Tid

Övriga högskoleprovrelaterade diskussioner
Skriv svar
tonåring
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 33
Blev medlem: tor 20 okt, 2016 15:52

Tid

Inlägg av tonåring »

Igår skulle jag testa göra kvant delen på tid, när jag brukar göra matte uppgifter så gör jag utan tid för vill verkligen förstå och det går ju inte om jag bara har 10 minuter på mig och jag gör dessutom t.ex 1.5/0.02 på miniräknaren för jag orkar inte hålla på och jag tänker "de där kan jag". Men när jag gjorde på tid igår så gick det inte så bra som jag hade tänkt mig..

Hur hanterar ni tiden?
Användarens profilbild
Morrend
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 240
Blev medlem: mån 21 dec, 2015 13:32

Re: Tid

Inlägg av Morrend »

jaha, men dåså. du kan börja med att kolla vilken del du gissar mest rätt på. oftast brukar det vara nog. då sparar du den delen till sist så ifall du har lite tid över i slutet kan du bara läsa frågan och ändå med stor sannolikhet få rätt. sen måste man lära sig fortsätta ifall man fastnat. om du ser att du inte kommer något vart efter 30 sek då hoppa över den och kom tillbaka i slutet, då kommer du förmodligen prova ett annat sätt och klara uppgiften. sen är det viktigt att hålla koll på tiden. kolla lite ofta för när jag t.ex. gör läs tar det ibland för långt tid för ja glömmer bort tiden, har jag tidtagaruret framme istället kan jag hålla koll på mig själv och "skynda". sen kolla på uppgifterna ordentligt så du inte räknar på uppgifter som du påriktigt inte behöver. det är så jag hanterar tiden iallafall hoppas det var till hjälp
Har du lägre än 1.5 pratar du ej med mig, vill ej smittas av din dumhet.
tonåring
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 33
Blev medlem: tor 20 okt, 2016 15:52

Re: Tid

Inlägg av tonåring »

Morrend skrev:jaha, men dåså. du kan börja med att kolla vilken del du gissar mest rätt på. oftast brukar det vara nog. då sparar du den delen till sist så ifall du har lite tid över i slutet kan du bara läsa frågan och ändå med stor sannolikhet få rätt. sen måste man lära sig fortsätta ifall man fastnat. om du ser att du inte kommer något vart efter 30 sek då hoppa över den och kom tillbaka i slutet, då kommer du förmodligen prova ett annat sätt och klara uppgiften. sen är det viktigt att hålla koll på tiden. kolla lite ofta för när jag t.ex. gör läs tar det ibland för långt tid för ja glömmer bort tiden, har jag tidtagaruret framme istället kan jag hålla koll på mig själv och "skynda". sen kolla på uppgifterna ordentligt så du inte räknar på uppgifter som du påriktigt inte behöver. det är så jag hanterar tiden iallafall hoppas det var till hjälp
Tack =)
Användarens profilbild
SamEzm
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 67
Blev medlem: mån 04 jul, 2016 20:21

Re: Tid

Inlägg av SamEzm »

Håll koll på tiden med hjälp av en klocka, analog eller digital, och se till att du spenderar runt den rekommenderade tiden på varje delprov. Gör du det så kan du under provet så kan du lätt se hur du ligger till med tiden genom att jämföra din tid med dem olika tidsmilstolparna för varje delprov.

Fastna absolut inte på en uppgift, som Morrend tipsade dig om, och fortsätt istället med resten av provet. Beräkna uppgifter som 15/0.02 när du övar, det tar några sekunder och förbereder dig inför provet. Öva, öva och öva på gamla högskoleprov. Bli van vid tiden och upplägget av uppgifter.
Skriv svar