Rimligt att gå från 0,9 till 1,2?

Övriga högskoleprovrelaterade diskussioner
Skriv svar
matildalk00
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: tis 05 jan, 2021 10:36

Rimligt att gå från 0,9 till 1,2?

Inlägg av matildalk00 »

Hej! Jag vet att det finns många sånna här trådar men jag behöver verkligen höra att det finns folk som tror att det går att höja sig från 0,9 (2017) till 1,2 (2021).

Jag skrev 1,1 på matten och 0,7 på det verbala senast.

Jag undrar också om man bara ska traggla och göra test efter test efter test på de verbala delarna. Blir man bättre av det eller är det bara slöseri med tid?

Tacksam för svar och lite pepp :D
axelforslund
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 10
Blev medlem: sön 15 nov, 2020 22:48

Re: Rimligt att gå från 0,9 till 1,2?

Inlägg av axelforslund »

Hej! Tror absolut det är möjligt. Jag har 1.1 sen 2017 eller 2018, minns ej haha! Behöver minst 1.4 ungefär och hoppas lösa det nu vår 2021. Mitt bästa tips för verbala delar är snarare att "förstå tänket". Läs igenom de metoder som finns här på HPguiden. Exemelvis: för läsförståelse lär dig metoderna för att läsa snabbare och mer effektivt, för orddelen, lär dig förstå hur ordets ursprung och betydelse hänger ihop osv. Det i kombination med tester osv tror jag kommer bli succé! Lycka till!!
Oskarosse123
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 7
Blev medlem: sön 21 jun, 2020 3:26

Re: Rimligt att gå från 0,9 till 1,2?

Inlägg av Oskarosse123 »

Givetvis! Jag vet de som gått från 0.5-1.5 osv. Dock tagit något år för dem. Så bara jobba på. Gör många testprov, läs mycket varierade artiklar och kolla metoderna. Och viktigast av allt läs förklaringarna. Fick själv 0.85 sist och pluggar för att få 1.5. Önskar dig lycka till. :)
Användarens profilbild
planck
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 75
Blev medlem: ons 17 jan, 2018 21:36

Re: Rimligt att gå från 0,9 till 1,2?

Inlägg av planck »

Ja, det är mycket möjligt.

Jag skulle råda dig att obönhörligen öva på matematiken, eftersom den delen tar absolut minst tid att öva upp. Jag rekommenderar Björn Runows Crash course på högskoleprovet (finns på youtube) och arbete på de tillhörande uppgifterna. Fokusera mindere på den verbala delen, eftersom den tar betydligt mycket mer tid / energi att öva upp. Du skulle kunna försöka börja läsa dagstidningarna om du inte redan gör det, för att öva på verbala.

När du känner att du har övat tillräckligt börja nöta gamla prov med tidspress. Försök efterlikna provdagen så mycket som möjligt.
The first principle is that you must not fool yourself and you are the easiest person to fool.
Madzone
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 71
Blev medlem: mån 31 aug, 2020 13:54

Re: Rimligt att gå från 0,9 till 1,2?

Inlägg av Madzone »

Plancks rekommendation av Björn Runows kurs på youtube är faktiskt riktigt bra! Jag gjorde den som komplement här på HPG. Men jag ser också att du har VIP-meldemskap så passa på att fråga den coach du fått tillgång till om råd. De har varit med rätt länge och har säkert några bra tips de också!

Sen tror jag precis som Planck att du kan få snabbast progress på matematikdelen MEN tycker ändå du ska öva på några verbala om inte minst för att se vad du är bäst/sämst på där och på så sätt strukturera hur du ska lägga upp den provdelen. D.v.s. gör de uppgifter där du kan samla mest poäng i först och spara det svåraste till sist. Det kan faktiskt ge några extra poäng bara att känna sig säker i hur man väljer att attackera respektive provdel.

Du kan definitivt höja dig så mycket som du hoppas på. Med lite tur och fokuserat arbete nu fram tills provet så är det absolut inte omöjligt! Snarare troligt om du frågar mig. Det är inte så många poäng som skiljer :)
Skriv svar