Vad krävs för Umeå i höst?

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
elina.aa
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 10
Blev medlem: sön 13 dec, 2020 20:32

Vad krävs för Umeå i höst?

Inlägg av elina.aa »

Hej!
Jag skrev 1.60 på föregående hp och kom då in i Umeå VT22 på första antagningen (20.2 i gymnasiebetyg). Tackade nej av olika anledningar (kort och gått hade jag inte räknat med att komma in och det kom för nära inpå med bostad och allt annat). Tror tyvärr inte jag höjt mig efter detta hp så undrar: Tror ni det är möjligt att komma in som reserv på 1.60 i Umeå nu till hösten? Kommer antagningen vara lika hög som HT21 eller kommer den vara något lägre? Jag hoppas och tror att det åtminstone ska gå att komma in VT23 på 1.60. Lycka till gänget!
ErikCD
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 3
Blev medlem: lör 05 sep, 2020 14:20

Re: Vad krävs för Umeå i höst?

Inlägg av ErikCD »

Det är svårt att säga vad som krävs för att bli antagen till läkarprogrammet HT22. Min uppfattning är att förra höstterminen var det en hög antagningsgräns på grund av den höga söktrycket och att folk hade sparat dess HP resultat för det nya läkarprogrammet. Därmed antar jag att HT21 var "peak" för HP-gränsen gällande läkarprogrammet. I och med det tror jag att det är mycket möjligt att Umeå universitet kommer att ha en gräns på 1.6 till HT22.

Det kanske är lite av ett önsketänkande dock med tanke på att jag själv vill ta mig in på läkarprogrammet HT22 :P. Hursomhelst, lycka till! Hoppas du kommer in :-)
Skriv svar