Nu jävlar! Struktur till improvisatören

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
ar_pearl
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: tor 03 sep, 2015 23:03

Nu jävlar! Struktur till improvisatören

Inlägg av ar_pearl »

Jag har nu skrivit högskoleprovet med blandade resultat. Mitt lägsta var 1,1 och mitt högsta 1,5 och lite däremellan.
Jag har hade inlogg hit förra gången jag skrev också men skaffade det ganska sent och prokrastinerade ändå så det var till liten nytta.
Men nu börjar jag tröttna på att ta saker som det kommer, improvisera och hoppas på det bästa.Nu vill jag få tummen ur och anstränga mig för att se mina riktiga styrkor och svagheter och hur långt jag kan nå.
Jag vet dock inte riktigt vad jag ska ha mitt HP resultat till. Jag gick tidigare apotekarprogrammet men under T2 tappade jag allt vad motivation heter och jag vet inte riktigt om det berodde ämnena eller mer personliga variabler. Men oavsett så vill jag inte tillbaka. (eller oftast inte iallafall). Jag pluggar dock fortfarande i Göteborg. Jag läste en grundkurs i psykologi i våras och i höst tar jag retorik. Men I vår vore det väldigt skönt att få börja på en bestämd väg igen mot ett långsiktigt mål. Oftast trivs jag i Göteborg och i det senaste i vår har jag övervägt tandläkarprogrammet. Jag har kompisar från spexet som går där och dem gillar det och det känns som att de praktiska delarna skulle kunna passa mig. Till tandläkare räcker det oftast med 1,5 i HP så det är egentligen inte därför jag gör ett sista ryck här, även om det kan vara skönt att känna sig lite säker. Det är eftersom jag även funderar på läkarprogrammet. Jag vill gärna. Det verkar väldigt spännande och varierat och jag känner ingen som uttryckt sig ha tråkigt utan bara lite kämpigt kanske.

Dock är jag rädd att jag inte skulle bli en bra läkare. Eller rent av fastna på någon termin och inte ta mig igenom utbildningen. Jag vill helst inte hoppa av ett till program. Man får ju inte hur mycket CSN som helst och mina anhöriga börjar redan oroa sig för att jag är så velig.

I vår ville jag bli psykolog. Och jag vet inte riktigt varför den tanken försvann men det gjorde den. Jag tror det var lite samma sak som med läkarprogrammet. Fast tvärtom lite. Jag är mer rädd att jag kanske klarar programmet och kommer ut men inte tycker det kliniska psykologarbetet är kul eller att jag kanske inte klarar det och orsakar mina patienter ännu mer problem.

Menmen. Vad jag ska ha resultatet till får som sagt bero lite för nu. Just nu vill jag mest bevisa för mig själv att jag klarar av att studera fokuserat enligt en plan. Jag skaffade medlemskapet idag och har nu suttit lite över 3 timmar på biblioteket. På den tiden har jag hunnit med ganska mycket ändå. Jag har hunnit gå igenom mina gamla prov och räknat om mina resultat till procent som jag förde in i en tabell och markerade medel och medianvärden. Därigenom bekräftade jag att jag är svagast på de kvantitativa delarna. Värst är jag på DTK men tror mycket det beror på at jaf aldrig har tid nog kvar när jag väl kommer dit. Därefter är ordningen NOG, KVA, XYZ, ORD, MEK, LÄS och ELF. De verbala delarna är dock ganska jämna på ca 80-95%.

Jag har även hunnit gå igenom introduktionen till VIP kursen och svarat på de reflekterande frågorna som fanns där samt lagt upp en läsplan fram till mitt första delmål som jag vill uppnå om drygt en månad den 17/8. Anledningen till det datumet är att jag är åter i Göteborg då så det lämpar sig väl för ett simulerat heldagsprov.

Sedan började jag läsa igenom ACT-kursen men började märka hur trött jag börjar bli på att titta på skärmen och det kändes lite mer som en flummig reflektionsgrej som jag hellre gör i helgen.

Enligt min plan så jag jag lägga ner minst 10h i veckan och vara klar med den kvantitativa repetitionen den 14/7. Vilket jag tror är möjligt om jag bara håller ögonen på bollen.

Imorgon jobbar jag på äldreboendet mellan 07-16 så jag kommer kunna kommer lätt kunna tvinga mig själv till 1-2 timmar på kvällen. Jämför med vissa andra här så låter kanske 1h som ingenting men för mig som inte har mycket till studierutin så känner jag att det är bättre att börja med mindre löften jag faktiskt håller än att lova saker jag sedan struntar i.
Att plugga på bibblan har funkat väldigt bra för mig så jag ska försöka ta mig hit imorgon igen för att undvika distraktioner.

Kötta!