Tidspress

Övriga högskoleprovrelaterade diskussioner
Skriv svar
Smashmonstret
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 74
Blev medlem: tis 13 okt, 2020 20:53

Tidspress

Inlägg av Smashmonstret »

Hej! Jag har insett att jag har kunskaperna som krävs för att skriva ett någorlunda resultat. MEn när det kommer till tidspressen så är det som att hjärnan signar ut och kunskaperna är som bortblåst.

VIlka är era bästa tips för att lära mig bemästra tidspressen på 2 veckor och ändå skriva rätt svar så att säga? Tänkte försöka göra 1 på tid och 1 utan tid kommande vecka och enbart på tid den sista veckan innan det riktiga provet.
LilManda
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 68
Blev medlem: tor 30 jul, 2020 15:01

Re: Tidspress

Inlägg av LilManda »

Kör på tid redan nu, så att vänjer dig vid det. Skaffa även ett armbandsur, lär dig hålla koll på tiden på det sättet då alla ställen inte har klocka på vägen.
Att lära sig att hantera tidspressen kan man enbart lära sig genom att utsätta sig för det.
-Galaxy Brain-
mutntninja
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 55
Blev medlem: mån 02 dec, 2013 18:14

Re: Tidspress

Inlägg av mutntninja »

Skönt att någon annan är som jag :P
Jag får bra när jag kör utan tid men är extremt dålig på att prestera under tidspress. Som om jag aldrig har kunnat något över huvudtaget. Till och med när jag endast gör en simulering hemma i mitt kök i lugn och ro blir det bajs. Bara vetskapen om att det går på tid får mig att tappa allt. Men håller med LiManda. Tror också egentligen att det enda sättet att lära sig helt enkelt är att utsätta sig för det. Försöka fokusera på en sak i taget, hoppa över uppgiften när det tar för lång tid, gå tillbaka ifall tid finns kvar och bara ta det lite som att det inte är en stor grej. När det väl släpper på vissa enklare uppgifter så brukar det kunna gå lättare att ta sig an de andra lite svårare.
Skriv svar