Kraftig ökning i antal anmälda till vårens högskoleprov

Större nyheter och uppdateringar om t.ex. utbildningen, hemsidan och högskoleprovet.
Skriv svar
Användarvisningsbild
admin
Site Admin
Site Admin
Inlägg: 2240
Blev medlem: tor 31 maj, 2007 20:31

Kraftig ökning i antal anmälda till vårens högskoleprov

Inlägg av admin »

Anmälan till vårens högskoleprov 2022 stängde vid midnatt den 18 januari och antalet anmälda uppgår till 74 478. Vårens högskoleprov i år är det första provtillfället sedan 2020 som saknar en pandemirelaterad begränsning i antal provskrivare.

– Alla som har åldern inne för att få göra högskoleprovet har kunnat anmäla sig till vårens provtillfällen, säger generaldirektör Eino Örnfeldt vid UHR i ett pressmeddelande.

Antalet anmälda har också ökat kraftigt i år jämfört med vårprovet 2021 då cirka 59 000 personer anmälde sig, vilket motsvarar en ökning med drygt 26 %. Även jämfört med vårens högskoleprov 2019, som hölls innan coronapandemin bröt ut, har antalet anmälda ökat med strax över 10 %. Det råder alltså högt tryck med många som lockas av högre utbildning och allt fler som nu tar chansen att skriva högskoleprovet.

Tabellen nedan visar antalet anmälda per provanordnare till vårens högskoleprov 2019-2022. Notera att vårens högskoleprov 2020 ställdes in, men detta efter att anmälan stängt varför det finns statistik om antal anmälda trots att provet inte hölls.

Bild

Är du anmäld till vårens högskoleprov? Vad händer nu?
Då vårens högskoleprov är uppdelat i två separata provtillfällen kommer UHR nu att fördela alla anmälda mellan de två provdatumen. I början av nästa vecka får alla som anmält sig besked om sitt tilldelade provdatum, antingen den 12 mars eller den 7 maj.

Har du redan påbörjat dina förberedelser? Toppen i så fall! Annars är det hög tid att sätta igång. Varje timme du investerar i dina förberedelser kommer att ta dig närmare ditt mål – så börja redan idag!

Behöver du hjälp att studera på bästa sätt står vi som alltid redo att hjälpa dig till ditt målresultat och din drömutbildning!

Källor:
https://www.uhr.se/om-uhr/nyheter/press ... skoleprov/
https://hpguiden.se/forumet/topic/nara- ... prov-20074
https://www.uhr.se/om-uhr/nyheter/press ... oleprovet/
https://www.uhr.se/om-uhr/nyheter/press ... skoleprov/
Skriv svar