Läsa SvD för att förbättra LÄS

Diskussioner kring LÄS-delen samt LÄS-uppgifter
Skriv svar
fabian99
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 8
Blev medlem: tor 31 aug, 2017 20:29

Läsa SvD för att förbättra LÄS

Inlägg av fabian99 »

Hört att läsa SvD ska vara bra för att förbättra LÄS-delen på HP. Hur bra är det jämfört med att t.ex. läs gamla LÄS-delar eller LÄS-delarna som VIP-utbildningen har gjort? Om jag ska läsa SvD vilken typ av artiklar ska jag läsa? Känns spontant som att kultur-artiklarna är de jag har svårast för.
evelinaernstrom
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 187
Blev medlem: tor 04 okt, 2018 16:43

Re: Läsa SvD för att förbättra LÄS

Inlägg av evelinaernstrom »

Hmm, alltså det ger ju alltid resultat av att göra LÄS uppgifter men jag tror nog det är bra om du också börjar se över vad det är du behöver bli bättre på med LÄS. Om det är tex läshastighet eller att ta in själva texten och förstå den så skulle jag rekommendera att du bara läser DN, SvD, Historisk Tidsskrift osv regelbundet så att du får in vanan att läsa. Under Strecket på SvD samt ledarsidan är riktigt bra.

Jag presterade rätt dåligt på LÄS förut (sist skrev jag 12/20) medan nu skriver jag typ 18/20. Det enda jag har gjort är att läsa mer på fritiden och därmed få in vanan att läsa. Försök att klämma in kanske en halvtimme till en timme om dagen att bara läsa artiklar osv så kommer du nog se att det gör skillnad i längden :)
Skriv svar