Understrecket analys

Diskussioner kring LÄS-delen samt LÄS-uppgifter
Låst
HästN
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 80
Blev medlem: lör 31 maj, 2014 21:30

Understrecket analys

Inlägg av HästN »

Hej! Jag har i sex månaders tid läst understrecket dagligen, dock utan att riktigt tänka på vad jag läser, alltså har jag haft tankarna nån annanstans medan jag läser i 80% av texterna jag läst. Jag har läst en US artikel om dagen.

Igår på högskoleprovet minskade jag min LÄS med 1p! Alltså har mitt arbetssätt varit väldigt dåligt så därför vill jag nu göra en förändring. Har själv kommit på ett litet upplägg men behöver lite hjälp av er för att finslipa på det. Jag kommer att läsa två US artiklar om dagen, ska tvinga mig själv att hålla koncentrationen uppe genom hela texten och tänka på det jag läser. När jag läst klart texten ska jag i ett dokument skriva ett par rader om det jag kommer ihåg om texten.

För att variera det jag skriver om texterna skulle jag vilja ha lite förslag på frågor som jag kan besvara efter att ha läst texten, de jag hittills har kommit pp är ''Vad handlade texten om?'' ''Vad är syftet med texten?'' Behöver således mer allmänna frågor man kan besvara om en text för att kunna få en bättre läsförståelse.

Om ni har ett annat förslag på upplägg eller dylikt skulle är jag väldigt öppen för förslag.
carwal
Stammis
Stammis
Inlägg: 170
Blev medlem: tor 05 sep, 2013 14:39

Re: Understrecket analys

Inlägg av carwal »

Finns redan en tråd i ämnet, arbeta vidare på den vettja :p

http://www.hpguiden.se/forumet/topic/12 ... erstrecket
Låst