Hitta i långa ELF-texter

Diskussioner kring ELF-delen samt ELF-uppgifter
Skriv svar
edwinai
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 1
Blev medlem: ons 18 jun, 2014 11:36

Hitta i långa ELF-texter

Inlägg av edwinai »

Hej,

Jag har sen en tid tillbaka angripit de långa ELF texterna på så sätt att jag läser första frågan och sedan direkt läser inledningen och besvarar frågan. Sedan läser jag fråga nummer två och fortsätter läsa en bit osv.

Jag började med denna metod då jag fick veta att frågorna alltid kommer i kronologisk ordning på ELF. Denna metod har fungerat relativt bra.

Min första fråga är vad som faktiskt menas när de skriver "first paragraph", "second paragraph" eller "last paragraph". Jag uppfattar paragraph som stycke. "What is implied in the opening paragraph?" = vad säger det första stycket. Har jag förstått det rätt?

Anledningen till att jag är lite konfunderad är att jag tyckt att det verkar för enkelt att få ut svaret genom bara första stycket så jag har alltid läst hela första kolumnen. Men nu när jag tittar tillbaka verkar det ju faktiskt som att man faktiskt alltid kan få ut svaret genom första stycket om frågan lyder "the opening paragraph", även när första stycket bara är 5 rader. Det blir otroligt lätt att utesluta och man sparar dessutom mycket tid. Jag vill bara vara helt säker på att det alltid är på detta vis.

Undrar också lite om den kronologiska ordningen. Är alla frågorna alltid upplagda enligt denna kronologiska ordning? Alltså, det händer aldrig att jag t. ex kan hitta svaret på fråga 4 före fråga 3?

Dessa frågor kanske känns överdrivet petiga men man får bara ha ett par fel för 2.0 på den verbala delen och jag lyckas alltid ha 1-3 fel på ELF när jag gör gamla prov och dessa små detaljer gör verkligen skillnad :)
carwal
Stammis
Stammis
Inlägg: 170
Blev medlem: tor 05 sep, 2013 14:39

Re: Hitta i långa ELF-texter

Inlägg av carwal »

Gamla prov är det som gäller. Jag kom över den här hemsidan:
http://englishforeveryone.org/Topics/Re ... ension.htm
Skriv svar