Svårt att förstå vad de frågar efter

Frågor om icke-högskoleprovrelaterade ämnen
Skriv svar
lilianaklaveback
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 4
Blev medlem: fre 10 maj, 2019 10:57

Svårt att förstå vad de frågar efter

Inlägg av lilianaklaveback »

Hej! finns säkert flera liknande trådar men är så sjukt frustrerad och behöver tips. Försöker höja mig i matten och blir helt galen då jag har så sjukt svårt att förstå vad de frågar efter. De känns som gåtor och sen när jag läser förklaringarna så fattar jag hur man ska tänka. Jag har börjat tappa motivationen och tron på mig själv nu när jag på vecka 3 inte ser någon förbättring kring matten. Har ni några tips på yt videos eller tankesätt som ni vill dela med mig? sjukt tacksamt.

Jag gör felanalys och skriver ner hur jag har tänkt fel men sedan har jag svårt att veta hur jag ska öva på det genom andra uppgifter. Hur brukar ni göra? Går ni igenom varje fel fråga och kör övningsuppgifter för de moment frågan innehåller?
AstChr
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 94
Blev medlem: fre 05 aug, 2022 16:20

Re: Svårt att förstå vad de frågar efter

Inlägg av AstChr »

Tråkigt som det kanske låter hade jag nog då gått tillbaka till grunden. Att öva på enskilda uppgifter utan att förstå matematiken bakom tror jag inte är så effektivt. Om du istället lär dig t.ex. potenslagarna helt och hållet kommer du kunna alla uppgifter som innefattar potenser, oavsett vad de frågar efter. HP-guiden har "All matematik du behöver" som jag skulle tro är jättebra att kunna, och dom rekommenderar även en att gå igenom allt detta innan påbörjar att öva på HP-uppgifter. Annars har jag för mig att HP endast innehåller matte upp till ma2c, så där har du någon utgångspunkt.

Är du däremot helt säker på matten och det är uppgifterna som du tycker är komplicerade är det kanske bättre att bara göra massvis med uppgifter och felanalysera som du gör nu.
Skriv svar