick jobba över och sen blev jag för trött i huvudet :/

Lördag: Planen var att plugga några timmar på förmiddagen, men blev inringd till jobbet så blev att jag pluggade efter istället. Var dock ganska trött i huvudet så hade inte så mycket fokus men lite fanns det. Pluggade på "de tre delarna", relativa kedjor, avståndsformeln. Märkte när jag gjorde relativa kedjor att jag inte hade en aning om hur man delar/multiplicerar med decimaltal och delar decimaltal på större tal. Så spenderade ganska länge på att lära mig det 100%. Det kommer bli så mycket enklare att lösa sådana uppgifter nu! Tänkte läsa mer om konjugatregeln då jag har svårt att se när jag ska använda den men det får bli nästa gång. 3h plugg.

Söndag: Gjorde lite uppgifter till det jag lärt mig under veckan och det satt fortfarande! Sen började jag på geometri. Behöver lära mig vilka vinklar som är samma och vilka samband som finns. Fanns många regler men vissa kunde jag sedan innan så det känns bra. Gjorde också övningsuppgifter till det. Började memorera in alla formler för area och volym också, ska nog göra flashcards senare! Pluggade också på regelbundna månghörningar hur man räknar ut vinkelsumma och vinklarna. Det har jag gjort innan så det var enkelt. 2h plugg.

Pluggtimmar denna veckan: 13,5h

Det är det jag gjort denna veckan. Det bästa har varit att det har känts kul! Är dock fortfarande sur över det inställda provet och är redan nervös över att jag bara kommer ha ett försök på mig att skriva 1,6...Har också lärt mig ord på memrise lite då och då, blev 70 ord denna veckan. Ska försöka komma in i rutin att öva lite oftare där, och komma igång att läsa min bok igen. Läser en bok för nöjes just nu, nästa bok blir en med lite svårare språk är planen.

Min plan för kommande vecka är att fortsätta på all matte du behöver och gå igenom det jag inte kan. Om jag hinner färdigt ska jag börja göra provpass igen och se om det blivit någon förbättring.

Hörs nästa söndag!
Skriv svar