Rättning av HP.

Alla övriga diskussioner
Skriv svar
Original
Silverpostare
Silverpostare
Inlägg: 1305
Blev medlem: lör 11 okt, 2014 11:58

Rättning av HP.

Inlägg av Original »

Det kan inte ta 4 veckor att rätta alla prov. Jag tror att det tar max en vecka att få alla prov rättade, det är inte så att det är en enda dator som rättar alla prov.

Vad tror ni? Varför tror ni att det tar fyra veckor? Känns väldigt utdraget, väldigt jobbigt att lida under dessa fyra veckor.
Användarens profilbild
MJSwe
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 59
Blev medlem: lör 04 sep, 2010 14:56

Re: Rättning av HP.

Inlägg av MJSwe »

Jag kan tänka mig de vill ha en bra "margin" för sig men också att de får tid att see om någon har invändningar vad är eller vad är inte rätt svar osv.

Jag hoppas också de släpper resultaten innan 23 november. Jag fick inte skriva mina svar från svarshäftet och jag hann inte göra "marks" i utfrågnings blocket.
ceraki
Stammis
Stammis
Inlägg: 243
Blev medlem: ons 31 okt, 2012 13:33

Re: Rättning av HP.

Inlägg av ceraki »

Först ska de skicka alla prov till umeå eller vart det är - 1 vecka.
Sen scanna in alla tusentals papper i datorn ~3-4 arbetsdagar?
Sen invänta om det finns invändningar till frågor (3 veckor efter provet har jag för mig är sista dagen)
Sen utreda dessa invändningar och ev. räkna med dem i resultatet - ~1-2 dagar
Sen fastställa normeringen efter de olika kriterierna (Ålder, utbildning, kön, kan ha glömt någon) ~1-2 dagar

Alltså bör det ta 3 veckor och 2-4 arbetsdagar.

EDIT:
Sen finns det ju alltid risk för att något går fel: någon dator går sönder, det finns fler invändningar än vanligt, etc. Så då är det rimligt att de har lite marginal.
Auxilium
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 10
Blev medlem: tor 29 okt, 2015 19:04

Re: Rättning av HP.

Inlägg av Auxilium »

Original skrev:Det kan inte ta 4 veckor att rätta alla prov. Jag tror att det tar max en vecka att få alla prov rättade, det är inte så att det är en enda dator som rättar alla prov.

Vad tror ni? Varför tror ni att det tar fyra veckor? Känns väldigt utdraget, väldigt jobbigt att lida under dessa fyra veckor.

Dels för att det är 70000 personer som skriver på 100-tals ställen i landet. Alla dessa skrivställen ska sammanställa papper, skicka in dem till en huvudscentral, som ska ta emot 420 000 papper. En halv miljon papper ska matas in i en maskin som läser av alla svar, registrerar detta till en databas utan att något blir fel. Maskiner kan krångla, någon måste ta hand om 2,1 TON papper. Därefter ska digitala system fungera, allt måste laddas in korrekt, flera saker måste kollas manuellt ifall maskinen ej kan utläsa

"Rättningen följer noga utarbetade rutiner som garanterar att säkerheten blir maximal. Om det finns markeringar vid flera svarsalternativ så registreras det svar som har en mörkare markering. När den optiska läsaren inte kan avgöra vilket alternativ som är markerat görs en manuell kontroll. "
Skriv svar