Reserv 1 Östersund

För dig som är eller är på väg att bli psykologistuderande
Skriv svar
Cessanz
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 3
Blev medlem: mån 01 mar, 2021 16:34

Reserv 1 Östersund

Inlägg av Cessanz »

Jag var reserv 3 i första urvalet och blev reserv 1 i andra urvalet vid Mittuniversitetets psykologprogram (Bll-gruppen). Såg att lägsta antagning var den merit som jag har (21,04), vilket gör att de bör ha lottat och att jag hade otur och inte kom in. Är det någon som vet hur det fungerar? Såg häromdagen på uhr att de har tagit in totalt 80 personer i andra urvalet, samtidigt som det på universitets hemsida säger att de har plats för 40. Så det är ett stort överintag. Har sett att 9 hoppat av i de grupper jag räknas med i (Bl, Bll, HP), men vet inte hur det ser ut i BF-gruppen. Det är alltså ca 71 antagna. Kommer de ens ta in reserver i år med de här höga siffrorna?

Kan även tillägga att jag var reserv 3 i Bll gruppen förra året och inte kom in trots att det var många som hoppade av/kom in på annat lärosäte.

Fick ett mejl av universitetets psykologavdelning som sa att deras reservantagning på programmet inte sker utifrån grupperna som på många andra universitet. Så om de antar reserver och en plats i t.ex. min konkurrerande grupp blir ledig, så betyder inte det nödvändigtvis att jag får platsen. En person ur HP-gruppen kan få det eller tvärtom. Det kan vara både positivt och negativt.

Finns det nån chans att jag kommer in? :?
Skriv svar