Behöver er tips!!!

Diskussioner kring ELF-delen samt ELF-uppgifter
Skriv svar
Juristdrömmennn
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 72
Blev medlem: lör 06 aug, 2022 23:24

Behöver er tips!!!

Inlägg av Juristdrömmennn »

Hej på er!
Behöver lite tips för elf delen nu när det är 1 månad kvar till provet. Engelska har alltid varit min akilleshäl då det är mitt fjärde språk. Just nu har jag en lista på memrise som jag försöker beta av, men det räcker inte. Förväntar mig såklart inte att bli expert inom engelska i slutet av månaden, men vad tycker ni är effektivast att göra framtill provet, ert tips kanske kan bidra med något:)
romanreigns33
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 28
Blev medlem: ons 29 mar, 2023 15:23

Re: Behöver er tips!!!

Inlägg av romanreigns33 »

Det mest tidseffektiva vore att du jobbade med elf uppgifter från gamla högskoleprov eftersom det räcker med att man felanalyserar vad som jag fel och åtgärdar det felet. Då det inte finns något motsvarande till ord delen på engelska så är det inte särskilt effektivt per tidsenhet.
Noors
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 694
Blev medlem: lör 20 apr, 2019 17:35

Re: Behöver er tips!!!

Inlägg av Noors »

Öva på att se motsatt vändande och bekräftande ord som ”therefore” “although” “because” “nevertheless” osv. De är mycket effektiva för Gap texts och också när du ska läsa ELF texten och även bra för LÄS. Vet du tillexempel att författaren bara pratar positivt om ngt på första stycket sen på andra stycket står ordet ”men” eller ”but” då kommer du direkt fånga författarens känslor och åsikter, nu kommer det bara negativa saker. Det sparar dig mycket tid, då vet du redan vad som kommer stå på hela nästa stycke. Då kan du skriva kommentar vid stycket ”’negativt” eller ”positivt” osv. Hoppas det hjälper :)
Skriv svar